به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، مهرداد تولائیان معاون بهره برداری شرکت ذوب آهن اصفهان با اشاره به روند تولیدات ذوب آهن اصفهان با توجه به مشکل شدید بی آبی و خاموشیها و تاثیر آن بر روند تعهدات این شرکت در نیمه نخست امسال، اظهار کرد: ذوب آهن اصفهان طبق برنامه پیش بینی تولید بیشتری را داشت، اما محدودیتهای موجود ما را از برخی پیش بینیها عقب انداخت.
وی با اشاره به اینکه ذوب آهن از سالها پیش تاکنون محدودیتهای تامین مواد اولیه را یدک میکشد، گفت: با توجه به وعدههای مسئولان در تامین مواد اولیه، ذوب آهن سال گذشته کوره شماره یک را راه اندازی کرد و انتظار داشتیم سال ۱۴۰۰ سال بهتری برای این شرکت باشد، اما بحران کم آبی و به دنبال آن قطعی برق در امسال به مشکل تامین مواد اولیه این شرکت اضافه و موجب شد طبق برنامه پیش نرویم، هر چند از نظر تولید در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته تولید بیشتری داشتیم.
معاون بهره برداری ذوب آهن اصفهان با بیان اینکه شرایط ذوب آهن با سایر شرکتهای فولادی متفاوت است، گفت: شرکتهای فولادی نسبت به ذوب آهن وابستگی بیشتری به برق دارند، بنابراین شدت آثار قطعی برق در ذوب آهن کمتر بود، اما محدودیتهای آبی در نیمه نخست امسال موجب توقف نیروگاههای ذوب و کمبود برق این مجموعه شد.
وی با تاکید بر اینکه ذوب آهن اصفهان با تمام این مشکلات به دنبال توسعه سبد محصولات و اضافه این محصولات با ارزش افزوده بیشتر است، تصریح کرد: امسال با وجود تمام محدودیتها ذوب آهن موفق شد چند محصول جدید را به سبد محصولاتش اضافه کند و در شش ماه نخست امسال نسبت به مدت مشابه پارسال تولید ذوب آهن حدود ۱۰ درصد افزایش یافت.
تولائیان در خصوص تعهدات ریلی ذوب آهن به عنوان یکی از مهمترین محصولات این شرکت، گفت: همواره از نظر کشوری تعهدات ریلی ذوب آهن بسیار مهم است و با توجه به اینکه ریل جزو محصولات با ارزش افزوده بالا است، این شرکت تعهدات ریلی خود را انجام داده و نگرانی نداریم.
وی با تاکید بر اینکه اگر قرار است تولید این شرکت کم شود، محصولات مهم ذوب آهن همچون ریل را طبق تعهد خود تحویل میدهیم، تصریح کرد: ذوب آهن طبق تقاضای راه آهن جمهوری اسلامی، تولید ریل داشته و در موعد معین تحویل میدهد.
معاون بهره برداری ذوب آهن اصفهان همچنین درباره تعهد محوله صادراتی ریل به افغاستان که سال گذشته مطرح شد با توجه به تغییر و تحولات و ورود طالبان به این کشور، اظهار کرد: پیش از حضور طالبان در افغانستان، از همان سال گذشته با رسانهای شدن این خبر، آمریکا به این موضوع ورود کرد و به نوعی با ایجاد حساسیت، به جای ریل محصول دیگری (میلگرد و تیرآهن) تحویل افغانستان شد.
وی البته تاکید کرد: از نظر فنی ذوب آهن آمادگی صادرات ریل به کشورهای دیگر را دارد، البته همچنان اولویت این شرکت با توجه به روند خوب ریل گذاری در کشور، تامین نیاز داخل است.
تمرکز ذوب آهن بر صادرات با توجه به رکود بازار داخل
تولائیان همچنین درباره افزایش نرخ ارز و جذابیتهای صادراتی و تاثیر آن بر افزایش درآمدهای این شرکت، گفت: به طور قطع صادرات محصولات مختلف با توجه به افزایش نرخ ارز صرفه اقتصادی دارد، از سوی دیگر در حال حاضر بازار داخلی به شدت در رکود به سر میبرد و مشتری در بازار داخل بسیار کم است و به نوعی محصولات عرضه شده در بورس به فروش نمیرود، بنابراین کماکان اولویت و تمرکز ذوب آهن صادرات است.
وی تاکید کرد: در حال حاضر ذوب آهن نیاز به نقدینگی و مباحث ارزی و دلاری را و بعضا نیازهای ریالی خود را از طریق دلار تامین میکند و سیاست و تمرکز خود را بر صادرات گذاشته، تا با توجه به رکود در بازار داخلی، بتواند به سودآوری و ارزآوری دست یابد.
معاون بهره برداری ذوب آهن اصفهان درباره برنامه صادراتی این شرکت نیز، توضیح داد: ذوب آهن اصفهان با توجه به ظرفیت تولید خود، همواره با نیازسنجی بازارهای خارجی بر صادرات متمرکز شده و در بهترین حالت بین ۴۰ تا ۵۰ درصد محصولات خود را صادر خواهد کرد.
بهبود شرایط آبی صنعت و شرب در پاییز امسال
وی در ادامه درباره پیش بینی شرایط بد شرایط آبی اصفهان در پاییز امسال و تاثیر آن بر روند تولید ذوب آهن در نیمه دوم امسال گفت: صد درصد ذوب آهن در نیمه دوم امسال با چالشهایی مواجه خواهد شد، از سوی دیگر با توجه به اینکه امروز وضعیت آب پشت سد زاینده رود اصلا خوب نیست، اما اگر همین میزان آب پشت سد به درستی مدیریت شود، با توجه به کاهش مصارف در منطقه، در پاییز و زمستان قطعا مصرف آب کاهش خواهد یافت.
تولائیان با بیان اینکه مجموع نیاز آشامیدنی و صنعت استان حدود ۱۲.۵ مترمکعب در ثانیه است، گفت: آبی که از سد رها میشود تقریبا دو برابر این عدد است تا به سد چم آسمان و تصفیه خانه باباشیخعلی برسد و این نشان میدهد که در بالادست و مسیر جریان آب برداشتهای غیرمجاز داریم.
وی با بیان اینکه در عین حال امروز آب کم است، اظهار کرد: با توجه به کاهش دمای هوا و اتمام آبیاری و برداشت برخی کشت ها، معتقدم شرایط نسبت به تابستان برای صنعت و شرب بهتر خواهد شد.
معاون بهره برداری ذوب آهن اصفهان همچنین درباره پیش بینی کمبود گاز در زمستان امسال و تاثیر بر تولید ذوب آهن، توضیح داد: ذوب آهن اصفهان طی یک دهه گذشته شاید به جز دو سال، تقریبا در فصل سرما مشکل کمبود گاز داشت، بنابراین برنامه ریزی برای توقفات برخی بخشها که مصرف بالای گاز دارند در این پیک انجام میشود.
تولائیان با اشاره به اینکه میزان مصرف گاز ذوب آهن در شبانه روز تقریبا دو میلیون مترمکعب و بسیار پایینتر از فولاد مبارکه است، گفت: از سوی دیگر شرایط ذوب آهن برای تطبیق با قطعی گاز بهتر از فولاد مبارکه است و بدون گاز میتوانیم با برخی محدودیتها کار را پیش ببریم و به نوعی این وضعیت برای ما قابل مدیریت است.
منبع:ایسنا
انتهای پیام