به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، بر اساس قوانین موجود ایران هر فرد بالای ۱۸ سال میتواند ۲ نوع اسلحه از انواع سلاح ساچمهزن و خفیف و یا به عبارت دیگر گلولهزنی و ساچمه زنی را در اختیار داشته باشد و صدور مجوز از ۲ نوع گلولهزنی همراه با یکدیگر امکانپذیر نیست.
در شهرستان سبزوار علاوه بر شمار زیادی سلاح شکاری غیرمجاز، حدود ۲ هزار مجوز برای اسلحههای شکاری صادر شده است که به علت محدودیت صدور مجوز شکار یکی از تبعات این پدیده، هجوم مردم به مناطق حفاظت شده است.
نبود ضوابط مناسب در صدور مجوز سلاح شکاری در کنار عدم کنترل سلاحهای شکاری غیر مجاز سبب شده پناهگاه حیات وحش شیراحمد سبزوار به عنوان دومین زیستگاه پرجمعیت آهوان کشور و دیگر مناطق حفاظت شده و شکار ممنوع این منطقه با برخورداری از گونههای شاخص جانوری همواره در معرض خطر شکارچیان قرار داشته باشند.
ساخت سالن تیراندازی از راهکارهای جلوگیری از تبعات شکار غیر مجاز است
یکی از دارندگان سلاح شکاری در سبزوار گفت: با وجود فرایند دشوار خرید، نگهداری اسلحه و تمدید مجوز آن شرایط قانونی برای شکار فراهم نیست که این موضوع زمینه شکار غیر مجاز را فراهم میکند.
او افزود: گستردگی مناطق حفاظت شده و شکار ممنوع و نیز رفت و آمد حیوانات و پرندگان در سایر مناطق برخی از دارندگان اسلحههای شکاری را برای تفریح و سرگرمی ترغیب به شکار غیر مجاز میکند.
این فرد ادامه داد: همچنین طی سالهای گذشته وجود سلاحهای شکاری در برخی نزاعها خطرآفرین بوده و منجر به جراحت و یا قتل افرادی شده است لذا برای جلوگیری از تبعات شکار غیر مجاز یا تهدیدات دیگر احداث سالن و سایتهای تیراندازی یک ضرورت محسوب میشود.
آخرین مجوز شکار در منطقه سبزوار طی سال ۱۳۹۷ صادر شده است
حمیدرضا صادقی رئیس اداره حفاظت محیط زیست سبزوار گفت: با وجود ممنوعیت صدور پروانه حمل و نگهداری سلاح شکاری برای افراد دارای سابقه کیفری، لازم است قبل از صدور مجوز برای سایر افراد، دوره آموزشی مرتبط برای متقاضیان برگزار شود.
بیشتر بخوانید
او افزود: افزایش صدور سلاح شکاری در سالیان گذشته هجوم افراد به مناطق حفاظت شده را در پی داشته که از تبعات آن افزایش بی رویه شکار و نیز دسترسی جوانان به سلاح شکاری بوده که سبب بروز ناامنی در درگیری و نزاعها شده است.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست سبزوار با اشاره به این که آخرین مجوز شکار آن هم از نوع پرندگان در پاییز سال ۹۷ در منطقه سبزوار صادر شده است ادامه داد: افزایش شمار شکارچیان دستگیر شده بیانگر آن است که دارندگان سلاح از هر فرصتی برای شکار استفاده میکنند.
صادقی بیان کرد: با توجه به فراوانی اسلحههای شکاری و علاقه افراد به تیراندازی، احداث سالنهای تیراندازی و برگزاری مسابقاتی در این زمینه یک نیاز محسوب میشو که باید از سوی نهادهای مرتبط پیگیری شود.
لزوم تجدیدنظر در نحوه صدور مجوز سلاح شکاری
میر علم سیدی رئیس دادگستری سبزوار نیز گفت: با توجه به این که مجوز شکار حیوانات محدود شده است باید در نحوه صدور مجوز سلاح شکاری تجدید نظر شود.
او افزود: با توجه به تخلفات آشکار شکارچیان در آسیب به حیات وحش طی سالهای گذشته و نیز به علت محدودیت شکار، افزایش صدور مجوز اسلحه ضرورتی ندارد و عامل درگیری هم میشود.
رئیس دادگستری سبزوار ادامه داد: وقتی مورد مصرف و استفاده برای شکار وجود ندارد چرا مجوز اسلحه صادر میشود؟ که این موضوع خود زمینه ارتکاب به جرم را هم فراهم میکند.
سیدی بیان کرد: باید در صدور مجوز برای افراد حتی برای افرادی که سابقه کیفری ندارند و برای سنین ۲۰ تا ۲۵ که خیلی پایبند به مقررات نیستند تجدید نظر شود.
او تصریح کرد: اسلحههای شکاری چنانچه از فاصله نزدیک به انسان شلیک شود کشنده است لذا باید در تعداد و نحوه صدور مجوزها تجدید نظر شود و نیز برای اطلاع باید گفت که تفنگ "وینچستر" یک اسلحه جنگی است و نگهداری آن جرم است و مجازات آن ۲ سال زندان است.
رئیس دادگستری سبزوار تاکید کرد: چنانچه افراد از سلاحهایی که مجوز حمل آنها را دارند در درگیری و برای قدرت نمایی استفاده کنند مجوز آنها ابطال میشود. رییس دادگستری سبزوار با اشاره به این که امروزه شرایط استفاده از سلاح شکاری خیلی محدود شده است افزود: ساخت سالنهای تیراندازی به امنیت فضای جامعه و نیز حیات وحش کمک میکند.
جایگزینی سلاحهای ورزشی با سلاح شکاری با احداث سایتهای تیراندازی
مرضیه آتش افروز رئیس هیئت تیراندازی با کمان سبزوار هم در این خصوص گفت: برای کاهش تبعات ناشی از سلاحهای شکاری، در ابتدا باید در یک طرح فراگیر در سطح کشور سلاحهای شکاری و غیر استاندارد با سلاحهای ورزشی جایگزین شود.
او افزود: بهترین عملکرد، ایجاد میادین تیراندازی و ایجاد سایتهای اهداف پروازی شامل رشتههای تراپ، اسکیت و اسپورت برای استفاده از سلاح است.
رئیس هیئت تیراندازی با کمان سبزوار ادامه داد: لازمه توسعه اماکن تیراندازی و ایجاد شرایط مناسب برای این امر همکاری دستگاههای اجرایی مربوطه همچون اداره ورزش و جوانان و حفاظت محیط زیست و نیز ورود بخش خصوصی و ایجاد باشگاههایی در این رابطه و به کارگیری نیروهای متخصص و کارآمد در این زمینه است.
آتش افروز بیان کرد: تیراندازی ورزش توصیه شده در دین اسلام و لازمه اولیه آمادگی دفاعی یک جامعه اسلامی است که با توجه به نشاط و هیجان آن جذب جوانان به تیراندازی زمینه شناسایی استعدادها و موفقیت آنها در ورزش قهرمانی را فراهم میکند و نیز موجب افزایش آمادگی جسمانی و سلامت روان میشود.
منبع؛ ایرنا
انتهای پیام//م.ج