به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از اِوری دی هلث، آیا شما از هم از جمله کسانی هستید که از درد در بخش لگن خاصره رنج میبرید؟ این نوع درد که در رده دردهای مزمن دسته بندی میشود در زنان شایعتر از مردان است. از آنجا که این درد میتواند به دلایل مختلف بروز کند، تشخیص دقیق و صحیح علت درد بسیار اهمیت دارد.
در این مطلب به شایعترین دلایل بروز درد در لگن زنان میپردازیم:
۱- آرتروز: یکی از اصلیترین دلایل بروز درد در ناحیه لگن زنان ابتلا به آرتروز است. درد ناشی از آرتروز به دلیل سفتی و یا تورم مفاصل اغلب در بخش جلویی ران یا در کشاله ران مشاهده میشود.
۲- شکستگی لگن: این موضوع به ویژه در زنان سالمندی که از پوکی استخوان رنج میبرند، رایج است. علائم شکستگی لگن غالباً همراه با بروز درد در زمان ایستادن، خم شدن و یا ایستادن بر روی یک پا شدت مییابد. انگشت پای بخشی که شکسته شده دچار وارونگی (پیچش) میشود که میتواند یکی از آشکارترین علائم برای تشخیص پزشک باشد.
۳- تاندونیت و بورسیت: تاندونیت به التهاب تاندون که همراه با پارگی میکروسکوپی است، اطلاق میشود. این ضایعه بیانگر یک پاسخ التهابی در داخل تاندون است. بورسیت به التهاب بورس به هر علتی گفته میشود. بورسها کیسههای حاوی مایع سینوویال هستند که اطراف مفاصل وجود دارند و باعث کاهش اصطکاک بخشهای مجاور خود میشود.
۴- فتق: بروز فتق میتواند در بخش کشاله ران، استخوان ران و اینگوینال بروز کند. این موضوع میتواند به دلایل مختلف مانند فتق ورزشی در زنان بروز کند. زنان باردار بسیار احتمال دارد که به فتق اینگوینال مبتلا شوند، زیرا رشد جنین میتواند باعث بروز فشار به شکم شود.
۵- مشکلات مرتبط با زنان و زایمان و کمر: درد در بخش لگن زنان میتواند ناشی از موارد زنان و زایمان باشد. بسته به سن و سال زن و بیماریهای دیگر، درد در لگن میتواند از بخشهای دیگر نشات گرفته باشد. آندومتریوز یا نابه جایی آستر رحم به حالتی اطلاق میشود که سلولهای مشابه با سلولهای آستر رحم در بیرون از رحم رشد میکند. درد در لگن یکی از علائم این بیماری در زنان است. کمردرد نیز یکی دیگر از موارد شایع در زنان است که میتواند منجر به بروز درد در لگن شود.
بسته به دلیل بروز درد متخصصان راهکارهای متعددی برای درمان درد لگن ارائه میکنند. اگر درد لگن ناشی از جراحت ورزشی و فعالیت زیاد باشد میتوانید از گرما، استراحت، و داروهای ضد التهابی استفاده کنید. با این حال، در مواردی که درد لگن ناشی از بیماریهای جدی است مراجعه به متخصص زنان و زایمان ضروری است.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/