محمد خبری زاد کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در رابطه با این پرسش که سهامداران چگونه میتوانند کارگزاری خود را تغییر دهند؟ اظهار کرد: در سالهای گذشته سهامداران حتما باید حضوری به کارگزاریها مراجعه و در آن جا احراز هویت میشدند، اما در حال حاضر برای تغییر کارگزاری این مشکلات وجود ندارد.
او در ادامه افزود: ۹۰ درصد کارگزاریها سامانه احراز هویت غیر حضوری دارند و هر مشتری که سجامی شده باشد میتواند با مراجعه به سایت کارگزاری به صورت غیر حضوری و آنلاین نام کاربری و رمز ورود خود را دریافت کند. بعد از دریافت این کد مشتری میتواند وارد سامانه شود و در آن جا سهمهای که در کارگزاری قبلی دارد را تغییر ناظر بزند و از کارگزاری قبلی به کارگزار فعلی انتقال دهد. این فرآیند اصلا سخت نیست و کلا شاید ۱۵ تا ۳۰ دقیقه بیشتر زمان نبرد.
بیشتر بخوانید
این کارشناس بازار سرمایه در رابطه با این پرسش که افراد با چه انگیزهای کارگزاری خود را تغییر میدهند؟ اظهار کرد: معمولا اگر افراد از خدمات کارگزاری راضی نباشند، کارگزاری خود را عوض میکنند. یکی از دلیلهای دیگر برای تغییر کارگزاری توسط افراد ارائه خدمات بیشتر و بهتر توسط کارگزاری دیگر مانند اعتبار یا سامانه معاملاتی مطلوبتر و سریعتر است. این نکته بسیار مهم است که کارگزاران باید در ارائه خدمات به مشتریان خود درست و هوشمند اقدام کنند در غیر این صورت ممکن است که مشتریان خود را از دست دهند.
خبری زاد در ادامه بیان کرد: در چند وقت اخیر در زمان معاملات به ویژه در کارگزاریها شلوغ و دارای مشتری بیشتر، سامانه برخی از کارگزاریها دچاری باگ سیستمی (مشکلات مختلفی سیستم اعم از هنگ کردن سامانه یا کند بودن آن و موارد این چنینی) میشود. این از جمله مواردی است که بسیاری از سهامداران از آن کلافه و بعضا شاکی هستند و شاید مهمترین دلیل برای قانع شدن سهامداران برای تعویض کارگزاری همین موارد باشد.
این کارشناس بازار سرمایه در ادامه اظهار کرد: سهامداران برای انتخاب کارگزاری معمولا به خدماتی مانند اعتبارات کارگزاری، تخفیفات، مشاوران و موارد دیگر توجه میکنند. نکته بعدی که قابل ذکر و برای برخی از شهرستانها بسیار حائز اهمیت بوده و هست، دسترسی فیزیکی به کارگزاری است.
انتهای پیام/