اولین موزه قضایی جنوب شرق کشور در آینده نزدیک در زرند به بهره برداری می رسد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان،  حضور حجت الاسلام محمدی رئیس دادگستری، اسلامی رئیس میراث فرهنگی و نمایندگان بنیاد متصدی زاده و انجمن بشردوستانه نعیم آباد،  پیشنهاد میراث فرهنگی زرند جهت راه اندازی اولین موزه قضایی در جنوب شرق کشور در خانه‌ی انصاف نعیم اباد مطرح و مصوب شد.

محمد اسلامی رئیس میراث فرهنگی زرند با اشاره به اهمیت حفظ و نگهداری از اسناد و لوازم قضایی در طول تاریخ برای انتقال فرهنگ پیشینیان به نسل جدید و آینده کشور گفت: خانه انصاف نعیم اباد نخستین خانه‌ی انصاف در کشور است که در سالد ۹۶ به ثبت ملی رسید .

او افزود: این خانه انصاف برای ایجاد یک واحد بوم گردی مورد توجه قرار گرفت، ولی بعدا به این نتیجه رسیدیم که با توجه به کاربری این خانه تاریخی در ایجاد عدل و انصاف و داوری‌های سنتی در حل و فصل دعاوی روستائیان در این خانه، این مکان را به اولین موزه‌ قضایی جنوبشرق کشور تبدیل کنیم.

حجت الاسلام محمدی رئیس دادگستری زرند هم از تلاش‌های بخش گردشگری شهرستان زرند برای این مسئله قدردانی کرد و گفت: پیشنهاد تبدیل خانه‌ انصاف به موزه‌  قضایی یک ایده‌ جذاب و در عین حال تاثیر گزار در جهت ترویج فرهنگ صلح و سازش قبل از ورود پرونده‌ها به سیستم قضایی است که دقیقا مبتنی بر اهداف متعالی دستگاه قضا خصوصا در اهداف طرح تحول قضایی است و لذا حوزه‌ قضایی شهرستان با تمام توان برای این اتفاق بزرگ آماده همکاری است.

او افزود: با فراخوان به تمام شهروندانی که آثار یا دست نوشته‌های تاریخی را در منازل دارند که بعضی بدلیل نگهداری غیر اصولی در خطر نابودی هستند می توان بخشی از فرهنگ گذشته‌ شهرستان را در قالب این موزه حفظ و نگهداری کرد.

او گفت: باید این ها را به نسل بعدی انتقال دهیم که خود می تواند هم عاملی برای تشویق مردم به اهدای آثار تاریخی در شرف نابودی باشد و هم به ترویج فرهنگ غنی صلح و سازش کمک کند.

در این نشست رضا متصدی زاده فرزند مرحوم یدالله متصدی زاده اولین قاضی مردمی که خانه انصاف نعیم آباد را بوجود آورد با ذکر مطالبی درباب تحقیق و پروهش تاریخی خود در حوزه‌ فرهنگ مردم شناسی شهرستان خاصه روستائیان گفت: هم اکنون تعدادی از دست نوشته‌های تاریخی و آثار خانه انصاف خانه‌ پدری اش جمع آوری و برای عموم در معرض نمایش قرار خواهد گرفت.

متصدی زاده افزود: بزرگان ما دنبال صلح و دوستی بودند و ما شیوه پیشینیان را باید تداوم بخشیم و یکی از این راه‌ها بحث راه اندازی موزه قضایی به پیشنهاد رییس میراث فرهنگی زرند است که ما  از آن استقبال می‌کنیم.

 رحمانی رئیس انجمن بشردوستانه نعیم اباد هم گفت: خانواده مرحوم متصدی زاده باعث اقدامات خیرخواهانه متعددی در بخش‌های فرهنگی میراثی و بهداشتی هستند و اکنون با این اقدام خود میتوانند به معرفی فرهنگ غنی زرندی‌ها در راستای فرهنگ صلح و سازش کمک بزرگی کنند.

او افزود : از طرف این انجمن و تمام اهالی روستا تمام قد آماده همکاری جهت راه اندازی موزه‌ قضایی هستیم.

 فاز اول افتتاح موزه قضایی خانه انصاف نعیم آباد همزمان با هفته گردشگری در زرند به بهره برداری می‌رسد.

انتهای پیام/ح

برچسب ها: موزه ، صلح و سازش
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار