مدیرگروه طب اورژانس دانشگاه علوم پزشکی مشهد، گفت: هنوز شواهد محکمی مبنی بر تاثیر استفاده از داروی رمدسیویر در ابتلا به قارچ سیاه وجود ندارد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، حمیدرضا ریحانی مدیرگروه طب اورژانس دانشگاه علوم پزشکی مشهد، گفت: بیماری قارچ سیاه عمدتا در افرادی بروز پیدا می‌کند که عوامل مستعد کننده و زمینه‌ای برای بروز این بیماری را داشته باشند. هنوز دلایل مشخصی مبنی بر تاثیر مستقیم دریافت رمدسیویر در بروز این بیماری و یا کاهش سطح ایمنی بدن وجود ندارد.

او افزود: قارچ سیاه عمدتا در افرادی با سطح ایمنی پایین نظیر بیماران مبتلا به دیابت که قند خون بالا و کنترل نشده دارند و مقادیر بالای کورتون، مانند دگزامتازون و یا پردنیزولون دریافت کرده اند، بیشتر دیده می‌شود. اما این بدان معنا نیست که هر فردی که دیابتی است یا کورتیکواستروئید دریافت کرده به قارچ سیاه مبتلا شود.


بیشتر بخوانید


مدیرگروه طب اورژانس دانشگاه علوم پزشکی مشهد، با اشاره به ترس بیماران کرونایی و مراجعه دیرهنگام به مراکز درمانی، ادامه  داد: نخستین قدم موثر در درمان کرونا مراجعه به مراکز درمانی سرپایی با بروز اولین علائم بیماری است. رئیس هیات مدیره انجمن طب اورژانس شاخه خراسان گفت: اکثر بیماران مبتلا به کرونا دچار بیماری خفیف تا متوسط می‌شوند که با استراحت کافی و استفاده از دارو‌های ساده درمان خواهند شد.

ریحانی در خصوص استفاده صحیح از کپسول‌های اکسیژن در درمان بیماران کرونایی در منزل، بیان کرد: استفاده از این کپسول‌ها در منزل، مستلزم رعایت نکات ایمنی است. حمل و نقل کپسول‌ها باید با دقت انجام شود، کپسول در معرض حرارت و شعله قرار نگیرد، قراردادن کپسول در نزدیکی آشپزخانه خطرناک و استعمال دخانیات در جوار کپسول‌ها فوق العاده خطرناک خواهد بود و البته از همه مهمتر اینکه اکسیژن تراپی باید مثل مصرف یک دارو با تجویز دقیق پزشک صورت گیرد و استفاده نامناسب و بیش از اندازه و در دوز بالا می‌تواند حتی برای بیمار مضر هم باشد.

او با اشاره به نقش موثر رسانه‌ها در ارتقاء سواد سلامت جامعه به خصوص در مورد پاندمی کرونا، تصریح کرد: گاهی بیمارانی که نیاز به اقدامات درمانی سرپایی دارند با مراجعه به مراکز ریفرال کرونا و ایجاد ازدحام و شلوغی در روند درمان بیمارانی که حادتر مبتلا شده اند نیز اختلال ایجاد می‌کنند. به عنوان یکی از اعضا، جامعه پزشکی مشهد تقاضایم از بیماران مبتلا این است که اگر نیاز به بستری ندارند حتما در مراحل اولیه به مراکز درمان سرپایی، چون مراکز جامع سلامت، مطب‌های خصوصی و درمانگاه‌ها مراجعه کنند و بدانند که پیشگیری از ابتلا با رعایت شیوه نامه های بهداشتی و پرهیز از حضور در اجتماعات و واکسیناسیون بهترین راه برای جان به در بردن از این ویروس مهلک است.

انتهای پیام//ف.ح

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.