به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج،یعقوب گویلیان مدیرکل میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی کردستان در نشست با معاونان میراث فرهنگی استانهای کردستان و کرمانشاه به منظور برنامهریزی برای برگزاری مراسم روز جهانی و هفته گردشگری در هورامان اظهار داشت: هورامان، برنامهای در سطح جهانی میطلبد، بنابراین باید بسیار جامعتر در زمینه برنامهریزی برای این منطقه اقدام شود.
او افزود: تعیین ضوابط در بخشهای صنایعدستی، گردشگری، معماری، فرهنگ، طبیعت و سایر بخشهای هورامان امری ضروری است و ادارات میراث فرهنگی استانهای کردستان و کرمانشاه باید در این زمینه همکاری بیشتری با یکدیگر داشته باشند.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کردستان با اشاره به لزوم ظرفیت سنجی پذیرش گردشگر در تمامی روستاهای هورامان به منظور حفظ این منطقه در تمامی جنبهها، اضافه کرد: همکاری دفاتر خدمات مسافرتی، دهیاران روستاها، فرمانداران، هتلداران، اقامتگاههای بومگردی، راهنمایان ایرانگردی و جهانگردی و سایر برنامهریزان سفر برای حضور مسوولانه گردشگران در روستاهای منطقه هورامان ضروری است.
گویلیان ادامه داد: استانهای کردستان و کرمانشاه باید در توسعه منطقه غرب کشور نقش بیشتر و فعالتری داشته باشند، چرا که این ۲ استان در بیشتر مسائل فرهنگی، تاریخی و زبانی کامل کننده هم هستند.
او افزود: مسیرهایی جدید و ویژه برای تورهای گردشگری که بتواند به صورت کامل جاذبههای ۲ استان را پوشش دهد و گردشگران از آنها بازدید داشته باشند باید با برنامهریزی دقیق و همکاری کارشناسان حوزه گردشگری استانهای کردستان و کرمانشاه و دفاتر خدمات مسافرتی تدوین و عرضه شود.
مدیرکل میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی کردستان به همکاری بیشتر برای تدوین برنامه مشترک در هشتم مهرماه که به منظور گرامیداشت روز جهانی جهانگردی در شهر هورامان برگزار خواهد شد، اشاره و اظهار داشت: سرمایهگذاری در تمامی بخشهای، اقتصادی، فرهنگی، توسعهای و زیرساختی در منطقه هورامان باید براساس ضوابط مشخص و در راستای حفظ معماری، طبیعت و آداب و رسوم این منطقه باشد.
برگزاری مراسم روز جهانی جهانگردی در ۱۰ شهرستان کردستان
معاون گردشگری و سرمایهگذاری اداره کل میراث فرهنگی کردستان گفت: ۱۰ برنامه ویژه به منظور گرامیداشت روز و هفته جهانی جهانگردی در ۱۰ شهرستان استان برگزار میشود.
آرمان وطن دوست با ارائه گزارشی از برنامههای در دست اقدام برای گرامیداشت روز و هفته جهانی جهانگردی در استان، افزود: رعایت حرمت ماههای محرم و صفر و همچنین رعایت دستورالعملهای بهداشتی مبارزه با ویروس کرونا مورد تاکید در برگزاری برنامههای گرامیداشت روز و هفته جهانی جهانگردی در سطح استان است.
او استفاده از امکانات، پتانسیلها و توانمندیهای موجود در ۲ استان برای توسعه همه جانبه در بخشهای مختلف را امر ضروری برشمرد و اظهار داشت: برگزاری دورههای آموزشی مشترک، تهیه پکیجها و تیزرهای تبلیغاتی، برنامههای فرهنگی، اجرای پروژههای زیرساختی مشترک، تقویت هلدینگها و سرمایهگذاریهای زنجیرهای، تورهای تلفیقی، نمایشگاهها و همایشهای تخصصی و چارتر پروازها میتواند اقدامهای موثری در زمینه جذب گردشگران بیشتر در پسا کرونا با محوریت هورامان باشد.
حفظ میراث طبیعی و فرهنگی هورامان باید در اولویت باشد
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی کرمانشاه نیز گفت: حفظ میراث طبیعی و فرهنگی منطقه جهانی هورامان لازمه توسعه پایدار در این منطقه است و استانهای کردستان و کرمانشاه باید در این حوزه همکاری بیشتری داشته باشند.
علی صابر افزود: انتخاب استانهای کردستان و کرمانشاه به عنوان استانهای منتخب برای برگزاری مراسم روز و هفته جهانی جهانگردی جای بسی خرسندی است و این اداره کل آماده همکاری در تمامی زمینهها با کردستان است.
او عنوان کرد: اجرای فمتور ویِژه معرفی جاذبهها و توانمندیهای ۲ استان را در دستور کار داریم که در مهرماه سال جاری با عبور این فمتور از شهرها و روستاهای منطقه هورامان در استانهای کرمانشاه و کردستان در معرفی این منطقه نقش بسزایی خواهد داشت.
اطلس صنایع دستی روستاهای منطقه هورامان تهیه میشود
مدیر پایگاه جهانی منظر فرهنگی هورامان نیز در این نشست، از آمادگی این پایگاه با همکاری معاونتهای صنایعدستی ۲ استان کردستان و کرمانشاه برای تهیه اطلس صنایع دستی روستاهای منطقه هورامان خبر داد.
پویا طالبنیا با اشاره به لزوم برنامهریزی دقیق برای اجرای برنامههای گرامیداشت روز جهانی جهانگردی در منطقه هورامان گفت: همکاری ۲ استان کردستان و کرمانشاه در به ثمر رسیدن ثبت جهانی هورامان در نوع خود کم نظیر بود که امید است شاهد توسعه این همکاریها در تمامی بخشهای دیگر و مشترک باشیم.
او مسیرهای طبیعتگردی هورامان را در نوع خود بینظیر بیان کرد و افزود: برای حفظ تمامی گنجینههای موجود در هورامان این پایگاه تمام تلاش خود را انجام خواهد داد و از مسوولان ارشد، کارشناسان و مردم منطقه نیز انتظار همکاری بیشتر دارد.
«منظرفرهنگی هورامان» در چهل و چهارمین اجلاس کمیته میراث جهانی یونسکو (سهشنبه پنجم مرداد ۱۴۰۰ برابر با ۲۷ جولای ۲۰۲۱) در شهر فوجوی چین، با تصویب اعضای کمیته، به عنوان بیست و ششمین میراث ملموس کشورمان در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید.
انتهای پیام/ک