به گزارش خبرنگار حوزه دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از alarabiya، پس از ۲۹ سال، جهان با معرفی یک سبک زندگی جدید مبتنی بر هوش مصنوعی شاهد یک انقلاب بزرگ در حوزه فناوری خواهد بود. ساخت آرمان شهر با الهام از فیلمهای علمی تخیلی که میتواند به واقعیت تبدیل شود؛ اتومبیلهای هوشمند خودران، بشقاب پرندهها، قطارهای تندرو، لوازم خانگی و تلفنهای مجهز به وای فای پیشرفته همگی تغییرات ایجاد شده است.
سال ۲۰۲۰، چین توانست در شهر یوهان بیمارستانی بسازد که به ۶ متخصص متکی است. پزشکان با رباتها کار میکنند، هر ربات اندازه گیری دما و سایر نیازهای افراد آلوده به ویروس را انجام میدهد. کارشناسان تأیید میکنند که همه گیری کرونا اثر مثبتی در زمینه فناوری در سال ۲۰۲۰ به جا گذاشته است و ورود جوامع جهانی به انقلاب پنجم را سریعتر کرده است که منجر به رونق دیجیتالی زودتر از موعد شد. برخی از کشورها با استفاده از هوش مصنوعی چالشها را حل کرده و با تغییرات همسو شدند. هوش مصنوعی به خودکارسازی فعالیتها در بحران "کووید ۱۹" و ایجاد زندگی پیشرفته کمک شایانی کرده است.
کشورهای مختلف دنیا بر سر تصاحب عنوان امنترین کشور جهان رقابت میکنند و ابوظبی ب اساس فهرست شهرهای ایمن ۲۰۲۱ که توسط واحد اطلاعات اکونومیست منتشر شد، در صدر لیست امنترین شهرهای خاورمیانه و آفریقا قرار گرفت. استانداردهای ایمنی، بهداشتی و زیرساختی ابوظبی بسیار بالا بود. در حال حاضر کپنهاگن به دلیل مهارتهای هوشمندسازی، مدیریت خطرات کرونا، ثبات اقتصادی و ایمنی جامعه امنترین پایتخت کره زمین در زمان کرونا است.
مسئولان العربیه دات نت با افراد در مراکز خرید و مکانهای مختلف در مورد تفکر آنها از نقاط دیدنی شهرهای آینده و انتظاراتشان از منابع هوشمند در پنج دهه آینده صحبت کرده اند تا دولتها بتوانند با استفاده از این دادهها برنامه و چشم اندازی جالب را ترسیم کنند. در این بین کسانی هستند که معتقدند فناوری ۲۰۵۰ بسیاری از ابزارهای سنتی را حذف میکند، زیرا الگوهای حمل و نقل، الگوهای کاری، استراتژیهای ارتباطی و خدمات شرکتی تغییر خواهد کرد و تاکسیهای پرنده و آمبولانسهای هوایی جایگزین آنها خواهند شد.
بعضیها نیز بر این باورند که نیروهای امنیتی با خودروهای برقی از شهرها محافظت میکنند، خدمات دیجیتالی، محیط کار و آموزش از راه دور نیز در دسترس خواهد بود. در حالی که دیگران معتقدند وسایل، فناوریها و محیط تجاری معمول با اتوماسیون جدید و دیجیتالی شدن باقی خواهد ماند.
ابراهیم نصر، مهندس سیستم و اطلاعات با توجه به انتظارات مردم اظهار داشت: " ابزارهای دیجیتال در شهرهای هوشمند در تصمیم گیریها به مسئولان کمک میکنند. در شهرهای هوشمند میتوان پرسنل پلیس را در مناطق پرخطر شناسایی، افزایش جمعیت را پیش بینی و علایق و نیازهای شهروندان را مشخص کرد. در دسترس بودن دادههای بزرگ، اینترنت اشیا، کاهش هزینهها و بهبود خدمات، کیفیت زندگی شهروندان را افزایش میدهد. افزایش مشارکت مدنی، اعتماد به مقامات شهری، ایجاد رابطه موثر و مشارکت واقعی بین دولت و شهروندان از برجستهترین ویژگی شهرهای هوشمند است.
به گفته یک برنامه نویس به نام Omaima Fattouh، شاخص ایمنی به بالاترین سطح خود میرسد و بارزترین ویژگی شهرهای هوشمند، سطح بالای امنیت اجتماعی و کاهش ۹۰ درصدی جنایات خشونت آمیز است. همچنین با استفاده از فناوری جدید پیش بینی فعالیتهایی مانند تشخیص پلاک خودرو، آشکارسازهای شلیک گلوله، نسل بعدی ۹۱۱ و دوربینهای بدنه آسانتر شده و همگی این موارد به اجرای قانون قدرت بخشیده و بالاترین استانداردهای ایمنی و امنیت را در محل کار ارائه میدهند.
عبدالله الشمسی، کارشناس فنی اظهار داشت: " قوانین مربوط به حفظ محیط زیست بهبود پیدا میکند، در نتیجه مشکلات آلودگی که سالانه جان میلیونها نفر را میگیرد کاهش مییابد. در شهرهای هوشمند برای کاهش اثرات منفی زیست محیطی جایگزینهای فناورانه مانند تزریق ابرها برای باران در صورت نیاز، استقرار سنسورهای کیفیت هوا و شناسایی علل و مناطق آلودگی، ساختمانهای کارآمد و منابع تجدیدپذیر انرژی برای ساکنان فراهم میشود.
عایشه درمکی متخصص سیستمهای دیجیتال معتقد است که خدمات حمل و نقل از نظر بهبود مدیریت ترافیک تغییر میکند و به فناوریهای هوشمند برای خدمات رسانی به شهروندان مجهز خواهند شد. جمعیت افزایش مییابد و فناوریهایی مانند چراغهای راهنمای هوشمند ظهور میکنند. کاهش ازدحام، افزایش تولید خودروهای خودران برقی، فعال سازی تاکسیهای پرنده و استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین برای تحویل محمولههای پستی و در عین حال کاهش نیازهای مربوط به وسایل نقلیه در مناطق شهری از نتایج ظهور آرمان شهرها خواهند بود.
بیشتر بخوانید
گزارش از مهران محمدپور
انتهای پیام/