مدیرکل آموزش و پرورش کرمان گفت:تمامی برنامه‌ها و فعالیت‌هایی که منجر به بازگشایی مدارس می‌شود در دستور کار آموزش و پرورش استان قرار گرفته است.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، در دومین جلسه شورای آموزش و پرورش در سال ۱۴۰۰ احمد اسکندری نسب مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمان گفت: در آستانه بازگشایی مدارس هستیم با شعار مهر ماندگار با کارنامه یادگار تمامی برنامه‌ها و فعالیت‌هایی که منجر به بازگشایی مدارس می‌شود در دستور کار آموزش و پرورش استان قرار گرفته است.

اوافزود: در طول یک سال تحصیلی گذشته در شرایط کرونایی آموزش و پرورش استان دستاورد‌های بسیار خوبی داشته است،میانگین نمرات نهایی پایه دوازدهم از میانگین کشوری بیشتر بود  و قبولی کنکور نسبت به پارسال تفاوت بسیار خوبی داشت امسال۴۹۹ دانش آموز رتبه زیر هزار را در استان داشتیم.

مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمان بیان داشت:بازگشایی مدارس مهمترین رویداد اجتماعی و فرهنگی کشور است که شرایط کرونایی به آن اضافه می‌شود که درصدد این هستیم که خلا و حضور نداشتن دانش‌آموزان در مدرسه با واکسیناسیون و کم شدن کرونا برطرف کنیم.

اسکندری نسب تصریح کرد: مهم‌ترین برنامه آموزش و پرورش بازگشایی مدارس است وبرای همین تعامل، همدلی و مشارکت همه دستگاه‌های اجرایی در امر بازگشایی مدارس آموزش و پرورش استان به ویژه در دوران شیوع کرونا ضروری و انکار ناپذیر است.

او افزود: با توجه به مشکلاتی که در بحث کرونا هم در جامعه وجود دارد باید همه با هم زمینه آمادگی روانی و بازگشایی مدارس را ایجاد کنیم و در جهت تحقق این مهم نیازمند همکاری رسانه‌ها به ویژه صدا و سیمای مرکز استان هستیم افکار عمومی باید بپذیرند که مدارس باید شروع به فعالیت کنند.

مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمان گفت:۱۰ فعالیت محوری در بحث شروع سال تحصیلی با همکارانمان در سراسر استان مطرح کردیم که شامل پوشش حداکثری، نظارت ، ارتباط ، مسئولیت‌پذیری ، پاسخگوی ، انعطاف‌پذیری ، مشارکت، هوشیاری، هماهنگی و مدیریت زمان حداکثری برنامه‌هایی است که پیش می‌گیریم که با آن به جلو حرکت کنیم.

اسکندری نسب تصریح کرد: در سال تحصیلی گذشته به رغم اینکه همه همکاران ما در سراسر استان بحث آموزش مجازی خوبی را دنبال کردند، ولی خوب با توجه به اینکه زیرساخت‌های لازم در اکثر مناطق نبود دانش آموزانی تحت پوشش آموزش قرار نگرفتند.

اوافزود: آمادگی کامل در هر دو صورت چه به صورت مجازی و چه به صورت حضوری در استان فراهم است که امیدوارم بتوانیم مدارس را بازگشایی کنیم پارسال حدود ۱۱ میلیارد سرانه بهداشتی به حساب مدارس واریز شد و پیگیر هستیم تا بازگشایی مدارس قطعاً دوباره سرانه بهداشتی به حساب مدارس واریز شود.

مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمان بیان داشت:تا این لحظه دو مانور بازگشایی مدارس در استان برنامه ریزی کردیم که امیدواریم آمادگی لازم را داشته باشند ما تنها استانی هستیم که کمبود نیروی انسانی نداریم بالغ بر ۶ هزار نفر جذب آموزش و پرورش شده اند.

اسکندری نسب تاکید کرد: واکسیناسیون بیش از ۲۵ هزار همکار فرهنگی که ۸۰ درصد از همکاران استان هستند انجام گرفته است که در صدد هستیم که بقیه هم تا ابتدای سال تحصیلی این  راکار انجام دهند.

اوافزود: کاروان اقلام ورزشی، بهداشتی و همچنین تجهیزات هنرستان ها ان شاء الله تا قبل از شروع سال تحصیلی مدارس استان به ویژه مناطق محروم انجام می‌گیرد مسئله سرویس‌های بهداشتی که در جلسه شورای آموزش وپرورش مصوب شد، ۲۴۰ چشمه به همت نوسازی و ۱۴۰چشمه به همت خود آموزش و پرورش استان و ۳۶۰ چشمه سرویس بهداشتی به همت سپاه ثارالله در مناطق محروم ساخته شد.

مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمان گفت:حدود ۸۰ درصد از دانش آموزان ثبت نام شده اند و سنجش سلامت جسمانی برای پایه اول دبستان در ۴۳ پایگاه ثابت و سیار در حال انجام است.

اسکندری نسب تصریح کرد: ما در شهر کرمان با کمبود فضای آموزشی مواجه بودیم که تراکم کلاس‌ها ۴۰ تا ۵۰ نفر بود با کمک خیران ۱۰ مجتمع آموزشی در شهر کرمان در حال ساخت است اتاق بازرگانی در ساخت ۷۲۰ کلاس درس در قالب پویش "کرمان دانا" مشارکت داشته و تا اول مهر تعداد زیادی از این کلاس‌ها افتتاح خواهد شد.

مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمان بیان داشت: کتاب‌های تحصیلی دانش‌آموزان بالغ بر ۹۸ درصد به شهرستان‌ها و مناطق ارسال شده که از ۲۰ شهریور بین دانش‌آموزان توزیع می‌شود مشکلی که وجود دارد مناطق محروم استان هستند استان سیستان و بلوچستان و هرمزگان توزیع کتاب هایشان به صورت رایگان است، اما متاسفانه این مشکل در استان کرمان و در جنوب کرمان حل نشده است.

اوافزود: در بحث مشارکت خیران در ۳سال گذشته ۷۰۰ درصد، استان جذب مشارکت خیران را داشته که رتبه اول کشوری را در این زمینه از آن خود کرده ایم وپارسال ۳۵ رتبه برتر کشوری در مسابقات فرهنگی، هنری و معارف اسلامی را کسب کردیم.

واکسیناسیون مهمترین عامل برای بازگشایی مدارس است

استاندار و رئیس شورای آموزش و پرورش استان کرمان در دومین جلسه شورای آموزش و پرورش در سال ۱۴۰۰گفت: جذب حمایت خیران، چشمه‌ای روان برای رفع کمبود فضای آموزشی است.

علی زینی وند استاندار و رئیس شورای آموزش و پرورش استان کرمان ضمن قدردانی از تلاش‌های مسئولان آموزش و پرورش استان به لحاظ آماده سازی و برنامه ریزی برای بازگشایی مدارس گفت: در جلسه اخیر ستاد استانی مقابله با کرونا پیشنهاد‌هایی برای ایجاد زیرساخت لازم برای بازگشایی مدارس و چگونگی بازگشایی ارائه شده که امیدواریم با رسیدن به فاز مهار بیماری بتوانیم شاهد حضور بانشاط دانش آموزان و معلمان در مدارس باشیم.

او با بیان این که فرزندان مهمترین سرمایه خانواده‌ها هستند، افزود: سلامت دانش آموزان و معلمان اولویت اول در موضوع بازگشایی مدارس است و باید ایمنی لازم را از خانه تا مدرسه با واکسیناسیون معلمان، رانندگان سرویس مدارس، مجموعه اداری مدارس و همه کسانی که با دانش آموزان در ارتباط هستند، همچنین با واکسیناسیون والدین و دانش آموزانی که بیماری زمینه‌ای دارند تامین کنیم و توجه داشته باشیم که ملاک ایمنی هم دریافت دُز دوم واکسن است و با لحاظ کردن همه این موارد، نسبت به بازگشایی مدارس اقدام کنیم.

استاندار کرمان بیان داشت: پیگیری بهداشت و نظافت مدارس، به ویژه سرویس‌های بهداشتی باید در دستور کار قرار گیرد، سرویس‌های بهداشتی نباید کانون انتشار ویروس شوند، مدارسی با جمعیت زیر ۱۵ نفر دانش آموز که درصد بالایی هم در استان دارند در مناطق روستایی، عشایری، کوهستانی و دورافتاده می‌توانند از اول مهر کلاس‌ها را به صورت حضوری برگزار کنند.

زینی وند تصریح کرد: در مدارس با تراکم بالا هم راهی به جز ترکیبی برگزار کردن آموزش نیست، مثلا اگر کلاس ۳۰ نفره باشد به نظر می‌رسد برای ۱۵ نفر حضوری و ۱۵ نفر مجازی آمادگی لازم باشد، با این شیوه می‌توانیم مدارس را بازگشایی کنیم و اقناع فکری و روانی برای والدین هم باید صورت گیرد.

رئیس شورای آموزش و پرورش استان کرمان گفت: بازرسی استانداری و اداره حقوقی آموزش و پرورش باید پیگیر مشکلات املاک آموزش و پرورش باشند و هیچ کاری نباید بلاتکلیف بماند.

او از حمایت خیران به عنوان سرچشمه‌ای روان برای رفع کمبود فضای آموزشی یاد کرد و افزود: در استان ظرفیت‌ها و ثروت‌های زیادی وجود دارد که جذب حمایت خیران برای کمتر شدن چالش‌های آموزش و پرورش بسیار مهم است و می‌توان گفت طلایی‌ترین دوران آموزش و پرورش در این زمینه در دوران مدیریت فعلی رقم خورده است.

زینی وند ضمن انتقاد از تنوع مدارس گفت: محیط مدرسه باید پیشرفته و دلپذیر باشد، تنوع مدارس برای نظام آموزشی آسیب زننده است، باید در نظام اسلامی الگویی عدالت محور برای آموزش داشته باشیم.

او همچنین با تاکید بر اهمیت مهارت محوری مدارس گفت: اگر روزی متقاضیان ورود به هنرستان‌های کاردانش و فنی و حرفه‌ای بیشتر از متقاضیان تحصیلات تکمیلی در سایر رشته‌ها شود، به این معنی است که ما مسیر تعالی را به درستی طی کرده ایم.

انتهای پیام/ی

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.