یک مقام مسئول گفت: نهاد رگولاتور سمت عرضه، باید نسبت به برنامه‌ریزی برای عرضه در بورس کالا جهت جلوگیری از مهندسی عرضه، اقدام کند.

جواد جهرمی معاون عملیات و نظارت بازار بورس کالا در گفت و گو با خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در رابطه با مهندسی عرضه توسط برخی از تولیدکنندگان و فروشندگان عمده در بورس کالا اظهار کرد: باید کسانی که آن را مطرح می‌کنند توضیح دهند که منظور دقیق شان از مهندسی عرضه چیست؟ اما آن موردی که می‌تواند و باید در مدیریت صحیح به بازار کمک کند، رگولاتوری سمت عرضه است. آن نهاد متولی چه شرکت ملی صنعت پتروشیمی، چه وزارت صمت و چه هر دستگاهی که به عنوان رگولاتور سمت عرضه است، باید نسبت به برنامه ریزی برای سمت عرضه اقدام کند.


این مقام مسئول در ادامه اظهار کرد: به عنوان مثال در بخشی از محصولات، نهاد رگولاتور باید گرید‌ها را به صورت دقیق برای عرضه کننده معین کند. این که به صورت کلی اعلام می‌شود عرضه کننده‌ای باید به طور مثال ۵ هزار تن مواد نساجی عرضه کند، صحیح نیست. ممکن است عرضه کننده در هفته‌های مختلف با تغییر گرید‌ها همان ۵ هزار تن را عرضه کند و الزامات تعهد کف عرضه را هم رعایت کند، اما در واقعیت محصول و گریدی که عرضه کرده با توجه به نیاز واقعی تولیدکنندگان، نیاز بازار را برطرف نکرده باشد.


بیشتر بخوانید


جهرمی در ادامه بیان کرد: باید این موضوعات در برنامه عرضه‌ای که در ابتدای فصل شرکت‌ها اعلام می‌کنند، در نظر گرفته شود و از ابتدا مشخص شود که شرکت‌ها چه میزان و با چه گرید‌هایی محصولات خود را عرضه خواهد کرد.


او در ادامه افزود: مورد بعدی که در این زمینه می‌توان بیان کرد استفاده از ابزار و قراردادهای سلف (تحویل کالا در آینده) است. یعنی عرضه کننده بیاید و عرضه سلف را انجام دهد. زیرا زمانی که قرار است خط تولید یک کالا تغییر کند باید یک تناژ متناسب از آن خریداری شود و بر اساس آن تناژ مناسب، تولید صورت گیرد. در غیر این صورت خط تولید نمی‌تواند به طور کامل کار کند. برای همین منظور هر دو سمت عرضه و تقاضا باید با یکدیگر عمل کنند. گرید‌ی که نیاز است سفارشی برای آن داد شود مانند موارد پزشکی این‌ها را باید از قبل با استفاده از ابزار سلف و سایر ابزار‌ها انجام دهند تا هیچ گاه بازار با خلا مواجه نشود. در غیر این صورت مشکلات مختلفی رخ خواهد داد.


در پایان این مقام مسئول در رابطه با این پرسش که بورس کالا با مهندسی عرضه چه برخوردی خواهد کرد گفت: بورس کالا بر اساس تصمیمات رگولاتوری که در سمت عرضه شکل می‌گیرد، اقدام می‌کند. اگر تولیدکننده‌ای کمتر از تناژی که اعلام کرده عرضه کند، قاعدتا عرضه آن برگشت خواهد خورد تا زمانی که افزایش عرضه خود را اعمال کند. مگر اینکه دستگاه متولی به دلایلی مانند نداشتن کاتالیز و هر دلیل منطقی دیگر، نتواند تولید را انجام دهد. در این صورت می‌توانیم آن عرضه کمتر از میزان را در بورس کالا بپذیریم. همچنین طبق ضوابط، اگر کسی کف عرضه را رعایت نکند سازمان حمایت از مصرف کننده و تولیدکنندگان، وظیفه پیگیری و برخورد با آن را دارد.


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار