یک داروساز درباره روش‌های کاربردی ضد تعریق در روز‌های گرم تابستان توضیح داد.

گلشید قربانیان، داروساز در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره روش‌ها و داروهای ضد تعریق اظهار کرد: در روز‌های گرم همه ما به دنبال روش‌های ضد تعریق هستیم. تعرق مکانیسم طبیعی بدن برای خنک نگه داشتن است. سیستم عصبی با بالا رفتن دما بدن یا تحت شرایط استرس زا غدد عرق را آن تحریک می کند. کسانی که تعرق بیش از حد یا هایپرهیدروسیس دارند عموما دنبال روش‌هایی هستند که بتوانند این تعریق را کاهش بدهند.

او گفت: تعرق این افراد در محیط‌های گرم یا تحت فشار و استرس بیش از حالت عادی است، حتی گاهی در شرایط غیر گرما، ورزش و فعالیت فیزیکی هم موجب تعرق خواهد شد که می تواند آزاردهنده باشد. این موضوع می‌تواند فرد را مضطرب کند و فعالیت‌های روزانه او را تحت تاثیر قرار دهد. مثلا افرادی که مدام دچار تعرق در کف پا و دست می‌شوند، دچار هایپرهیدروسیس هستند. هایپرهیدروسیس می‌تواند در کف دست‌ها، پاها، زیر بغل و صورت اتفاق ظاهر شود. این مشکل می‌تواند حداقل یک بار در هفته بعد از بیدار شدن اتفاق بیفتد، پس به هرکسی که تعریق زیاد داره اطلاق نمی‌شود. معمولا  از هر دو طرف بدن اتفاق می‌افتد و یک طرفه نیست.

چه موقعی باید به پزشک مراجعه کرد؟

قربانیان بیان کرد: تعرق فعالیت روزانه را مختل کرده و باعث استرس و دور شدن از جامعه می‌شود. اگر به صورت ناگهانی دچار تعرق بیش از حد شدید حتما به پزشک مراجعه کنید. دچار تعرق شبانه بدون علت خاصی شدید حتما باید قبل از شروع درمان چکاب شوید. تعرق بیش از حد نشانه از بیماری های  زمینه‌ای خواهد بود و فرد باید تحت درمان قرار بگیرد. علل هایی مانند  دیابت، بیماری‌های غده تیروئید، هایپرتیروئیدیسم، حمله قلبی، عفونت‌ها، یائسگی، هایپوگلایسمیا (پایین بودن قند خون) و ... گاهی مصرف یا قطع بعضی از دارو‌ها هم باعث تعرق فرد می‌شود.

روش های رفع ضد تعرق 

او گفت: اولین قدم برای کنترل تعرق در موارد خفیف هایپرهیدروسیس استفاده از کرم‌ها، محلول‌ها و رول‌های ضد تعرق است. دقت کنید که دئودورانت‌ها با رول‌های ضد تعریق متفاوت هستند. دئودورانت‌ها موثر بر فعالیت باکتری‌های سطح پوست هستند. آنتی پرسپیرانت‌ها هم ضد تعرق بوده که ما معمولا دنبال دئودورانت ضدتعریق هستیم که نیاز به نسخه پزشک ندارند و عموما حاوی املاح آلومینیوم هستند که به صورت موقت جلو روزنه خروج عرق رو می بندند تا میزان عرقی که به سطح پوست نشت می کند کاهش پیدا کند. گفتنی است که هنوز عوارض منفی استفاده از رول‌های حاوی آلومینیوم اثبات نشده است. 

 قربانیان تصریح کرد: آلومینیوم کلراید می تواند ایجاد حساسیت پوستی و چشمی کند. پس باید اول تست شود و بعد از استفاده بلافاصله دستتان را بشویید که به چشمتان نزنید. معمولا یک بار در روز تجویز می شود که بهتره است شب ها  قبل از خواب باشد. با مهار ترشح استیل کولین عصب محرک تعرق را به صورت موقتی مهار می کند که تاثیرش برای ۶ تا ۱۲ ماه باقی می ماند و مجدد باید تزریق شود. تزریق بوتاکس برای ناحیه زیربغل تاییدیه آف دی‌ای دارد، اما بعضی پزشکان به صورت آف لیبل برای کف دست و پا هم تزریق می کنند؛ و دارو‌های آنتی کولینرژیک خوراکی که فعال شدن غدد عرقی رو متوقف می کنند را  به علت عوارشان مثل خشکی دهان، تاری دید، یبوست، تپش قلب و ... انتخاب اول نیستند و به صورت آف - لیبل اگر فرد به سایر دارو‌ها و روش‌ها پاسخ نداد انتخاب می شوند.

روش های ضد تعرق غیر دارویی

او گفت: روش های غیرتهاجمی اثبات شده که یک دستگاه دارد و با کمک جریان ضعیف الکتریکی و عبور از آب صورت می گیرد. به این شکل که به قسمتی که تعرق بیش از حد دارد الکترود‌هایی متصل می شود و با ایجاد جریان الکتریکی باعث عدم پاسخ غدد عرقی به پیام‌های عصبی تحریک تعریق می‌شود.

انتهای پیام/

برچسب ها: تعرق زیاد ، گرمای هوا
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار