پیمان صابریان رئیس اورژانس تهران در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به راههای پیشگیری از گرمازدگی اظهار کرد: برای پیشگیری از بروز گرما زدگی افراد باید قبل از خارج شدن از منزل از کرمهای ضد آفتاب استفاده کرده و از لباسهای نخی استفاده کنند.
رئیس اورژانس تهران گفت: افراد برای جلوگیری از گرمازدگی باید مایعات خنک بنوشند و هنگام برگشتن به خانه دوش آب سرد بگیرند. او ادامه داد: برای پیشگیری از بروز گرمازدگی افراد نباید قهوه مصرف و سعی کنند در اوج ساعت گرما از منزل خارج نشوند. سردرد، سرگیجه، افزایش دمای بدن، افت فشارخون، تعرق زیاد، تهوع و بی حالی، کم ادراری و بر افروختگی از نشانههای بروز گرمازدگی در افراد است.
او در خصوص درمان گرمازدگی افزود: خارج کردن لباسهای اضافی در هنگام گرمازدگی، رفتن به محل خنک یا سایه، گرفتن دوش آب خنک، استراحت و عدم مصرف مایعات به فرد بیهوش از جمله راههای درمان گرما زدگی است.
همچنین محمد اسماعیل مطلق مشاور معاون بهداشت و سرپرست دفتر مدیریت بلایای وزارت بهداشت در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان، درباره گرمازدگی اظهار کرد: مطالعات دانشمندان نشان می دهد که میانگین دمای زمین سال به سال در حال افزایش، در واقع کره زمین دچار پدیده گرمایش جهانی شده است. پدیده گرمایش جهانی علاوه بر داغ تر شدن هوا و افزایش احتمال مواجهه با گرمای شدید منجر به افزایش رخداد بلایای طبیعی غیر قابل کنترلی چون سیل و گردباد میشود.
او ادامه داد: گرمای شدید بدن انسان را در وضعیت نامناسبی قرارداده و حتی ممکن است موجب مرگ شود. در گرمای شدید و رطوبت بالا، روند تبخیر آب در بدن دچار اشکال می شود. در چنین وضعی بدن انسان برای حفظ دمای طبیعی تحت فشار قرار گرفته و دچار اختلال در عملکرد میشود.
مطلق بیان کرد: گرفتگی عضلانی، خستگی و ضعف مفرط و گرمازدگی از عوارض گرمای شدید هستند. گرمازدگی یک فوریت پزشکی است و اگر سریعاً درمان نشود، می تواند موجب آسیب دیدن دائم اندام های داخلی اصلی، یا حتی مرگ فرد شود.
او تاکید کرد: گرمای شدید همچنین می تواند مشکلات پزشکی موجود را بدتر کند. سالمندان، خردسالان و افردای که بیمار هستند یا اضافه وزن دارند چنانچه در معرض گرمای شدید قرار بگیرند زودتر از پای در می آیند.
جهت پیشگیری از گرمازدگی، لباسهای سبک، راحت و رنگ روشن توصیه می شود، از پوشیدن لباس های اضافه که مانع از عرق کردن و خنک شدن می شود اجتناب کنید، همچنین از نوشیدن الکل و کافئین که می تواند توانایی بدن را برای تنظیم حرارت بدن تحت تاثیر قرار دهد پرهیز کنید.
همچنین قبل از اینکه احساس تشنگی کنید آب بنوشید، مایعات خنک به همراه داشته باشید و در فواصل زمانی معین در حین فعالیت ورزشی استراحت و همچنین از وسایل حفاظتی مانند چتر، کلاه و عینک آفتاب استفاده کنید، استفاده از کرم های ضدآفتاب را فراموش نکنید و جهت انجام فعالیت های خارج از منزل برنامه ریزی و ساعاتی از روز را انتخاب کنید که شدت گرما کمترین میزان باشد.
انتهای پیام/
بیشتر بخوانید:
انتهای پیام/