سوده صوفی مسئول اداره برنامه ریزی و توسعه پارک صنایع نرم و فرهنگی در گفتوگو با خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص نقش زنان در پیشرفت حوزه صنایع خلاق اظهار کرد: با توجه به این که حوزه صنایع خلاق و فرهنگی نقش بسیار موثری در پیشرفت اقتصاد دانش بنیان دارند بنابراین برنامه های فراوانی برای پیشرفت هر چه بیشتر این حوزه در نظر گرفته شده است. هویت این حوزه سبب شده است تا زنان نقش پررنگتری را در تقویت کسب و کار و همچنین انتقال ارزشهای فرهنگی این حوزه داشته باشند در نتیجه با نظر به میزان تولید محصولات و ارزش آفرینی قابل توجه بانوان، نمیتوان نقش زنان را در این حوزه نادیده گرفت.
او افزود: با توجه به افزایش بیکاری در بین جوانان فعالیت زنان در حوزه های مختلف صنایع خلاق سبب تقویت اقتصاد اشتغالزایی و درآمدزایی برای خود بانوان شده است و علت اصلی موفقیت بانوان را میتوان ارتباط بین توجه به زیبایی شناختی نوآوری و خلاقیتی که به صورت بالفطره بانوان وجود دارد و شرایط کاری در حوزه صنایع خلاق دانست.
صوفی بیان کرد: با توجه به اینکه نیمی از جمعیت کشور ما را زنان تشکیل میدهند بنابراین باید توجه ویژهای به این حوزه کرد تا بتوان به کمک این قشر از جامعه هر چه سریع تر در مسیر اقتصاد دانش بنیان قرار گرفت.
او تصریح کرد: با توجه به این که هنرهای سنتی و محلی در ایران به صورت قومیت تعریف میشود و در جوامع روستایی زنان نقش بسزایی در انتقال این دسته از هنرها به نسلهای بعدی خواهند داشت بنابراین زنان اصلیترین عامل تولید و ارزش آفرینی در این حوزه هستند.
او گفت: باید توجه داشت که صنایع خلاق و فرهنگی به شدت درآمدزایی و اشتغال آفرینی را به همراه خواهند داشت.حضور زنان در فعالیتهای اقتصادی و اجتماعی سبب میشود زنان پویایی و کارآیی بیشتری را در جامعه داشته باشند، زیرا این کار منجر به تقویت اعتماد به نفس، استقلال و افزایش توانمندی در تصمیم گیری این افراد خواهد شد و در نهایت فرزندان توانمندتری توسط این بانوان خلاق تربیت شوند.
مسئول اداره برنامه ریزی و توسعه پارک صنایع نرم و فرهنگی تصریح کرد: بانوان میتوانند باعث رشد و توسعه این حوزه شوند به گونهای که ۷۰ درصد درآمدها در صنایع فرهنگی و صنایع دستی مربوط به حوزه بانوان است که در حوزههای دیگر از جمله تئاتر هنر هنرهای تجسمی مد و پوشاک نقش موثری دارند؛ بنابراین باید برنامههایی برای تلفیق دانشجویان رشتههای مربوطه و بانوان متخصص در این حوزهها داشت، زیرا این تلفیق سبب میشود تا هرچه سریعتر در مسیر ارائه خدمات به بازارهای بینالملی قرار گرفته و در حوزه صادرات درآمد خوبی را کسب کنیم.
صوفی در نهایت بیان کرد: فرش، گلیم و پته ما در بازارهای جهانی به شدت مورد توجه قرار گرفته است، اما امروزه به دلیل آنکه محصولات ما از نیاز مشتریان در بازارهای جهانی فاصله گرفته است و صادرات چمدانی رخ میدهد متاسفانه ما در این حوزه نه تنها رشدی نخواهیم کرد بلکه آسیبهای جدی را هم خواهیم دید؛ بنابراین لازم است تا نهادی روی کار بیاید تا به عنوان یک متولی این حوزه را راهبردی کرده تا به مراتب شاهد نتایج بهتری باشیم.
بیشتربخوانید:
انتهای پیام/