سید محمدامین حسینی رییس اداره دامپزشکی ایرانشهردر گفت وگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان ، اظهار داشت: با توجه به فصل گرما و ازدیاد فعالیت کنه ها از شهروندان درخواست داریم تا این بیماری را جدی گرفته و از انجام اقدامات خطرآفرین مثل کشتار غیر مجاز ، تماس با خون و ترشحات دامی آلوده ، استفاده از گوشت گرم و تازه ای که دوره ی پیش سرد را نگذرانده، خودداری کنند.
وی با بیان اینکه بعضی از مراکز عرضه دام در ایرانشهر غیر بهداشتی است گفت: اگر شرایط بهداشتی برای ذبح دام رعایت نشود به طور مداوم امکان ابتلا و شیوع محدود وجود دارد بنابراین نیاز است مردم از ذبح دام در خانه و خارج از کشتارگاه ها به صورت جدی پرهیزکنند.
وی تصریح کرد: اصولاً این بیماری مشترک انسان و دام از طریق کنهها و حیوانات اهلی به انسان منتقل میشود اما در حیوانات علائم مشهودی نشان نمی دهد. البته قدرت سرایت و واگیری بیماری بسیار بالاست و طغیان های ناگهانی در جامعه و همه گیری های ناگهانی در بیمارستان ها دارد.
رییس دامپزشکی ایرانشهر بیان کرد: چنانچه فردی با دام سر و کار دارد، هنگام کار از وسایل محافظت فردی از قبیل دستکش، ماسک، چکمه و لباس کار مناسب و عینک استفاده کند و بعد از انجام کار روزانه دستها، وسایل و البسه کار را شستشو داده و ضدعفونی کند. همچنین دامداران نسبت به سمپاشی جایگاههای نگهداری دام و بدن دامها اقدام کرده و به هیچوجه کنهها را با دست از روی بدن دام جدا و یا له نکنند.
حسینی گفت: خرید گوشت از قصابی های مجاز با مهر دامپزشکی، نگهداری گوشت تازه در یخچال به مدت حداقل ۲۴ ساعت قبل از تکه کردن آن، رعایت نکات بهداشتی در زمان تکه کردن گوشت و ذبح دام با نظر دامپزشک در کشتارگاههای مجاز و بهداشتی از جمله راههای پیشگیری از ابتلا شده به تب کریمه کنگو است.
انتهای پیام/ع