والدین باید بدانند پنجره سقفی کارکرد آسایشی و رفاه برای سرنشینان خودرو دارد و بیرون آمدن کودکان از آن تا به حال مرگ و معلولیت‌های زیادی را رقم زده است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، این روز‌ها حتما شما هم در شهر، خودرو‌های دارای پنجره سقفی (سانروف) را مشاهده کرده‌اید که کودکان سر و گردن خود را از آن بیرون آورده‌اند. این حرکت در نگاه اول جذاب و یک تفریح نوآورانه برای کودکان به نظر می‌رسد. طوری که کودکان دیگر را هم تهییج می‌کند که اگر خودرویی پنجره سقفی دارد آن‌ها هم از این موقعیت استفاده کنند و با بیرون آمدن از پنجره سقفی از هوای آزاد و دید کامل به دیگر خودرو‌های در خیابان لذت ببرند.

اما نکته عجیب این است که اغلب والدین و رهگذران می‌دانند بیرون بودن سر و تنه کودکان از پنجره خودرو کار خطرناکی است، اما این کار را درباره پنجره سقفی خطرناک نمی‌دانند. اما باید بدانیم این کار هم به اندازه‌ای خطرناک است که تا به حال موجب مرگ و معلولیت کودکان بسیاری شده است.

پنجره سقفی‌های جذاب

پنجره سقفی یک ویژگی برای خودرو‌های وارداتی است که چندسالی است برای برخی خودرو‌های داخلی هم پیش‌بینی شده است. درگذشته خودرو‌هایی بوده‌اند که به طور کلی سقف نداشتند و یا در قسمت عقب خودرو سقف کوتاهی داشته است. جالب است بدانید در آن ایام یعنی در سال ۱۹۲۰ میلادی، این خودرو‌ها اغلب برای افراد متمول جامعه بوده‌اند که برای نشان دادن ثروتمند بودن خود یونیفورم خاصی هم در حین رانندگی این خودرو‌ها استفاده می‌کردند. در واقع استفاده از این خودرو‌ها نوعی تفاخر و نمایش ثروت به حساب می‌آمده است. بعد از آن کم‌کم خودرو‌هایی با سقف‌های متحرک که می‌توانست سرنشینان را از سرما و گرمای زیاد محفوظ کند، ساخته شدند.

اما سالهاست که صنعت خودروسازی در دنیا بنا را بر سقف فلزی برای اکثر خودرو‌ها گذاشته است. در این بین برای لذت بردن از هوای بیرون، تنظیم نور داخل خودرو و به عنوان یک گزینه ویژه نسبت به خودرو‌های دیگر که باعث ارتباط سرنشینان به صورت امن با بیرون از خودرو می‌شود، پنجره سقفی یا سانروف هم به برخی خودرو‌ها اضافه شده است.

اما شاید سازندگان آن هم فکر نمی‌کردند که با یک استفاده ناصحیح، این اختراع آن‌ها جان‌هایی را به خطر بیاندازد و باعث قتل و معلولیت بشود.

تفریحی به قیمت جان/ وقتی پنجره سقفی خودرو، جان کودکان را می‌گیرد

تفریحی به قیمت جان

چندوقت پیش یک نقل قول از مادری در فضای مجازی به شدت خبرساز شد. در این روایت مادر به فوت کودکش به دلیل استفاده از پنجره سقفی اشاره می‌کند و می‌گوید: «وقتی سوار ماشین شدیم، مثل همیشه از سقف بیرون رفت. تو اتوبان بودیم که یهو ترافیک شد و شوهرم پاشو گذاشت رو ترمز. پسرم با قفسه سینه خورد به لبه سان‌روف. دکترا گفتن استخوان جناق سینه‌ش شکسته و ریه شو پاره کرده و نتونستن براش کاری کنن. پسر نازنینم از دست رفت»

سرهنگ دوم، ولی خسروی با تایید اخباری از این دست به رسانه‌ها می‌گوید: «در اثر ترمز‌های ناگهانی و در تصادفات جلو به عقب یا عقب به جلو که یک طرف درگیر در تصادف، خودرویی باشد که کودک از سانروف آن بیرون آمده است، می‌تواند منجر به پرتاب‌شدن کودک به بیرون از خودرو شود و اگر پرت هم نشود، قطعاً به گردن، قفسه سینه، ستون فقرات، سر یا صورت کودک آسیب وارد می‌شود. همچنین در صورت واژگونی خودرو، استفاده از سانروف به قیمت از دست‌دادن جان یا معلولیت مادام‌العمر کودکان تمام خواهد شد. از طرفی ماشین در حال حرکت می‌تواند موجب مشکلات تنفسی برای کودکانی شود که از سا‌نروف بیرون می‌آیند، زیرا مانع اکسیژن‌رسانی کافی به آنان می‌شود.»

تفریحی به قیمت جان/ وقتی پنجره سقفی خودرو، جان کودکان را می‌گیرد

تامین امنیت کودکان در داخل خودرو

فرهنگ رانندگی ما در بسیاری از موارد هنوز نیازمند آموزش و اصلاح است. اما در این بین برخی موارد نیز به خوبی توسط جامعه پذیرفته شده و اجرا می‌شود. مثل بستن کمربند ایمنی سرنشینان جلوی خودرو. به نظر می‌رسد توضیح و تبیین آسیب‌های نبستن کمربند ایمنی و نقش مهم آن در جلوگیری از مرگ در اثر بروز تصادفات نقش مهمی در پذیرش این موضوع داشته است. سبکی که باید برای تامین امنیت کودکان در خودرو نیز به کار گرفته شود.

متاسفانه جمعی از والدین تصور می‌کنند صرف حضور در اتاقک خودرو برای کودک امن است. درحالی که در صورت بروز تصادف حتی نه چندان شدید نیز، کودکان بدون رعایت موارد ایمنی در خودرو، در معرض آسیب هستند.

کودکان در سنین نوزادی برای قرار گرفتن در خودرو باید از صندلی حمل و بعد از آن از صندلی ماشین استفاده کنند. انواع مختلف این صندلی‌ها روی صندلی عقب و با استفاده از کمربند خودرو محکم می‌شوند. خود این صندلی‌ها هم کمربند‌هایی دارند که باید با نشستن کودک برای او بسته شوند. گذاشتن صندلی حمل و صندلی ماشین در صندلی جلوی خودرو به اندازه رها بودن کودک در خودرو با نشستن او روی پای والدین در صندلی جلو، خطرناک است. در تصادفات شدید و باز شدن کیسه هوا، این کار می‌تواند حتی موجب مرگ کودک بشود؛ بنابراین تا سنی که کودک نمی‌تواند مستقلا از کمربند خودرو استفاده کند، جای او در وسائل حمل کودک خودرو و در صندلی عقب است. پنجره‌ها و در‌های عقب به وسیله قفل مرکزی و قفل کودک خودرو و یا هر گزینه ممکن دیگر، باید غیرقابل باز شدن باشند.

پنجره سقفی نیز یکی از ویژگی‌های نسبتا جدیدی است که به خودرو‌های در حال تردد در شهر اضافه شده است. معایب و مزایای این ویژگی جدید باید بیشتر از گذشته اطلاع‌رسانی شود. والدین باید بدانند پنجره سقفی کارکرد آسایشی و رفاه برای سرنشینان خودرو دارد و بیرون آمدن کودکان از آن در عین اینکه شاید تصور کنیم کاری امن است تا به حال مرگ و معلولیت‌های زیادی را رقم زده است.

این تمهیدات چه برای مسیر‌های کوتاه و چه طولانی، چه برای داخل شهر و چه خارج شهر و چه برای ماشین‌های قدیمی و چه مدرن و به روز لازم‌الاجراست. حادثه خبر نمی‌کند و در این بین کودکان به خاطر شرایط جسمی خود از بزرگتر‌ها آسیب‌پذیرتر هستند.

تفریحی به قیمت جان/ وقتی پنجره سقفی خودرو، جان کودکان را می‌گیرد

جریمه خودرو‌های متخلف دارای پنجره سقفی

به گفته سرهنگ عین‌الله جهانی، معاون اجتماعی پلیس راهور: «طبق قانون، بیرون آوردن دست، پا یا هریک از اعضای بدن سرنشین از وسیله نقلیه در حال حرکت به جز موارد مندرج در مقررات توسط راننده (راهنما خراب باشد و راننده از دست برای اعلام جهت حرکت به رانندگان اطراف خود استفاده کند) شامل جریمه می‌شوند.».

اما با وجود این قانون به نظر می‌رسد که نیاز است که درباره پنجره سقفی و رفع خطرات آن برای کودک اشاره مستقیمی در قانون انجام بشود. از آنجایی که این کار اغلب توسط کودکان انجام شده و یک نوع تفریح به حساب می‌آید و از طرف دیگر درباره خطرات آن اطلاع‌رسانی کمی صورت گرفته است، کمتر با این پدیده به عنوان یک تخلف برخورد می‌شود.

لازم است در رسانه‌های عمومی، مهد‌های کودک و مدارس به خطرات و تخلف بودن خروج نیم‌تنه کودکان از پنجره سقفی خودرو، اشاره شود و همچنین پلیس نیز جریمه لازم را برای والدینی که نسبت به این موضوع و جان کودکان خود بی‌تفاوت هستند، در نظر بگیرد.

 

منبع: فارس

انتهای پیام/

 

برچسب ها: سانروف ، حوادث
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
علیرضا
۰۷:۰۴ ۰۳ شهريور ۱۴۰۰
سلام. خطر کابل آویخته و نیز پرتاب سنگ از زیر چرخ اتومبیل جلویی نیز وجود دارد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۴۸ ۰۲ شهريور ۱۴۰۰
اگه پلیس نظارتش درست بود و به اندازه ی کافی به همین قوانی راهنمایی فعلی نظارت و جریمه میکرد، رانندگی خیلی بهتر بود . متاسفانه اکثرا در شهرستان ما، پلیس راهنمایی، در تقاطع ها ثابت هستند و در مسیرهای دیگر شهر و در هنگام حرکت ، پلیس راهنمایی نیست که اعمال قانون بکنه و یا با ماشین محسوس پلیس گشت میزنند که راننده فقط موقعی که ماشین پلیس رو ببینند قوانین رو رعایت میکنند و در بقیه موارد دیگر هیچ! مخصوصا عبور از چراغ قرمز که راحت انجام میدن و کسی هم نیست که جریمشون کنه !
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۰۷ ۰۲ شهريور ۱۴۰۰
اینها را به آقا زاده ها و مرفهین بی درد بگوئید که مشکل آنهاست، ما که یک پراید دست سوم داریم که پنجره سمت شاگردش هم چند وقته خرابه و باز نمیشه.
Iran (Islamic Republic of)
سید علیرضا
۲۳:۰۱ ۰۲ شهريور ۱۴۰۰
اینا از عمد کله ی بچه شون رو از سقف میدن بیرون که کلاس بذارن ماشین ما هم سانروف داره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۰۳ ۰۲ شهريور ۱۴۰۰
متاسفانه والدین درک نمیکن خیلی وقتها دیده ام که بچه از پنجره نیم تنه بدنشان را از پنجره بیرون آوردهاند و یا از سان روف ایستاده اند باید به بچه با زبون خوش بگن که اینکار خطرناک است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۵۹ ۰۲ شهريور ۱۴۰۰
یک‌جور کلاس شده امان از کمبود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۴۴ ۰۲ شهريور ۱۴۰۰
مطلب خیلی مفیدی بود باتشکر