به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه، محمدباقر حیدری رئیس سازمان نظام پزشکی استان کرمانشاه با اشاره به عضویت ۳۳۲۸ نفر در سازمان نظام پزشکی استان گفت : این تعداد گروههای پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی، ماماها و کارشناسان پروانه دار را شامل میشود.
او گفت : در حال حاضر ۸۳۱ پزشک متخصص و فوق تخصص، ۱۰۷۹ پزشک عمومی، ۴۹۹ دندانپزشک، ۴۴۸ داروساز، ۲۴۲ ماما و ۲۲۹ کارشناس پروانه دار در نظام پزشکی استان عضویت دارند.
او با بیان اینکه تعداد پزشکان استان نسبت به نرم جهانی کم است، افزود: اما در مقایسه با میانگین کشوری، استان کرمانشاه به لحاظ تعداد پزشکان جزو استانهای برخوردار است.
او با اشاره به افزایش تعداد پزشکان در سالهای اخیر افزود: در سالهای اخیر پذیرش دانشگاههای کشور در رشتههای پزشکی بصورت منطقی صورت نگرفته و از طرفی بسیاری افراد با توجه به تمکن مالی در کشورهای دیگر اقدام به تحصیل در رشته پزشکی کرده اند و همین امر موجب شده امروز شاهد به حد اشباع رسیدن برخی رشتههای پزشکی باشیم.
او ادامه داد: اگر این روند پذیرش غیرمنطقی ادامه یابد، قطعا در سالهای آتی با اشباع پزشکان در عمده رشتههای پزشکی مواجه خواهیم شد.
حیدری با اشاره به علاقه بسیاری دانش آموزان به تحصیل در رشتههای پزشکی گفت: برای این موضوع چند علت میتوان متصور بود. اول اینکه پزشکی همواره یکی از مشاغلی است که از همان دوران بچگی، کودکان علاقه بسیاری به آن دارند و به محض اینکه سوال شود که میخواهند چه کاره شوند نیمی از بچهها در پاسخ شغل پزشکی را انتخاب میکنند.
او افزود: از طرفی طبابت در تمام دنیا جزو مشاغل تاپ جامعه است و به همین علت والدین تمایل دارند که فرزند آنها در این رشته تحصیل کند.
رئیس سازمان نظام پزشکی استان کرمانشاه درآمد بالای این رشته را هم عامل دیگری برای این تمایل عنوان کرد و افزود: در تمام کشورهای دنیا، درآمد پزشکان نسبت به میانگین جامعه بالاتر است و همین امر موجب شده گرایش به این رشته هم بیشتر باشد.
حیدری درخصوص مشکلات جامعه پزشکی، درآمد پایین بسیاری از پزشکان را یکی از اصلیترین این مشکلات عنوان کرد و افزود: متاسفانه زمانی که میخواهیم در خصوص درآمد پزشکان صحبت کنیم تنها چند پزشک نامدار و فوق تخصص را مد نظر قرار میدهیم و این درحالی است که ۷۰ درصد جامعه پزشکان را پزشکان عمومی تشکیل میدهند که درآمدهای پایینی دارند.
او ادامه داد: در حال حاضر اگر خط فقر طبق اعلام برخی مسئولین ۱۰ میلیون تومان در نظر گرفته شود، ۶۰ تا ۷۰ درصد جامعه پزشکان که پزشکان عمومی هستند عملا زیرخط فقر هستند.
حیدری گفت: در شرایط کرونا که کادر بهداشت و درمان صادقانه و فداکارانه پای کارند، این انتظار هست که این قشر از پزشکان دیده شوند و درآمد آنها متناسب با کار و زحمات آنها باشد.
او افزود: این درآمدهای پایین موجب شده که بسیاری پزشکان عمومی تمایلی به انجام کار طبابت نداشته باشند و این معضل حتی در برخی رشتههای تخصصی هم مشاهده میشود.
حیدری بر واقعی شدن تعرفههای پزشکان تاکید کرد و افزود: اگر تعرفهها واقعی شود، مشکلات بسیاری از پزشکان حل خواهد شد .
انتهای پیام/د