به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان ، حسین رفیعی مسئول هیأت ومداح قدیمی روستای شعبجره زرند گفت: در روستای قدیمی شعبجره مراسم های عزاداری قدمتی ۴۰۰ ساله دارد.
او افزود: روستای شعبجره در شمال شهرستان زرندقرار گرفته و از توابع بخش یزدان آباد بوده و بیش ازچند قرن است که مراسمات عزاداری ماه محرم در این روستا با روش خاص خودبرگزار میشود.
او بیان کرد: از یک روز قبل از محرم خیمه اباعبدالله در حسینه شعبجره برپا و از شب اول مراسم روضه خوانی بر پا میشود، اما عزاداریها از عصر روز ششم که شب هفتم محسوب می شود بنام شب نخل و مافه شروع و حال و هوای خاصی به روستا میدهد.
این مداح قدیمی روستا گفت: عصر ششم نخل (مانند نخل یزدی ها) اما کوچکتر از آن که با روش خاص ومتفاوتی بسته میشود و مافه هم که یک نوع علم قدیمی مملو از انواع پارچه های نذری است،به همین ترتیب آماده می شود.
او بیان کرد: مافه در محل حسنیه قدیمی که اکنون تبدیل به سقاخانه شده بسته میشود و نخل در انتهای روستا که با حسینیه اصلی حدود ۵۰۰ متر فاصله دارد بسته میشود.
او افزود: پس از پایان روضه خوانی هیئتها شروع به عزاداری کرده یک هیئت با روش سینه زنی نخل و یک هیئت مافه را میآوردو پس ازآن در حسنیه نخل و مافه را در محلی که از پیش تعیین شده گذاشته و از شب ششم عزاداری هیئتها رسما شروع میشوند که تا روز عاشورا ادامه دارد.
رفیعی اظهارداشت: معمولا دوهیئت بزرگ سینه زنی عزداری کرده و یک هیئت عاشقان مهدی که متشکل از جوانان بوده زنجیر میزنند (دو زنجیره) انجام می شود.
او افزود: بر خلاف همه مکانها عزاداری در این روستا شبها یعنی بعد از روضه خوانی شروع میشود ضمنا در روز تاسوعای حسینی و روز عاشورا تعزیه خوانی باحضور تعزیه خوانان محلی انجام می شود.
این مداح بیان کرد: اما روز عاشورا از ساعت ۹ عزاداری شروع می شود و یک هیئت بنام هیئت (عباسی) کفن پوش به هیئتها اضافه میشود واز حسینهای که در انتهای روستا قرار دارد حرکت و تا امامزاده سید سردار که حدود ۲ کیلومتر مسیر دارد سینه زنی و زنجیرزنی انجام ودر محل امامزاده عزاداریها تمام ومراسم همراه با اقامه نمازجماعت ظهرعاشورا خاتمه می یابد و درنهایت مردم از خوان برکت امام حسین(ع) بهره مند می شوند.
انتهای پیام/ح