بزرگترین تعزیه خوانی کشور که هر ساله با حضور بیش از ۳۰۰ هنرمند در شوش برگزار می‌شد، امسال به منظور جلوگیری از شیوع ویروس کرونا تعطیل شد.

به گزارش گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، شهر شوش در شمال خوزستان همه ساله پذیرای خیل عظیمی از عاشقان ابا عبدالله الحسین (ع) در ایام تاسوعا و عاشورای حسینی در محل برگزاری بزرگترین تعزیه و شبیه خوانی کشور بوده است.

در این آیین واقعه کربلا به صورت تعزیه و شبیه خوانی با حضور هزاران نفر از عزاداران و سوگواران حسینی از نقاط مختلف کشور به تصویر کشیده می‌شود که از سابقه ۱۰۰ ساله برخوردار است، در میراث ملی کشور نیز ثبت شده و از عصر تاسوعا آغاز و تا ظهر عاشورا ادامه می‌یابد.

اجرای تعزیه در این آیین در عصرتاسوعا به زبان عربی و صبح عاشورا به زبان فارسی با حضور هزاران نفر از شیفتگان مکتب عاشورا و شخصیت‌های مختلف کشور برگزار می‌شود و حدود ۳۰۰ هنرمند همه ساله در تعزیه شوش نقش آفرینی می‌کنند.

عدنان غزی فرماندار شوش در این باره گفت: همه ساله با شروع محرم در این شهرستان شور حسینی برپاست و شوش به کانونی ثابت برای عزاداران تبدیل می‌شود.

او افزود: در این آیین واقعه کربلا به صورت تعزیه و شبیه خوانی به تصویر کشیده می‌شود.

غزی تعداد برگزارکنندگان آیین تعزیه و شبیه خوانی شوش را حدود ۲ هزار نفر اعلام کرد و بیان کرد: نظیر چنین تعزیه‌ای در شهر حر، جریه سید محمد، جریه سید راضی، روستای شهید دانش، کوی ابوذر غفاری، شهر فتح المبین، هفت تپه، شهر الوان و کوی سلمان فارسی شهرستان شوش به زبان فارسی و عربی اجرا می‌شود، اما امسال به دلیل فراگیری ویروس کرونا در کشور و استان خوزستان این سنت اجرا نشد.

این مقام مسئول اظهار امیدواری کرد آیین تعزیه ابا عبدالله الحسین با رفتن کرونا در سال‌های آتی در شوش مجددا برگزار شود.

اخیرا و با اوج گیری شیوع ویروس کرونا جهش یافته دلتا بسیاری از کشور‌های جهان که هر ۲ دُز واکسن را به بیش از ۵۰ درصد جمعیت تزریق کرده بودند با مشکلاتی جدید مواجه شده اند.

انتهای پیام/ن

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.