پژوهشگران گفته‌اند روش جدیدی برای مشخص شدن نتیجه آزمایش سریع بیماری کووید-۱۹ ابداع کرده‌اند که نتیجه را در زمانی کمتر از ۳ دقیقه مشخص می‌کند.

به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از یورونیوز محققان در دانشگاه بیرمنگام می‌گویند نتایج این تست به اندازه تست‌های معمول پی‌سی‌آر و ال‌ای‌ام‌پی که امروزه استفاده می‌شود دقیق بوده و در همان حال سریع‌تر از آن‌ها هم هست.

در یک آزمایش همزمان نتایج تست پی‌سی‌آر ۴۲ دقیقه، نتایج تست ل‌ای‌ام‌پی ۱۱ دقیقه و ۱۵ ثانیه و نتایج روش ابداعی ۸ دقیقه و ۴۵ ثانیه به طول انجامید که با اضافه کردن نمونه ویروسی بیشتر زمان آخری در نهایت به ۳ دقیقه رسید.

پروفسور اندرو بگس از دانشگاه بیرمنگام درباره این تست که «آرتی‌اف اکسپار» (RTF-EXPAR) نام دارد، به یورونیوز گفت: «تجزیه و تحلیل‌ها نشان داد نتیجه مثبت روش جدید ۸۹ درصد و نتیجه منفی آن ۹۳ درصد منطبق با نتیجه تست پی‌سی‌آر است.»

بگس اضافه کرد: «این آزمایش بسیار ارزان‌تر از تست‌های آزمایشگاهی تمام می‌شود.»

در روش‌های معمول مواد ژنتیکی ویروس در نمونه‌های جمع‌آوری شده مورد بررسی قرار می‌گیرند. برای انجام این‌کار یک تکنسین آزمایشگاهی ابتدا آر. ان.‌ای را در فرایندی به نام «رونویسی معکوس» به دی. ان.‌ای تبدیل می‌کند و سپس با تقویت آن یک نمونه قابل تشخیص می‌سازد. سپس بر اساس تشخیص اسید نوکلئیک، برآورد می‌شود که آیا فرد به کووید-۱۹ مبتلا هست یا نه.

محققان دانشگاه بیرمنگام برای سرعت دادن به فرایند تبدیل آر. ان.‌ای به دی. ان. ای، یک روش جدید ابتکاری را جایگزین روش قبلی کرده‌اند که در آن نیازی به «آنزیم‌های وارونویس» که قادر به سنتز دی. ان.‌ای از روی آر. ان.‌ای هستند، نیست.

پژوهشگران می‌گویند روش جدید به دلیل ساده بودن تجهیزات کمتری را می‌طلبد و می‌تواند در مکان‌های عمومی، پایانه‌های مسافربری قطار و فرودگاهی و همچنین محل‌های دورافتاده که دسترسی کمتری به آزمایشگاه‌های تست بالینی دارند، مورد استفاده قرار گیرد.

محصول جدید مراحل ثبت اختراع را گذرانده است و انتظار می‌رود با یافتن پشتیبان مالی به صورت تجاری عرضه شود.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۹
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
محمد رضا
۰۸:۱۴ ۲۸ مرداد ۱۴۰۰
با عرض سلام ایام عاشورای حسینی را تسلیت می گویم فقط تحقیق کردن نیست باید هر دوتا را داشت هم دعا و هم تحقیق متشکرم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۱۳ ۲۸ مرداد ۱۴۰۰
اونا که تو نیم ساعت بود همش منفی کاذب بود وای به حال این ۳دقیقه ای.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۲:۴۰ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
دقیقا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۱۳ ۲۸ مرداد ۱۴۰۰
اصلا تست کرونا انجام دادن به هیچ دردی نمیخوره و دنبالش هم نرید تنها فایدش اینه که فرداش میتونی امار بدی چند نفر گرفتن برید ملیونی دز واکسن بزنید کندی واکسیناسیون باعث جهش های جدید میشه و اثر واکسیناسیون رو کم میکنه چون اثر واکسیناسیون فردی نسبت به جمعی هیچ است پس خودتون رو معتل کیت ازمایشگاهی نکنید تست برا موارد خاص هست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۰۴ ۲۸ مرداد ۱۴۰۰
عه مستعانه
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۲۳:۱۹ ۲۷ مرداد ۱۴۰۰
هر دم از این باغ بری میرسد...
ما همچنان چوب خشک!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۰۶ ۲۷ مرداد ۱۴۰۰
چراماازاین تستها نداریم!؟! چرا مراکز تزریق واکسن، قبل اززدو واکسن، مردم راتست نمی کنند!؟! دراین مراکزصلا هیچ تست وسؤالی از سلامتی افراد نمی شود!؟!؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۳۸ ۲۷ مرداد ۱۴۰۰
دمشون گرم . اونا فکر میکنن تحقیق میکنن
ما هم میریم دعا میکنیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۰۴ ۲۷ مرداد ۱۴۰۰
سه بار تست دادم منفی شد اسکن مثبت گول نخورید فقط اسکن
آخرین اخبار