به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، اراضی کشاورزی پایه و اساس این صنعت است و از این رو حفظ کاربری آن با توجه به وضعیت نگرانکننده کشاورزی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و لازم است بیش از پیش به این موضوع دقت شود.
تغییر کاربری اراضی کشاورزی این روزها به یک دغدغه تبدیل شده و باعث شده است که اراضی کشاورزی به خانه باغهایی تبدیل شود که سود و منفعت آن به عدهای خاص میرسد و صنعت کشاورزی، کشاورز و افراد مرتبط با این حوزه تنها ضرر میکنند.
یکی از شهروندان کاشانی ضمن ابراز نگرانی از تغییر کاربری اراضی کشاورزی کاشان، گفت: این موضوع تنها به صنعت کشاورزی ضربه میزند و کشت و کار در آن اراضی کشاورزی به حداقل کاهش پیدا میکند.
وی با بیان اینکه سود شیرین وسوسهانگیز این اراضی کشاورزی تغییر کاربری داده شده هر فردی را به این موضوع تشویق میکند، افزود: برخی از دلالان زمین کشاورزی چندین برابر پایینتر از میزان ارزشگذاری از کشاورز خرید میکند.
این شهروند کاشانی با بیان اینکه اراضی کشاورزی با تغییر کاربری غیرمجاز به خانه باغ تبدیل میشود، افزود: در این بین تنها شخصی یا گروهی که ضرر میکنند کشاورزان هستند که علاوه بر از دست دادن اراضی کشاورزی خود زمینهای آنان نیز با این تغییر کاربری غیرمجاز امکان کشت و کار در آن وجود ندارد.
یکی از کشاورزان کاشانی ضمن اشاره به بیانگیزگی در حوزه کشاورزی گفت: هزینههای بالای کشاورزی از یک سو و از سوی دیگر پایین بودن قیمت خرید محصولات کشاورزی کشاورزان را بیانگیزه کرده است.
وی با بیان اینکه این بیانگیزگی باعث شده است که کشاورزان برای حضور در این حوزه میل و رغبتی نشان ندهند، افزود: همین موضوع باعث شده است تا کشاورزان اراضی باارزش خود را با قیمت پایین به دلالان بفروشند.
این کشاورز کاشانی با بیان اینکه با فروش این اراضی کشاورزان دلالان نیز با تغییر کاربری غیر مجاز این اراضی را به خانه باغهایی تبدیل میکنند و به برخی از شهروندان که هیچ اطلاعی از این موضوع ندارند میفروشند و سود قابل توجهی را عاید خود میکنند.
محمدحسین خوانه وندی، رئیس اداره حفاظت و یکپارچگی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان ضمن اشاره به اهمیت و اهداف حفظ اراضی کشاورزی، گفت: حفاظت از اراضی کشاورزی موضوع مهمی است که در اولویت سازمان جهاد کشاورزی است به نحوی که در اطراف زمینهای حاصل خیز شهرها گسترش پیدا کرد.
وی ضمن ابراز تاسف از وقوع بیمهری به اراضی کشاورزی حاصلخیز در سالهای اخیر افزود: به شکلی بحث تغییر کاربری اراضی کشاورزی مورد استفاده سوء استفاده کنندگان قرار میگیرد و به اراضی غیرکشاورزی تبدیل میشود در حالی که اراضی کشاورزی پایه و اساس امنیت غذایی کشور است.
رئیس اداره حفاظت و یکپارچگی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان با بیان اینکه تغییر کاربری بنا بر ضرورت و استعلام از مراجع مربوطه به صورت قانونی به منظور گسترش حوزههای کشاورزی امکانپذیر است، ابراز داشت: این اقدامات به منظور پیشبینی مسائل مختلف باید صورت پذیرد و فرآیند آن طولانی و زمان بر نیست.
وی با بیان اینکه تغییر کاربری اراضی کشاورزی به غیرکشاورزی ممنوع است، گفت: برای طرحهای ضروری این استثنا وجود دارد به نحوی که با بررسی در کمیسیون تبصره یک ماده یک قانون و تصویب آن تغییر کاربری امکانپذیر است و این مجموع بیشتر برای زمانی صادر میشود که منفعت عمومی به دنبال داشته باشد.
خوانه وندی ضمن اشاره به برخورد قانونی با تغییر کاربری غیرمجاز تصریح کرد: تغییر کاربری غیرمجاز علاوه بر قلع و قمع، به قیمت روز و با کاربری جدید از یک تا سه برابر قیمت جریمه نقدی در نظر گرفته شده است.
وی از تخریب پنج هزار پروژه تغییر کاربری غیرقانونی در استان اصفهان در سال گذشته خبر داد و تاکید کرد: قطعا با ساخت و ساز غیرمجاز برخورد میشود و اجازه این موضوع به سودجویان داده نمیشود و در این زمینه هیج گونه مماشاتی وجود ندارد.
منبع: تسنیم
انتهای پیام/ص