به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، مسئولان و دستاندرکاران امور اقتصادی در خراسان رضوی معتقدند، تاخیر در اعلام قیمت مصوب ۱۰ قلم محصول لبنی که باید از سوی سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان و تولیدکنندگان تعیین شود، کنترل و نظارت بر قیمت این محصولات در بازار این استان را دشوار کرده است.
عباس اخوان کارشناس مسئول نظارت و بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: در حال حاضر خط کشی برای بازرسان به منظور نظارت و کنترل قیمت محصولات لبنی وجود ندارد و باید هرچه سریعتر سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان و تولیدکنندگان نرخ اقلام لبنی را تعیین کند.
او با تاکید بر تسریع در قیمتگذاری مواد لبنی افزود: پس از تعیین نرخ مصوب ۶ هزار و ۴۰۰ تومان برای هر کیلو شیر خام از سوی دولت، هنوز قیمت ۱۰ قلم از محصولات لبنی که مشمول قیمت مصوب سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان و تولیدکنندگان است، اعلام نشده و در حال حاضر خط کشی برای نظارت بر این بخش وجود ندارد.
علی غفوری مقدم معاون بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی هم گفت: علت پراکندگی قیمت محصولات لبنی در بازار خراسان رضوی تغییر قیمت مصوب شیرخام و عدم تعیین قیمت ۱۰ قلم محصول لبنی مشمول قیمتگذاری از سوی سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان و تولیدکنندگان است.
او افزود: قیمت مصوب شیر خام افزایش یافته که به تبع آن قیمت محصولات لبنی نیز باید تغییر کند، اما نرخ جدید ۱۰ قلم محصول لبنی مشمول قیمتگذاری از سوی سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان و تولیدکنندگان هنوز اعلام نشده است.
بیشتر بخوانید
معاون بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی ادامه داد: در نشست کارگروه تنظیم بازار خراسان رضوی مقرر شد مسئولان استانی به سرعت اصلاح قیمت محصولات لبنی و قیمتگذاری ۱۰ قلم محصول لبنی را از ستاد تنظیم بازار کشور و سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان و تولیدکنندگان پیگیری کنند تا از پراکندگی ایجاد شده در قیمت محصولات لبنی جلوگیری شود.
مهدی هدایت نیا دبیر اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان صنایع لبنی خراسان رضوی گفت: آزادسازی قیمت شیر و فرآوردههای آن و تعیین قیمت براساس عرضه و تقاضا در بازار به جای تعیین نرخهای دستوری برای شیر خام و لبنیات شد.
او افزود: هیچ یک از وزارتخانههای جهاد کشاورزی و صمت و همچنین سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان و تولیدکنندگان پاسخگوی افزایش قیمت محصولات لبنی و تبعات ناشی از آن نیستند.
دبیر اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان صنایع لبنی خراسان رضوی ادامه داد: آخرین تغییر قیمت شیر خام مربوط به آذر ماه سال گذشته بود که برای هر کیلو چهار هزار و ۱۵۰ تومان تعیین شد، اما به سبب افزایش هزینههای تولید، تابستان امسال قیمت مصوب شیرخام تغییر کرد و به هر کیلو ۶ هزار و ۴۰۰ تومان رسید.
هدایت نیا بیان کرد: از دیدگاه ما تعیین نرخ جدید برای شیر خام غیرقانونی است، زیرا زمانی که وزارت جهاد کشاورزی این نرخ را برای شیر خام تعیین کرد، هنوز مسوولیت تعیین نرخ شیر و فرآوردههای آن از سوی ستاد تنظیم بازار کشور به این وزارتخانه محول نشده بود چرا که تعیین نرخ برای شیرخام در اواخر تیر ماه امسال انجام شد در حالی که دوم مرداد ماه امسال اختیار تعیین قیمت شیر و فرآوردههای آن از وزارت صنعت، معدن و تجارت به وزارت جهاد کشاورزی تفویض شد.
او تصریح کرد: اکنون و پس از تعیین نرخ جدید شیر، هنوز قیمت ۱۰ قلم محصولات لبنی که باید به تبع تغییر نرخ شیر، افزایش یابد، از سوی دولت اعلام نشده این در حالی است که دو کارخانه بزرگ و صاحب نام محصولات لبنی در کشور قیمت محصولات خود را ۴۰ تا ۵۰ درصد افزایش داده اند.
دبیر اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان صنایع لبنی خراسان رضوی تاکید کرد: ما به کارخانههای لبنی خراسان رضوی اعلام کرده ایم که نرخ محصولات لبنی خود را براساس قانون تجارت احصا کرده و با احتساب سود قانونی خود به بازار عرضه کنند و در حال حاضر نیز ملاک تعیین قیمت محصولات همین است این در حالی است که در اغلب مواقع قیمتی که کارخانهها برای محصولات لبنی خود تعیین میکنند، از قیمتهای دستوری دولت کمتر است.
هدایت نیا اظهار کرد: با این حال در شرایطی که هنوز قیمت مصوب ۱۰ قلم کالای لبنی از سوی دولت اعلام نشده است، برخی از کارخانجات قیمت محصولات خود را افزایش دادهاند و برخی محصولات لبنی نیز به نرخ قبل است و این در حالی است که محصولی که اکنون براساس نرخ جدید شیر تولید میشود، ۴۰ تا ۵۰ روز دیگر اثر خود را بر بازار خواهد گذاشت.
علی اصغر فیاض رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان صنایع لبنی خراسان رضوی گفت: دامدار تحت فشار است، قیمت علوفه افزایش یافته و به میزان کافی به دست دامدار نمیرسد و واسطهها بازار علوفه را به دست گرفته اند، تقاضای این اتحادیه حذف قیمتهای دستوری برای شیر و فرآوردههای آن، آزادسازی نرخ آنها و تعیین آن براساس عرضه و تقاضا و همچنین آزادسازی صادرات محصولات لبنی است.
او با بیان اینکه خراسان رضوی ۱۰۰ واحد تولیدی محصولات لبنی دارد و این واحدها روزانه ۲ هزار و ۵۰۰ تن شیر خام دریافت میکنند افزود: در صورتی که دولت قیمت شیر را آزاد کند، قیمت محصولات لبنی نیز در بازار رقابتی متعادل شده و کاهش نیز خواهد داشت.
منبع: ایرنا
انتهای پیام//ف.ب