جمعی از دامداران نیشابور در اعتراض به عدم هم‌خوانی قیمت شیر و علوفه امروز صبح مقابل ساختمان جهاد کشاورزی نیشابور تجمع کردند.

 

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، امسال بسیاری از نقاط کشور با خشکسالی شدید مواجه است و یکی از بخش‌هایی که در این خشکسالی ضرر زیادی را متحمل شده و می‌شود، دامداران هستند.

خشکسالی بی‌سابقه و کاهش چشمگیر علوفه مراتع، قیمت بالای علوفه و نهاده‌های دامی و از طرفی قیمت پایین دام زنده و عدم هم‌خوانی قیمت تولیدات دامی با نهاده‌های دامی تنها بخشی از ضرر و زیانی است که دامداران به دوش می‌کشند و متأسفانه قصه‌ تلخ و پرتکرار اعتراض دامداران هر چند وقت از نقاط مختلف شنیده می‌شود و این بار نیز دامداران نیشابوری راوی این قصه بودند.

جمعی از دامداران نیشابور در اعتراض به عدم هم‌خوانی قیمت شیر و علوفه امروز چهارشنبه، بیست و سوم تیرماه مقابل سازمان جهاد کشاورزی نیشابور تجمع کرده و با خالی کردن شیر در کف خیابان و در دست داشتن برگه‌هایی حاوی پیام‌ها و شعارها، اعتراض خود را به وضع موجود اعلام کردند.

پایین بودن قیمت تولیدات دامی در برابر قیمت علوفه

محمدعلی فرهمند راد مدیر جهاد کشاورزی نیشابور درباره تجمع دامداران معترض در نیشابور و در رابطه با مهمترین مطالبات و خواسته‌های دامداران گفت: یکی از مهمترین خواسته‌هایی که دامداران در تجمع امروز نسبت به آن اعتراض داشتند، پایین بودن قیمت تولیدات دامی در برابر قیمت علوفه است. بر همین اساس دامداران خواستار تسریع در اجرایی کردن قیمت مصوب شیر از طریق دولت شدند.

او افزود: ستاد تنظیم بازار کشور قیمت شیر را ۶۵۰۰ تومان مصوب کرده‌ اما این مصوبه هنوز اجرایی نشده‌ و همین تأخیر در اجرای این مصوبه باعث اعتراض دامداران شده‌ است. 

مدیر جهاد کشاورزی نیشابور ادامه داد: آخرین قیمت مصوب شیر ۴۹۰۰ تومان بوده و در حال حاضر شیر با کیفیت کیلویی نهایت ۵۲۰۰ الی ۵۴۰۰ از دامدار خریداری می‌شود و در تصمیمات اخیر ستاد تنظیم بازار کشور مصوب شده‌ است که قیمت شیر تا ۶۴۰۰ تومان افزایش یابد اما این مصوبه هنوز اجرایی نشده و با وجود افزایش قیمت علوفه، شیر با همان قیمت قبلی از دامدار خریداری می‌شود.

فرهمند راد بیان کرد: احتمالا نحوه اجرایی شدن این مصوبه دو الی سه هفته دیگر نیز به طول انجامد. چرا که کارخانجات شیر را به این قیمت از دامدار نمی‌خرند و می‌گویند به دنبال افزایش قیمت شیر، قیمت لبنیات هم باید افزایش یابد از طرفی بازار هم کشش این افزایش قیمت را ندارد، بنابراین برای عملیاتی شدن این مصوبه باید تدابیر لازم اندیشیده شود که زمان بر است.

او تصریح کرد: یکی از مصوبات دیگر ستاد تنظیم بازار آزاد کردن صادرات شیر خشک و دام زنده‌ است و دامداران خواهان اجرایی شدن سریع‌تر این مصوبه شدند چرا که با اجرایی شدن آن قیمت دام زنده افزایش خواهد یافت.

افزایش مقدار نهاده‌های دامی دولتی از جمله کنسانتره که با ارز ترجیحی توزیع می‌شود، همچنین برخورد با سودجویانی که در این شرایط بحرانی علوفه خشبی مثل کاه و یونجه را احتکار می‌کنند از جمله مطالبات دیگر دامداران بود که خواستار پیگیری و برخورد با متخلفان شدند.

خشکسالی شدید باعث شده که امسال علوفه مراتع شهرستان ۷۰ درصد کاهش یابد

مدیر جهاد کشاورزی نیشابور تاکید کرد: در این تجمع اعتراضی دامداران مهمترین مطالبات و خواسته‌هایشان را مطرح کردند و قرار شد این مطالبات به نهادهای مربوطه منعکس شده و دستگاه‌های اجرایی شهرستان در زمینه پیگیری مطالباتشان وارد شوند همچنین علاوه بر افزایش نظارت بازرسان، از دامداران خواسته‌ شد چنان چه موردی از احتکار علوفه شناسایی کردند حتما اطلاع بدهند تا با متخلفان برخورد قانونی شود. 

فرهمند راد اظهار کرد: اشاره به این که امسال سال سختی برای دامداران است، گفت: بخش اعظم تغذیه دام سبک وابسته به علوفه مراتع است و خشکسالی شدید باعث شده که سال جاری علوفه مراتع شهرستان ۷۰ درصد کاهش یابد و همین امر فشار زیادی را به دامدار وارد کرده چرا که میزان علوفه و نهاده‌های دامی کم است و از طرفی به دلیل تقاضای زیاد، قیمت علوفه بالا است و در مقابل آن قیمت دام زنده بسیار پایین آمده‌ است .

او بالا بودن هزینه‌های حمل و نقل را از جمله موانع مهم در تأمین علوفه خشبی از سایر مناطق ذکر کرد و افزود: انتقال علوفه خشبی از سایر مناطق کشور به شهرستان، هزینه‌ی حمل و نقل زیادی را در بر دارد و گاهی اوقات دامدار باید به همان میزان قیمت علوفه و یا حتی بیشتر از آن، کرایه حمل و نقل پرداخت کند که این اصلا مقرون به صرفه نیست و باز هم دامدار متضرر می‌شود. 

منبع: ایسنا

انتهای پیام//ف. ب

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.