به عقیده پزشکان سوراخ کردن گوش خصوصا در سنین پایین مصداق کودک آزاری است.

به گزارش  حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، پریسا یاسمی نژاد روانشناس تخصصی کودک و نوجوان در مورد سوراخ کردن گوش کودکان در سنین پایین و حتی در برخی موارد علیرغم میل باطنی کودک گفت که هر نوع آسیب جسمی و روانی به کودکان در تعریف کودک آزاری می‌گنجد که سوراخ کردن گوش خصوصا در سنین پایین مصداق این موضوع است.
 
به گفته این روانشناس تخصصی کودک و نوجوان، سوراخ کردن گوش کودکان به عنوان اقدامی غیرضروری که موجب درد یا آزار کودکان می‌شود به هیچ عنوان ضرورت ندارد.
 
 یاسمی نژاد با انتقاد از این که بسیاری از والدین حتی در دوران نوزادی اقدام به سوراخ کردن گوش فرزندانشان می‌کنند، بیان کرد: این اقدام با تعریف کودک آزاری هماهنگی کامل دارد.
 
به گفته عضو هیئت علمی دانشگاه، اصلا نیازی نیست که کودک برای انجام اقدامی غیرضروری متحمل درد شود، سوراخ کردن گوش هیچ ارتباطی به سلامتی ندارد بنابراین والدین برای انجام اینکار هرگز نباید عجله کنند.
 
این متخصص  کودک و نوجوان معتقد است که مثلا واکسن زدن عملی ضروری است که برای تضمین سلامت کودک انجام می‌شود، ولی سوراخ کردن گوش به هیچ عنوان ضروری نیست.
 
 یاسمی نژاد با بیان این که سوراخ کردن گوش کودکان در سنین پایین نقض آشکار حقوق کودک است، گفت: کودکان نمی‌توانند برای بدن خود تصمیم بگیرند و این والدین هستند که به جای کودک تصمیم می‌گیرند بنابراین هرگز نباید تغییراتی در بدن کودکان ایجاد کنیم که ضرورت ندارد، خصوصا که این تغییرات ماندگار هم هستند.

او در ادامه با بیان این که باید تلاش کنیم خصوصیت جرات مندی در کودکان تقویت شود، اظهار کرد: زمانی که اجازه نمی‌دهیم کودکان در مواردی که به زندگی و بدن خودشان وابسته است اظهار نظر کنند قطعا این مهم با اختلالاتی مواجه می‌شود. مثلا سوراخ کردن گوش یا انتخاب لباس مواردی هستند که باید با نظر کودک انجام شود این اقدام والدین و نظرخواهی از کودک به شکل گیری و تقویت ویژگی جرات مندی کمک می‌کند.
 
به گفته عضو هیئت علمی  دانشگاه، در موضوع مراقبت جنسی کودکان موضوع جرات مندی بسیار پررنگ است، موضوعی که با کمک والدین ایجاد می‌شود.
 
او به خانواده‌ها توصیه کرد که برای داشتن جامعه و کودکان سالم باید به نظرات کودکان احترام بگذاریم و زمانیکه کودکان میلی به پوشیدن لباس خاص، کوتاه کردن موی سر  یا سوراخ کردن گوش ندارند به نظر کودک اهمیت دهیم.
 
این متخصص  کودک و نوجوان افزود: مطمئنا کودکان زمانی‌که بزرگتر شوند می‌توانند رضایت  یا عدم رضایت خود را مبنی بر سوراخ شدن گوش اعلام کنند، والدین می‌توانند در زمان و سن مناسب با رعایت ملاحضات پزشکی و بهداشتی و از همه مهمتر بنا به خواست فرزندشان برای اینکار اقدام کنند.
 
او ضمن انتقاد از این که برخی افراد متاسفانه عمل سوراخ کردن گوش کودکان را در شرایط کاملا غیربهداشتی  یا در منزل انجام می‌دهند، ادامه داد: خطر عفونت گوش این کودکان را تهدید می‌کند.
 
 یاسمی نژاد اصرار خانواده مبنی بر زیبایی زودهنگام کودکان را پذیرفتنی ندانست و یادآوری کرد که اصلا نیازی نیست با رنگ کردن موی سرکودکانمان، سوراخ کردن گوش، کاشت ناخن و آرایش کردن صورت بچه ها، روان، عزت نفس و اعتماد به نفس کودکان را دچار مشکل کنیم.
 
این درحالیست که منابع رسمی اعلام می‌کنند در حال حاضر علیرغم خطراتی که پاندمی کووید ایجاد کرده بازهم روزانه هزاران خانواده اصرار به سوراخ کردن گوش فرزند خود در سنین بسیار پایین  یا حتی در نوزادی دارند، اقدامی که علاوه بر ایجاد مشکلات احتمالی جسمی و روانی به کودکان، شانس ابتلای کودک به کرونا را بیشتر می‌کند.  
 

علیرضا موحدی فوق تخصص گوش و حلق و بینی، سوراخ کردن قسمت غضروفی لاله‌ گوش را کار بسیار غلط وغیربهداشتی دانست و توصیه کرد: بهتر است پروسه سوارخ کردن گوش تا این که کودکان کمی بزرگ‌تر شوند به تعویق بیفتد.

موحدی گفت: برای محافظت در برابر خطرات احتمالی، سوراخ کردن گوش در دوران نوزادی به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود، نوزادان تازه متولد شده دارای لاله گوش بسیار کوچک و نازک هستند و احتمال عفونت‌های شدید در آنان  بیشتر است.
 
استاد دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی هشدار داد که باید برای پیشگیری از ایجاد عفونت‌های احتمالی این اقدام در مراکز معتبر وتوسط افراد باتجربه انجام شود، باید والدین از این موضوع که وسایل و تجهیزات مصرفی انجام عمل سوراخ کردن گوش استریل و ضدعفونی شده است، مطمئن شوند.
 
او افزود: چنانچه بعد از ۲۴ یا ۴۸ ساعت پس از سوراخ کردن گوش قرمزی ایجاد شد با نظر پزشک باید از آنتی بیوتیک استفاده کرد.
 
این عضو هیئت علمی دانشگاه هشدار می‌دهد که در مواردی که سیستم دفاعی بدن کودک دچار مشکل یا فردی دچار بیماری باشد باید قبل از سوراخ کردن گوش  حتما با پزشک مشورت کند.
 
به گفته موحدی هرگز نباید پروسه سوراخ کردن گوش را افراد بی تجربه و غیر متخصص انجام دهند و بهتر است قسمت وسط نرمی گوش سوراخ شود تا مشکلی مثل پارگی گوش ایجاد نشود.
 
استاد دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی بیان کرد: پاره شدن نرمی گوش در دراز مدت می‌تواند ناشی از انداختن گوشواره‌های سنگین باشد همچنین مبتلایان به اختلال ایمنی، اگزما، دیابت  یا فردی که مستعد به ساخت کلوئید در بدن باشد ممکن است در فرآیند سوراخ کردن گوش دچار مشکلاتی شوند بنابراین باید قبل از اینکار حتما با پزشک مشورت کنند. در پاندمی کووید۱۹  به طور قطع باید سوراخ کردن گوش در هر سنی به تعویق بیفتد.
 
انتهای پیام/

برچسب ها: سلامتی بدن ، کودکان
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار