منصور پوریان رئیس شورای تامین کنندگان دام کشور در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه قیمت گوشت در ایام محرم نوسان چندانی ندارد، اظهار کرد: همه ساله در ایام پرمصرف عید قربان و محرم، تقاضا افزایش مییابد، اما امسال با اوج گرفتن کرونا و حجم انبوه دام مشکل خاصی در بازار وجود ندارد.
او افزود: علی رغم وعدههای مختلف مسئولان، اما دامداران همچنان با مشکل ازدحام دام در شرایط خشکسالی و کمبود نهاده روبهرو هستند.
پوریان با اشاره به اینکه صنعت دامپروری در رکود به سر میبرد، بیان کرد: برای خروج از بحران فعلی پیشنهاداتی مبنی بر خرید حمایتی و صادرات دادیم که متاسفانه انجام نشده است و همچنان دامداران با مشکلات متعددی روبهرو هستند.
این مقام مسئول از انباشت ۵ تا ۶ میلیون راس دام سبک خبر داد و گفت: با توجه به آنکه تقاضای چندانی برای خرید دام سبک در بازار وجود ندارد، از این رو دامدار چاره ای جز کشتار ندارد.
او متوسط قیمت هر کیلو بره نر را ۵۲ تا ۵۳ هزار تومان و گوساله را ۵۰ تا ۵۲ هزار تومان اعلام کرد و افزود: با توجه به شرایط خشکسالی و کم آبی، کمبود علوفه مرتع و گرانی نهادههای دامی هزینههای تولید بسیار بالاست.
پوریان با اشاره به دلایل گرانی گوشت در بازار بیان کرد: قیمتهای کنونی بازار ناشی از رکود این صنعت است که به رغم کاهش تقاضا، قیمت بالاست. این در حالی است که به رغم افزایش قیمت، تقاضا پایین است که این امر بیانگر نبود تناسب میان عرضه و تقاضاست.
او ادامه داد: علی رغم هزینههای بالای تولید، اما قیمت خرید دام از دامدار با نرخ سال گذشته تفاوتی ندارد که این موضوع دامدار را به شدت تحت فشار قرار داده است.
رئیس شورای تامین کنندگام دام کشور خرید تضمینی و صادرات دام را راهکار مناسب حمایت از دامدار دانست و گفت: خرید تضمینی گوشت گوساله نر با قیمت مناسب به منظور ذخایر راهبردی و صادرات دام در شرایط فعلی خشکسالی و آسیبهای ناشی از کرونا تا حدودی میتواند مشکلات دامداران را مرتفع کند.
پوریان با اشاره به دلایل قاچاق دام بیان کرد: با کاهش تقاضا برای خرید گوشت در بازار داخل و فشارهای متعددی که بر تولیدکنندگان دام است، دامدار به ناچار اقدام به فروش دام به طرق مختلف میکرد که این موضوع بر قاچاق دام از مرزهای کشور دامن زد.
رئیس شورای تامین کنندگان دام کشور در پایان تصریح کرد: در شرایط کنونی صادرات مهم ترین رکن برای خروج صنعت از بحران فعلی است.
انتهای پیام/