همچنان قطعی ارتباط در جنوب سیستان و بلوچستان رخ می‌دهد، اما آیا علت این قطعی‌ها ضعف مدیریتی است یا ضعف زیرساختی و مهمتر اینکه چرا این قطعی‌ها تمامی ندارند.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان ، در سلسله گزارشاتی از ضعف‌های زیرساختی اینترنت و مخابرات در جنوب بلوچستان نوشتیم و اتفاقاتی که به صورت سریالی باعث قطعی در سطح این قسمت از استان سیستان و بلوچستان شده بود گفتیم اما با این وجود گاهی همچنان شاهد انتشار اخباری در شبکه‌های مجازی مربوط به قطعی اینترنت در این قسمت‌ها هستیم.

برخی ضعف‌ها را به ضعف زیرساختی مربوط می‌دانند و یکی از بزرگترین قسمت‌ها که با وجود تقسیمات جدید استانی زیاد، همچنان زیر نظر یک حوزه مخابراتی مدیریت می‌شود، ایرانشهر شامل شهرستان‌هایی همچون سرباز، قصر قند، ایرانشهر و ... است؛ جالب‌ترین تصویری که همین چند روز پیش از این موضوع در این سطح پخش شد، وصل کردن یک قطعی با استفاده از نیمه بطری نوشابه پلاستیکی بود که نشان از عدم تأمین وسایل کافی برای خرابی‌ها داشت.

به همین بهانه‌ها بار دیگر با درویش رئیسی رئیس مخابرات ایرانشهر مصاحبه کردیم، او مدعی است با وجود پهناور بودن حوزه تحت پوشش اداره خود، مجموعه‌اش تمام توان را برای سرویس‌دهی عالی به مردم وسط گذاشته‌اند، در مصاحبه پیشین نیز وقتی با او صحبت کردیم او متذکر شد که مردم باید به خوبی وظایف مخابرات را بشناسند و بدانند که زمینی شدن فیبر نوری نه توسط مخابرات بلکه توسط شرکت زیرساخت انجام می‌شود که همچنان در حال انجام است.

پیمانکار گاهی مجبور می‌شود به هر شکل ممکن ارتباط را برقرار کند

رئیس مخابرات شهرستان ایرانشهر می‌گوید: ماجرای استفاده از بطری پلاستیکی را تأیید می‌کنم و این برای همکاران ما باعث افتخار است که به هر شکل ممکن دارند ارتباط را برای مردم برقرار نگه می‌دارند، گاهی اوقات اتفاق می‌افتد وقتی همکار ما مأمور وصل کردن یک قطعی می‌شود، امکان دارد مفصل همراهش نباشد و در این موارد برای اینکه همکار ما بتواند ارتباط را سریعاً وصل کند مجبور است از بطری پلاستیکی نوشابه که شاید دم دستش بوده است استفاده کند.

وی ادامه می‌دهد: باید توجه داشت این یک موضوع طبیعی است و اصلاً اینطور نیست که کمبود تجهیزات و وسایل دلیل آن بشود، در واقع وقتی فاصله محل وسایل مورد نیاز با محل قطعی زیاد است و برای مثال مفصل برای وصل کردن فوری ارتباط وجود ندارد، باید ارتباط به یک وسیله‌ای وصل شود و بعد از آن می‌تواند همکار ما به سر کار برگردد و وقتی دوباره به آنجا بازگشت بطری پلاستیکی نوشابه و مفصل را جابجا می‌کند.

رئیسی می‌افزاید: توجه کنید فردی که تصویر شیشه نوشابه را ضبط کرده است اینترنت دارد تا فضای مجازی را با ابتکار همکاران ما که باعث برقراری ارتباط خودش می‌شود، پر کند اما از این می‌نالد که این نشانه ضعف مخابرات ایرانشهر است در حالی که به طور قطع و یقین می‌گویم همکاران من گاهی در ساعت‌های نیمه شب نیز سر کار حاضر هستند و با تمام توان سعی می‌کنند ارتباط مردم را وصل نگه دارند، اگر کار کردن نشانه ضعف ما است پس ما باید چه کار کنیم.

اینترنت

قطعی‌ها چه دلیلی دارد

در ادامه از وی درباره علت قطعی‌ها پرسیدیم، که وی آخرین قطعی سطح تحت مدیریتش را مثال زد و گفت: همین امروز برای چند ساعت قصر قند ارتباطاتش کلاً قطع شد، ایراد نرم افزاری بود اما اینکه بخواهیم دلیلی مشخص برای قطعی‌ها بگوییم، خب اینطور نیست و باید بگویم قطعی‌ها علت‌های مختلفی دارد که مثلاً یکی از عمده دلایل قطع شدن فیزیکی کابل است که باعث می‌شود ارتباط از بین برود و همکاران ما نیز همیشه در صحنه حضور دارند تا سریعاً ارتباط را وصل کنند.

رئیس مخابرات ایرانشهر توضیح می‌دهد: نگاه کنید به فنوج، حدوداً دو هفته‌ای می‌شود که دیگر قطعی ارتباط در آن اتفاق نمی‌افتد اما می‌دانید دلیلش چیست، دلیلش تشکیل یک جلسه ویژه شورای تأمین و دستگیری دو کابل دزد است، دقیقاً بعد از آن جلسه دیگر قطعی ارتباط در سطح فنوج رخ نداده است که این نشان می‌دهد اگر همه ارگان‌ها به پای کار بیایند مشکلات بر طرف می‌شوند و اینطور نیست که مثلاً برای وصل ماندن ارتباطات فقط من مخابرات پای کار باشم بلکه مردم و بقیه ارگان‌ها هم باید پای کار بیایند.

تمام شدن قطعی‌ها در روز قبل و بعد از انتخابات

وی در ادامه با اشاره به اینکه سیستان و بلوچستان در روز قبل و بعد از انتخابات اخیر کمترین قطعی ارتباط را داشته است، می‌افزاید: خب این دلیلش چه بود؟ مشخص است که همه ارگان‌ها برای تأمین امنیت حتی کابل‌های مخابراتی پای کار آمده بودند و همین موضوع باعث شد که واقعاً هیچ قطعی رخ ندهد اما شما به شهرستان سرباز نگاه کنید، من می‌توانم به جرئت بگویم که بیشتر روزها در سطح این شهرستان قطعی ارتباط داریم.

رئیسی اظهار می‌کند: مشخص است که قطعی‌های ارتباط در سطح شهرستان سرباز بیشتر عمدی انجام می‌شود و یکی هم این وسط دوربین به دست آماده است تا همکاران ما یک بطری شیشه نوشابه یا پلاستیک پاره برای وصل کردن سریع ارتباط مردم استفاده کنند، تا به میدان بیاید و تصویرش را در فضای مجازی منتشر کند، در حالی که همکاران من در مجموعه مخابرات سرباز وضعیت شان طوری است که بعد از وصل کردن یک قطعی، هنوز پای شان به محل کار نرسیده، تلفن شان زنگ می‌خورد که به قطعی دیگری سر بزنند.

برخی قطعی‌ها عمدی هستند

وی ادامه می‌دهد: در این شرایط نباید انتظار این را داشت که وسایل کم بیاید و همکار ما نیز از سر دلسوزی و برای اینکه ارتباط وصل بماند مجبور می‌شود از وسایل دم دستی خود نهایت استفاده را ببرد تا بعداً که دوباره به محل بازگشت، وسیله مورد نیاز را دوباره برای وصل کردن ارتباط به محل بیاورد و نکته دیگر که در شبکه‌های مجازی باب شده است می‌گویند چرا باید کابل روی زمین باشد اما آیا لوله آب نیز در برخی موارد، در سطح همین استان روی زمین نیست، آیا کسی است که لوله آب را عمداً قطع کند.

رئیس مخابرات ایرانشهر می‌افزاید: من نمی‌گویم همه قطعی‌ها عمدی هستند، اتفاقاً شاید برخی سهواً رخ بدهند اما در برخی موارد یک عمدی هم در کار است در حالی که شاید قطعی‌ها دلیلش سرقت هم باشد اما بعضاً رخ داده است این قطعی‌ها بدون اینکه برای دزدی باشد، رخ داده است و باید توجه داشت که همه ما در برابر کابل‌های فیبر نوری که اموال بیت‌المال هستند مسئول هستیم و نباید اجازه دهیم کسی به آنها ضرر وارد کند.

انتهای پیام/ع

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.