دانشمندان دانشگاه میشیگان در تازه‌ترین بررسی‌های خود اظهارات متفاوتی درباره احتمال ناقل بودن افراد واکسینه شده در مورد گونه دلتای کرونا ارائه دادند.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از مدیکال اکسپرس، اخبار مبنی بر اینکه نوع بسیار مسری دلتاکووید -۱۹ می‌تواند توسط افراد واکسینه شده جذب و منتشر شود باعث سردرگمی و نگرانی شده است که یک متخصص بیماری‌های عفونی با ارائه توضیحاتی در این باره شفاف سازی کرده است. 

این نگرانی‌ها به دنبال توصیه اخیر مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکاست که حتی از افراد واکسینه شده خواسته است در مکان‌های بسته با قابلیت میزان قابل توجه یا زیاد انتقال کووید-۱۹ از ماسک استفاده کنند.

این توصیه بلافاصله پس از شیوع کووید-۱۹ در ۴ ژوئیه در ماساچوست ارائه شد که در آن سه چهارم افرادی که مبتلا شده بودند کاملا واکسینه شده بودند.

این یافته که در گزارش CDC توضیح داده شده، نشان می‌دهد که حتی افراد واکسینه شده نیز می‌توانند ویروس را بین یکدیگر منتقل کنند، با این حال دکتر آدام لورینگ، متخصص بیماری‌های عفونی در دانشگاه میشیگان می‌گوید که افراد در این مورد زیاد مطالعه نکنند.

لورینگ در بیانیه خبری این دانشگاه گفت: این موضوع به وضوح در گزارش CDC در بحث محدودیت‌ها و آنچه می‌گویند و نمی‌گویند روشن است.  به عنوان مثال به گفته او هرچه تعداد افراد بیشتری واکسن دریافت می‌کنند، مطمئنا موارد پیشرفت بیشتری در تعداد روزافزون افرادی که واکسینه می‌شوند، مشاهده می‌شود؛ همچنین یک تست سواب بینی کرونا می‌تواند میزان RNA ویروسی موجود در بینی فرد را اندازه گیری کند، اما نمی‌تواند میزان عفونت ویروس را تشخیص دهد. 

لورینگ می‌گوید: مقدار ژنوم موجود یک نشانگر است اما این چیزی نیست که بگوییم این افراد به همان اندازه عفونی و ناقل هستند. یک سواب همچنین در یک زمان مشخص گرفته می‌شود، بنابراین نمی‌تواند با مدت زمانی که فرد عفونی است مطابقت داشته باشد.

لورینگ می‌گوید: افراد واکسینه شده در برابر دلتا ایمن بوده و تعداد آن‌ها در حال افزایش است که این امر سبب کاهش میزان ویروس می‌شود این در حالی است که اکثر عفونت‌ها در افراد واکسینه نشده اتفاق می‌افتد، تغییر بزرگ این است که اکنون به نظر می‌رسد افراد واکسینه شده گونه دلتای کرونا را بیشتر از سایر انواع ویروس منتقل می‌کنند؛ این بدان معناست که اقدامات اضافی مانند استفاده از ماسک در شرایط خاص به ویژه در فضا‌های بسته در مناطقی که سطح موارد بالاست، علاوه بر واکسن‌ها برای جلوگیری از شیوع کووید-۱۹ لازم است.

داده‌های اولیه نشان می‌دهد که واکسن‌ها بیش از ۸۰ درصد در پیشگیری از بیماری‌های شدید، مرگ و میزان انتقال موثر هستند. 

به گفته لورینگ، تعداد موارد ابتلا در مناطق با نرخ واکسیناسیون پایین بیشتر است، شواهدی که نشان می‌دهد واکسن‌ها در برابر همه انواع مختلف کار می‌کنند.

لورینگ همچنین تاکید کرد نرخ بالای واکسیناسیون برای محافظت از کودکان کوچکتر که هنوز واجد شرایط واکسیناسیون نیستند و همچنین افراد دارای نقص ایمنی مورد نیاز است. واکسیناسیون همچنین برای کاهش ظهور انواع مسری‌تر کلیدی است.


بیشتر بخوانید 


انتهای پیام/ 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.