دبیر خانه شورای عالی فضایی گفت: پروژه کاوشگر ۹ توسط پژوهشگاه هوافضای وزارت علوم با اعزام انسان به فضا درحال تکمیل است.

سعید قربانی دبیر خانه شورای عالی فضایی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران از نظر ریسک‌ها و مخاطرات طبیعی در زمره کشور‌های پرمخاطره دنیا قراردارد. امروزه یکی از اصلی‌ترین کاربرد‌های خدمات فضا پایه رصد زمین و تغییرات اقلیمی و آب وهوایی است. تصاویر ماهواره‌ای وپایش‌های فضایی هم در حوزه پیشگیری و هم خدمات پس از بحران و هم پیش بینی خسارت کمک‌های شایانی می‌کند. نمونه‌های این تحلیل‌ها در رخداد‌های اخیر سیل در ابتدای سال جاری در استان‌های مختلف تجربه شد. رخداد‌هایی از جمله فرونشست زمین که مساله روز کشور بوده و نیز آتش سوزی، خشکسالی، ذرات ریز و غبار از همین دست هستند.

او افزود: آرشیو تصاویر در کنار تصاویر در لحظه، امکان مقایسه و احراز تغییرات را ایجاد می‌کند. سازمان فضایی ایران از ۱۰ ماهواره به صورت آنلاین و آفلاین، تصاویر را دریافت می‌کندو با استفاده از نرم افزار‌های تخصصی تحلیل‌های موثر را در اختیار دستگاه‌های متولی امر و امداد رسان قرار می‌دهد. خشکسالی نیز یکی از مخاطرات طبیعی بوده که کشور ما در حال حاضر همچنان با این موضوع درگیر است. پیش بینی‌های فضا پایه هواشناسی در کنار مقایسه تصاویر به روز می‌تواند به کارشناسان متخصص علوم زمین و طبیعی در روند پیشرفت خشکسالی کمک کند.

اعزام انسان به فضا به کمک کپسول زیستی به زودی

قربانی ادامه داد: نقشه‌های تولید شده از تصاویر ماهواره‌ای، تخمین‌های مرتبط با خشکسالی را نیز به دست می‌آورند. در دست داشتن این تحلیل‌ها به مدیران حوزه آب و زمین کمک می‌کند تا در دوره‌های زمانی مختلف شاخص‌های خشکسالی را اندازه گیری و در مورد آن‌ها تصمیم گیری کنند. با تلاش‌های موثر سازمان فضایی سرمایه گذاران متعددی با کارکرد‌های منظومه‌های ماهواره‌ای آشنا و علاقه‌مند شده اند. خدمات شرکت‌هایی در حوزه ناوبری یا پوشش جهانی اینترنت با قابلیت پشتیبانی از ویژگی‌های نسل پنجم، از خواص و آثار ماهواره‌های منظومه‌ای هستند که امروزه با سایزکوچک و هزینه تمام شده کاهش یافته پرتعداد پرتاب می‌شوند.

او با اشاره به کپسول زیستی گفت: پروژه کاوشگر ۹ دارای کپسول زیستی به سفارش وزارت ارتباطات وفناوری اطلاعات (سازمان فضایی) توسط پژوهشگاه هوافضای وزارت علوم، تحقیقات وفناوری با ماموریت اعزام انسان به مدار ۱۳۰ کیلومتری زمین در حال تکمیل است. این کاوشگر که ۵۰۰ کیلوگرم وزن و ۲ متر طول دارد، ۷۵ درصد کپسول اصلی است. قطر داخلی این کاوشگر حدود یک و ۲۵ صدم متر و ارتفاع آن ۸۰ سانتی متر است.

دبیر خانه شورای عالی فضایی در پایان تصریح کرد: به گفته مجری پروژه در فاز بعدی، کاوشگری با افزایش قطر و ارتفاع، طراحی و ساخته خواهد شد که یک انسان کوتاه قد در آن جای بگیرد و پس از ۵ تست موفق، کپسول اصلی را با طول ۲ متر و قطر یک متر و نیم برای پرتاب انسان آماده خواهد شد. برخی از تست‌های میدانی این کاوشگر مطابق استاندارد‌های جهانی انجام شده است. بر اساس اهداف و برنامه‌های بالادستی و بخشی قرار است تا سال ۱۴۰۴ اعزام انسان به فضا مورد آزمایش قرار بگیرد.


بیشتربخوانید


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۲۵ ۱۳ مهر ۱۴۰۱
با سلام
لطفا ماکتی در همین ابعاد در یک دانشگاه طراحی و ثبت طرح کنید.
Iran (Islamic Republic of)
حیدری
۲۲:۰۲ ۲۴ آبان ۱۴۰۰
سلام لطفا زمان پرتاب ر‌و پیگیری کنید آیا تا پایان ۱۴۰۰‌ انسان به فضا میفرستیم؟؟؟؟؟
آخرین اخبار