رئیس اداره حفاظت محیط زیست بجستان گفت: با توجه به خشکسالی بی‌سابقه در منطقه، آب رسانی به حیات وحش بجستان به وسیله تانکر‌های سیار انجام می‌شود.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، مجتبی رضانژاد رئیس اداره حفاظت محیط زیست بجستان گفت: موضوع آب رسانی به حیات وحش هر ساله در دستور کار پرسنل محیط‌بان بجستان قرار دارد، اما امسال با توجه به خشکسالی بسیار شدیدی که بر منطقه حکمفرما است میزان آب‌رسانی نسبت به سال‌های گذشته زیادتر شده و حجم و وسعت آن نیز گسترش پیدا کرده است.

او افزود: به دلیل کاهش نزولات جوی در استان و از جمله در بجستان، مجبور شدیم عملیات آب‌رسانی به حیات وحش را سه ماه زودتر از موعد مقرر شروع کنیم به طوری که هر سال اواخر خرداد ماه آب‌رسانی با تانکر انجام می‌شد، اما امسال از اواخر اسفند ماه و اوایل فروردین ماه این مهم را در دستور کار قرار دادیم.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست بجستان با بیان اینکه بجستان از دو منطقه حفاظت شده شامل منطقه حفاظت شده افتخار و منطقه حفاظت شده هلالی برخوردار است، ادامه داد: در منطقه حفاظت شده افتخار، عملا چشمه‌ای به صورت طبیعی وجود ندارد و این منطقه بیشتر شامل دشت و کوه‌های آهکی است که بر اثر فرسایش آب و باران در این کوه‌های آهکی، سنگ‌آب‌هایی ایجاد شده و حیات وحش برای تأمین آب مورد نیاز خود، به آبی که در این سنگ‌آب‌ها ذخیره می‌شود، متکی است.

رضانژاد بیان کرد: در سال‌هایی مثل امسال که بارندگی در منطقه بسیار کم بوده است میزان آبگیری سنگ‌آب‌ها کم و ناچیز است و آب موجود هم سریع‌تر تمام می‌شود و با توجه به اینکه در منطقه حفاظت شده افتخار جمعیت خوبی از گونه‌های کل بز و تعدادی آهو داریم، بنابراین مجبوریم به صورت دستی آب رسانی به حیات وحش را انجام دهیم.


بیشتر بخوانید


او در رابطه با نحوه تأمین آب در منطقه حفاظت شده هلالی نیز تصریح کرد: در منطقه حفاظت شده هلالی و قسمتی که در رشته کوه سیاه‌کوه واقع شده است آب‌رسانی چندانی صورت نمی‌گیرد، چون در این منطقه چشمه‌های طبیعی داریم و این چشمه‌ها به اندازه نیاز حیات وحش آب دارند، اما نواحی دشتی منطقه حفاظت شده هلالی، با کمبود آب مواجه است و با توجه به اینکه در سال‌های اخیر جمعیت خوبی از گونه‌های آهو در این مناطق احیا شده است، آب‌رسانی را از طریق تانکر‌های سیار انجام می‌دهیم.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست بجستان خاطر تاکید کرد: در دو منطقه حفاظت شده افتخار و هلالی حدود ۲۰ عدد آبشخور داریم که توسط منبع‌های ذخیره بتنی و یا پلی اتیلنی تغذیه می‌شوند و آب این منابع توسط تانکر‌های سیار محیط زیست تأمین می‌شود

رضانژاد اظهار کرد: میزان آب‌رسانی بستگی به جمعیت حیات وحش و دمای هوا دارد، اما در فصل تابستان و به خصوص تیر و مرداد با توجه به گرمی هوا، به طور میانگین هر روز ۵۰۰۰ لیتر آب‌رسانی با تانکر داریم و آب‌رسانی تا اوایل آبان‌ماه نیز ادامه دارد.

او افزود: آب‌رسانی در فواصل و مسافت‌های متعددی انجام می‌شود، اما گاهی اوقات لازم است محیط‌بانان در مناطق دورافتاده و خاکی و سنگلاخی تا مسافت ۸۰ الی ۹۰ کیلومتری نیز آب‌رسانی کنند که این امر نه تنها انرژی زیادی از محیط‌بانان می‌گیرد بلکه هزینه‌های زیادی هم به محیط زیست تحمیل می‌کند.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست بجستان با اشاره به اهمیت موضوع آب‌رسانی به حیات وحش ادامه داد: اگر آب‌رسانی به حیات وحش را انجام ندهیم باعث خواهد شد که حیات وحش برای تأمین آب و در جستجوی آب، از مناطق امن مهاجرت کرده و به مناطق پرخطر و روستا‌ها نزدیک شوند و این امر علاوه بر تهدیدات جدی که برای حیات وحش به دنبال دارد باعث کاهش جمعیت آن‌ها در منطقه خواهد شد.

انتهای پیام//ف.ب

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.