به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بجنورد ، مهدی میرقراچولو مدیر امور شیلات سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت : هم اینک ۶ تولید کننده دارای مجوز مزرعه تولید ماهیان زینتی در این استان فعال است که علاوه بر این، تعدادی پرورش دهنده این نوع ماهیان هم به طور غیر رسمی فعالیت دارند.
او افزود: با توجه به محیط کوچک اختصاص آکواریم برای تکثیر ماهیان زینتی و مصرف کم آب این نوع فعالیت، با هزینه کمی نسبت به سایر مشاغل ایجاد میشود و اشتغال زایی خوبی نیز فراهم میکند.
بیشتر بخوانید
میر قراچولو با بیان اینکه تولید ماهیان زینتی باید جزوء مشاغل خانگی قرار گیرد افزود : این موضوع در استانهای غیر ساحلی همچون خراسان شمالی در رده مشاغل خانگی قرار نگرفته است و فعالان این بخش با آورده خود، این شغل را راه اندازی کرده اند در حالی که ظرفیت و پتانسیل زیادی برای این بخش وجود دارد.
او بر ارائه تسهیلات به این بخش تاکید کرد و افزود: ایجاد مزرعه و آکواریم پرورش ماهیان زینتی سودآور و اشتغال زا است و به همین دلیل از مسوولان میخواهیم که در این زمینه مساعدتهای بیشتری داشته باشند.
مدیر امور شیلات سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: برای هر یک قطعه لارو ۱۰۰ تومان هزینه میشود این در حالی است که یکی از تولید کنندههای موفق این استان با فروش یک میلیون قطعه ماهی زینتی در سال گذشته بیش از ۱۰۰ میلیون تومان درآمد کسب کرد.
میرقراچولو با بیان اینکه فروش ماهیان زینتی به نوعی تضمین شده است اظهار داشت: فعالان آبزی پروری خرید ماهیان زینتی را تضمین میکنند و این افراد بسترهای لازم برای فروش ماهی در استانهای دیگر و حتی کشورهای خارجی از جمله عراق را پیدا کرده اند.
او گفت : حتی این تولید کنندهها لارو و بچه ماهی به همراه غذای مورد نیاز را در اختیار تولید کنندههای کوچک قرار میدهند و محصول را نیز از آنان خرید میکنند.
میرقراچولو گفت: بخشی از ماهیان زینتی تولیدی استان به دیگر استانها از جمله اصفهان و تهران و بعضا حتی به کشورهای آسیای مرکزی نیز ارسال میشود.
او افزود: خراسان شمالی بخشی از ماهیان زینتی مورد نیاز خود را از استانهای خراسان رضوی و گلستان تامین میکند که از جمله آن، ماهی قرمز شب عید است.
میرقراچولو با بیان اینکه مراکز استان در قالب تکثیر ماهیان زینتی آب شیرین و بعضا شور فعالیت میکنند گفت: مهمترین گونههای پرورشی در استان شامل انواع سیچلایدها، گوپی، مولی و پلاتی است و همچنین ماهی قرمز نیز برای عید تولید میشود.
او با بیان اینکه منابع آبی شیرین با ظرفیت ایجاد واحدهای پرورش ماهی به خصوص انواع زینتی در استان وجود دارد، افزود: پرورش ماهیان زینتی نیاز به آب زیادی ندارد و در این استان ظرفیت و پتانسیل ایجاد مراکز پرورش ماهی وجود دارد که هم اینک در شهرستانهای مانه و سملقان و راز و جرگلان ظرفیت برای فعالیت وجود دارد، اما تاکنون هیچ مزرعهای در این شهرستانها نداریم.
مدیر امور شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: تکثیر و پرورش ماهیان زینتی فرصتی مناسب، مطمئن و زودبازده برای سرمایه گذاری و ایجاد اشتغال برای دانش آموختگان رشته شیلات و علاقهمندان این صنعت است.
او گفت: میزان تولید ماهی در این استان بدون احتساب ماهیان زینتی به ۲ هزار و ۶۰۰ تا ۷۰۰ تن رسیده است که این رقم در مقایسه با سال ۹۲ و قبل از آغاز به کار دولت تدبیر و امید سه برابر شده است.
میرقراچولو گفت : پرورش ماهیان زینتی، صنعتی نوپا و سودآور در کسب و کارهای ارزان خانگی و گامی برای ایجاد اشتغال و تحقق اقتصاد مقاومتی است.
انتهای پیام/ه