با توجه به کاهش رعایت شیوه نامه های بهداشتی و افزایش ابتلای خانوادگی به واریانت دلتا، در آینده شاهد عوارض جسمی و روحی متعددی در بین خانواده ها خواهیم بود.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، از آغاز پیک پنجم، با توجه به قدرت سرایت بالای واریانت دلتا، شاهد سیر صعودی افزایش شهرهای قرمز و موارد مبتلا و بستری هستیم . از سوی دیگر، ابتلای افراد کم سن و سال به کرونا در این پیک، نسبت به پیک‌های قبلی بیشتر است و متخصصان به صورت مداوم هشدارهای مراقبتی خود را اعلام می کنند. 

در حال حاضر جهش، میزان سرایت پذیری را افزایش داده است و هیچ راهی جز رعایت شیوه نامه های بهداشتی به ویژه استفاده از ماسک و رعایت دقیق و اصولی شیوه‌نامه‌های بهداشتی برای مهار همه گیری نداریم.

متاسفانه طبق اعلام مسئولان وزارت بهداشت، شاهد کاهش رعایت شیوه نامه ها به زیر ۵۰ درصد هستیم و نتیجه این ساده انگاری و عدم رعایت، افزایش ابتلا و سیر صعودی مراجعان کروناست.

مسعود یونسیان، متخصص اپیدمیولوژی و استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: در حال حاضر با توجه به افزایش سرایت پذیری واریانت دلتا نسبت به سایر جهش‌های ویروس کرونا، قدرت سرایت پذیری ویروس، در حد آبله مرغان اعلام شده است  که می‌توان گفت یکی از بالاترین میزان سرایت پذیری در بین ویروس‌های شناخته شده است و تنها تفاوت آن با سایر ویروس‌هایی که قدرت سرایت پذیری بالا دارند این است که قدرت کشندگی بیشتری دارد.

یونسیان افزود: علت بروز ابتلا‌های خانوادگی قدرت انتقال بالای جهش دلتاست، زیرا اگر فردی از اعضای خانواده که تاکنون به این ویروس مبتلا نشده است به این جهش مبتلا شود تا زمان تشخیص، سایر اعضای خانواده را هم مبتلا می کند.

او ادامه داد: این ویروس به گونه‌ای است که انتقال و سرایت پذیری آن، قبل از اینکه علائم بیماری مشخص شود، آغاز می‌شود. در نتیجه همه افراد باید احتیاط لازم را داشته باشند و بر استفاده از ماسک و حفظ فاصله گذاری اجتماعی مداومت کنند.

این متخصص اپیدمیولوژی بیان کرد: منطقی نیست از مردم توقع داشته باشیم که حتی در خانه‌های خود ماسک بزنند، ولی باید با رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی و مراقبت‌های جدی از ورود ویروس به خانه پیشگیری کرد یعنی به هیچ عنوان در مراسمی که حضور در آن ضرورتی ندارد شرکت نکنیم و در فضا‌های بسته و بدون تهویه مناسب و همچنین در تجمعات مختلف قرار نگیریم و کمترین تماس با سایر افراد نداشته باشیم همچنین مداومت بر استفاده از ماسک به ویژه در فضا‌های سربسته و عمومی، همچنان توصیه می‌شود. 

او گفت: توصیه ما این است در صورت لزوم و نیاز به خریدهای ضروری، افراد از فروشگاه‌های بزرگی که فضای کافی و تهویه مناسب و امکان پراکنده شدن افراد در آن وجود دارد استفاده کنند.

ابتلای خانوادگی به دلتا

او اظهار کرد: تنها راه عملی پیشگیری از ابتلا‌های خانوادگی این است که اول مراقب خودمان باشیم زیرا پس از ظهور علائم بیماری کل خانواده مبتلا خواهند شد.

با توجه به تشابه بسیار زیاد علائم واریانت دلتا با سرماخوردگی و همچنین بروز علائم گوارشی، افراد تصور می کنند به مسمومیت غذایی مبتلا شده اند و اقدامی برای انجام پی سی آر، انجام نمی دهند، همین امر منجر به تکثیر سریع ویروس در بین اعضای خانواده می شود و در برخی موارد، به دلیل مراجعه دیرهنگام، بخش زیادی از ریه درگیر می شود و ناچار به بستری بیماری می شویم. 

علاوه بر تمام عوارض جسمی و فیزیولوژیکی که ویروس کرونا بر افراد می گذارد و به دنبال افزایش ابتلای خانوادگی، در آینده ای نه چندان دور، شاهد بروز عوارض روحی روانی در افراد به ویژه در کودکان و نوجوانان خواهیم بود. 

واریانت دلتا بیشتر از تمام جهش هایی که کرونا تا امروز داشته، کودکان و نوجوانان را درگیر می کند، در حدی که در این پیک، بخش اطفال بعضی از بیمارستان ها، مملو از کودکان مبتلا به کروناست. برخی از متخصصان سیر صعودی ابتلای کودکان را نتیجه ابتلاهای خانوادگی و نتیجه ساده انگاری می دانند. 

اما بروز بیماری در کودکان علاوه بر عوارضی که بر سلامت جسمی آنها دارد، از نظر روانی نیز تاثیرات منفی روی آنها می گذارد به این دلیل که کودکان در سنین پایین درکی از بیماری های حاد و بستری در بیمارستان و حتی ابتلای پدر و مادر و از دست دادن عزیزانشان، ندارند. 

مجید صادقی روانپزشک و رئیس انجمن علمی روانپزشکان ایران در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان اظهار کرد: بروز پیک‌های پی در پی و جدید کرونا، اثرات منفی بر جسم و روان افراد می‌گذارد. با توجه به بررسی‌های انجام شده، شاهد ابتلای کودکان و افراد کم سن و سال به جهش جدید دلتا هستیم این در صورتی است که در گونه‌های قبلی کرونا کودکان و نوجوانان کمترین میزان ابتلا را داشتند.

صادقی افزود: متاسفانه در حال حاضر شاهد ابتلای خانوادگی افراد به ویروس کرونا هستیم، در این شرایط پدر و مادر یک کودک، به دلیل ابتلای خودشان نمی‌توانند به خوبی از کودک بیمارشان مراقبت کنند.

ابتلای خانوادگی کرونا

این روانپزشک بیان کرد: ابتلای خانوادگی به کرونا، پیامدهای روانی مختلفی بر کودکان و نوجوانان می‌گذارد. به طور مثال به دلیل ابتلا و بستری پدر و مادر یک نوجوان در سن رشد، برای مدتی بستگان درجه یک و یا درجه ۲ باید سرپرستی نوجوان را برعهده بگیرند و نوجوان شرایط خاص و متفاوتی را باید تجربه کند همچنین با توجه به امکان ابتلای خود نوجوان امکان امید بخشی و نزدیک شدن به او وجود ندارد و همه این موارد در کنار هم منجر به آسیب های روحی می شود. 

این روانپزشک و رئیس انجمن علمی روانپزشکان ایران، ادامه داد: گاهی کودک سالم است، ولی به دلیل ابتلای پدر و مادر یا سایر اعضای خانواده و با توجه به اهمیت قرنطینه در این بیماری، رها می‌شود و اعضای خانواده اش نمی‌توانند از او مراقبت کنند . همچنین در صورت ابتلای کودک به دلیل خاص بودن شرایط بیماری، نگهداری و مراقبت از او برای خانواده سخت می شود.

او گفت: در مواردی هم پدر و مادر یک کودک یا نوجوان به دلیل ابتلا به کرونا از دست می‌روند و این مسئله تاثیرات بسیار وحشتناک و جبران‌ناپذیری بر روان کودک یا نوجوان می‌گذارد و سلامت روان بچه‌ها آسیب جدی میبیند.

او ادامه داد: مفهوم بیماری و مرگ برای کودکان خیلی شناخته شده نیست، ولی برای نوجوان به ویژه نوجوانان در حال بلوغ این مفاهیم کاملاً مشهود است همچنین بیماری شدید و از دست دادن نزدیکان نوجوان می‌تواند تاثیرات مخربی بر روان نوجوانان در سن رشد بگذارد.

صادقی اظهار کرد:  با رعایت نکات بهداشتی به ویژه رعایت فاصله گذاری اجتماعی، ارتباط افراد با یکدیگر محدود شده است و همین مسئله نیز به نوبه خود تاثیرات منفی بر روان افراد می‌گذارد، اما خانواده‌ها باید توجه داشته باشند که با استفاده از ارتباط مجازی  رابطه خود با آشنایان و اقوام و خویشان را حفظ کنند.

او گفت: نکته دیگر در بحث ابتلای خانوادگی این است که افراد به چند دلیل نمی‌توانند پس از دست دادن نزدیکانشان در مواجهه با آسیب‌های روانی قرار نگیرند؛ یکی به این دلیل که فضای مکان‌هایی که برای خاکسپاری در نظر گرفته می‌شود به شدت آلوده است و امکان حضور در آنجا وجود ندارد همچنین به دلیل عدم برگزاری مراسم هفتم، چهلم یا سالگرد، افراد نمی‌توانند در بازه‌های زمانی مختلف احساسات خود را تخلیه کنند و از دلگرمی و دلداری دادن نزدیکانشان بهره‌مند بشوند و در نتیجه بهداشت روان آن‌ها تحت تاثیر قرار می‌گیرد.

همه این تاثیرات منفی جسمی و روانی نتیجه ساده انگاری همه گیری کروناست. در حال حاضر و با توجه به شرایط نسبتا بحرانی بیمارستان های کشور، دهن کجی کردن به شیوه نامه های بهداشتی، اصلا منطقی نیست. بخاطر سلامت خود و اطرافیانمان هم که شده باید مراقبت و دقت نظر بیشتری داشته باشیم. 


بیشتر بخوانید 


انتهای پیام / 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۷
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۳۸ ۱۷ مرداد ۱۴۰۰
ننگ بر مافیای وزارت بهداشت
Pakistan
ناشناس
۱۴:۳۳ ۱۷ مرداد ۱۴۰۰
انشالله کسانی به بهانه محرم و هیات راه انداختن کرونا را شیوع بدن اون دنیا امام حسین و حضرت ابوالفضل سد راهشون بشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۴۲ ۱۷ مرداد ۱۴۰۰
ان شاء الله کسایی که فقط ماه محرم یادشون میفته مرض کرونا خطرناکه، کمی منطق به خرج بدن.
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۴:۲۸ ۱۷ مرداد ۱۴۰۰
شهرم داغون، تخت نیست، دکتر نیست، کسی به داد این مردمان شهر نمیرسه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۳۵ ۱۷ مرداد ۱۴۰۰
شهرتون اسم نداره
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۴:۲۸ ۱۷ مرداد ۱۴۰۰
شهرم داغون، تخت نیست، دکتر نیست، کسی به داد این مردمان شهر نمیرسه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۱۶ ۱۷ مرداد ۱۴۰۰
اینو یادمون نره که:
مرگ و زندگی فقط فقط به دست‌ خداست ؛

در خانه یا در جبهه بودن در مرگ هیچ نقش اصلی ندارد.

انسان نمی تواند مرگ را از خود دفع بکند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۴ ۱۷ مرداد ۱۴۰۰
دامادمون کرونا ا گرفته بود ولی نمیدونست بعد از چند روز که تست داد و نتیجه اش اومد تازه فهمید که کرونا داره بعد از اون خواهرم گرفت و بچه خواهرم که نه سالش بود خدا رو شکر خآوب شدن ولی هنوز هم بچه خواهرم میگه دایی من کرونا ندارم و خ‌ب شدم و حرفهایی که گفتن نداره خدایی باید جدی بگیریم به امید روز بدون کرونا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۷ ۱۷ مرداد ۱۴۰۰
جمعه انشاالله امتحان دارم.
اگه کرونا بگیرم و پدر یا مادرمو از دست بدم، ازتون نمیگذرم.
Iran (Islamic Republic of)
اکبر
۱۳:۱۹ ۱۷ مرداد ۱۴۰۰
والا ما از اول ماسک میزدیم و فاصله اجتماعی رو هم رعایت میکردیم حتی خود من قبل ورود به خونه لباسامم عوض میکردم و بعدش وارد میشدم. ولی نتیجش چی شد؟همین اردیهشت کرونا گرتم. بعد خوب شدن دیگه نه زیاد ماسک میزنم نه زیاد فاصله اجتماعی رو رعایت می کنم حتی یه مسافرت ده روزه هم به مشهد طی چند روز اخیر داشتم که هفت روزه برگشتم و هیچیمم نشده. شاید ماسک ها ایراد دارن که ما با زدن ماسک و .. هم کرونا گرفتیم و یا حتی شاید این حرفا فقط فرمالیتس. قسمت ادم هرچی باشه همون رخ میده . ترس از کرونا موجب شده بود اضطراب بگیرم ولی خدارو شکر بعد کرونا گرفتن هیچ اضطرابی ندارم. لطفا وقتی روی مرگ و میر کرونایی تاکید میکنید روی بهبودی های کرونا هم تاکید کنید و مردم رو انقدر نترسونید و موجب بیماری های ناشی از استرس نشید.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۷ ۱۷ مرداد ۱۴۰۰
این جمله رو من خیلی دوست دارم. باید همه بهش فکر کنیم:

زمان مناسبی برای دهن کجی به نکات بهداشتی نیست

من در هیچ کدام از مراسم عزای امام حسین (ع) شرکت نمی کنم چون امکان شیوع وجود داره و مشکل برای مملکت ایجاد می شه و حق الناس است. من از حق الناس می ترسم. امام حسین (س) نیز برای همین امور شهید شد.
Iran (Islamic Republic of)
ت-م
۱۲:۵۹ ۱۷ مرداد ۱۴۰۰
ببخشید چرا از این کرونا دلتای خطرناک مسئولین و وزیران و نمایندگان مجلس و مدیران کشور هیچ کدوم نمیگیرن.؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۷ ۱۷ مرداد ۱۴۰۰
مسولین دانشگاه آزاد میخوان امتحان جامع دکتری را حضوری بگیرند، هیچ کسی هم نمیتونه باهاشون مقابله کند، با لدر از روش رد میشن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۱ ۱۷ مرداد ۱۴۰۰
امنیت مال مسعولینه نه مردم صروت تمام اموال ملت راغارت کنند واکسن برامردم وارد نکنند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۲۵ ۱۷ مرداد ۱۴۰۰
سلام،بااینکه کادر درمان دارند زحمت میکشند ولی بنابه هر دلیلی،جلوی شیوع بیماری گرفته نشده!با این حال اجازه استفاده از ظرفیت های درمانی حکمای اسلامی ایرانی که مدعی ریشه کنی این بیماری در مدت دو تا سه ماه هستند ،داده نمی شود!؟ بهتر نیست بخاطر مردم از کل ظرفیت درمانی کشور استفاده شود؟و...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۵ ۱۷ مرداد ۱۴۰۰
تنها خوبي كرونا اين بود كه يك سري ادم بودن به ماسك و علم پزشكي و واكسن اعتقادي نداشتن نسل شون منقرض شد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۱۰ ۱۷ مرداد ۱۴۰۰
یه کم فکر وتامل کنیم؛
چرا از مرگ عزیران راضی باشیم.؟..

بنی آدم اعضای یک پیکرند
که در آفرینش ز یک گوهرند .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۸ ۱۷ مرداد ۱۴۰۰
ببخشید الان من کلیپ هایرعزاداری را در شهرستان ها بخصوص شهرهای آذربایجان را می بینم مو برتنم سیخ میشود آقا همین که گفتین با رعایت پروتکلها هیچی ریختن تو خیابونا بدون ماسک شروع به سینه زنی و زنجیر زنی و...کردند خدادبخیر کنه هفته های آینده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۷ ۱۷ مرداد ۱۴۰۰
شما در همه بخشها چه اقتصاد چه بی ارزشی پول ملی چه در بخش بازارهای مصرفی مثل مسکن خودرو غذا دارو شکست خوردید چهل و دوسال جمعیت زیاد شد بدون پشت وانه و حالا به یک ورشکستگی جمعی سلامت زندگی رسیدیم مملکت رو رسوندید به قبل پهلوی ارباب رعیتی مسکن خودرو غذا دارو کاملا شده ارباب رعیتی مملکت رو ول ادراه کردید رسیدیم به ورشکستگی جامعه مسولان قبل انقلاب چی داشتن الان چی این ثروت ها از کحا امده جز که تا کاخی ساخته نشد جز کوخی ویرانه شد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۹ ۱۷ مرداد ۱۴۰۰
وزير آموزش و پرورش بياد بگه مدارس تو هر شرايطي بايد باز بشه........
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۰ ۱۷ مرداد ۱۴۰۰
نظرتون در مورد عزاداری محرم چیه؟؟
در ازدحامات برگزاری عزاداریها کرونا منتقل میشود یا نه ؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۳ ۱۷ مرداد ۱۴۰۰
درست میگویید زمان دهن کجی نیست ولی محل افراد تشریف می آورند و پروتکل را هم رعایت نمی کنند و تذکر هم میدهی پاسخگو نیست و بدتر هم اینکه وقتی از همکار ها میگیرد مدیر غیر محترم مجموعه میگه بروید تست بدهید اگر کرونا نداشتید بیایید سرمار تا اینکه بگیرید و بروید ویا بمانید ، ستم و حماقت موج میزند و سختی در امرار معاش فقط میگوید برو یا بمیر یا بمان ، این نتیجه تدبیر همگانی است ، مقصر کیست ؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۱ ۱۷ مرداد ۱۴۰۰
تورو بخدا بزارین ملت با بدبختیهاشئن بسازن و بسوزن .دیگه حتی انگیزه ای برای زنده موندن نیست حالا شما گیر دادی به رعایت نکات بهداشتی .انگاری شما اینجا زندگی نمیکنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۵ ۱۷ مرداد ۱۴۰۰
60% موارد ابتلا به کرونا و کسانی که کرونا رو تو مشهد منتقل میکنن مسافر هستن، آزاد بودن مسیرهای اتوبوس قطار هواپیما به مشهد دهن کجی به مردم نیست!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! بمیرید ایشالاااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۰ ۱۷ مرداد ۱۴۰۰
تو مشهد خود مشهدی ها ماسک نمیزنن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۱۶ ۱۷ مرداد ۱۴۰۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۰۶ ۱۷ مرداد ۱۴۰۰
ببخشیدا جز مسیولین که تحت شدید ترین کنترل مسائل بهداشتی و تحت نظر بهترین دکتر ها هستن بقیه مردم همه گرفتن