به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،همانطور که پیشتر ذکر شد این دارو یک آنتی یبوتیک است که به دسته فلروکینولونها تعلق دارد. این دارو موارد کاربرد بسیار زیادی دارد. درمان عفونتهای پوستی، عفونت و اتهاب غده پروستات، سل، ذاتالریه، عفونتهای منتقل شده از راه تماس جنسی، عفونت مجاری ادراری، طاعون، سیاه زخم و سینوزیت برخی از موارد کاربرد متداول تاوانکس هستند.
عوارض جانبی تاوانکس
مصرف این دارو همانند داروهای دیگر ممکن است با برخی عوارض جانبی همراه باشد. این عوارض جانبی در موارد نادر رخ میدهند. اما آشنایی با آنها به شما کمک میکند تا در صورت بروز، از مشکلات احتمالی جلوگیری کنید. برخی از عوارض جانبی تاوانکس عبارتند از:
سردرد
حالت تهوع
استفراغ
دل درد
بیخوابی
اسهال
مشکلات تنفسی
سرگیجه
یبوست
درد قفسه سینه
بثورات پوستی
خارش پوستی
افزایش تعریق
این نکته شایان ذکر است که موارد بالا کامل نبوده و شامل تمام عوارض جانبی این دارو نیستند. در صورت مصرف و مشاهده علائم غیرمعمول با پزشک خود مشورت کنید. در صورت تجربه علائم تهدید کننده پس از مصرف با اورژانس (۱۱۵) تماس بگیرید.
مصرف کنندگان باید به این نکته توجه کنند که ذکر این عوارض جانبی در این مطلب به این معنی نیست که پس از مصرف حتما آنها را تجربه خواهید کرد. همانطور که ذکر شد، این عوارض در مواقع نادر رخ میدهند. بنابرین به هیچ وجه به دلیل نگرانی از عوارض جانبی، مصرف تاوانکس را قطع نکنید.
واکنش آلرژیک به تاوانکس
در برخی مواقع ممکن است بدن شما به اجزای تشکیل دهنده دارو واکنش آلرژیک یا حساسیت نشان دهد. این واکنشها حتی از عوارض جانبی این دارو نیز نادرتر هستند، اما به دلایل ذکر شده، آشنایی با آنها ضروری است. برخی از واکنشهای آلرژیک به تاوانکس شامل موارد زیر هستند:
مشکلات تنفسی
کهیر
تورم گلو یا صورت
تاول
تب
بثورات پوستی
پوسته پوسته شدن پوست
به این نکته توجه کنید که موارد بالا شامل تمام واکنشهای آلرژیک به این دارو نیستند. بنابرین توصیه میشود، در صورت تجربه علائم بالا یا علائم دیگری مشابه به واکنش آلرژیک، سریعا با اورژانس (۱۱۵) تماس بگیرید.
تداخلات دارویی با تاوانکس
ممکن است مصرف این دارو در کنار داروهای دیگر باعث ایجاد تداخل شود. این تداخلات دارویی یا اثربخشی تاوانکس را افزایش یا کاهش میدهند و یا باعث ایجاد عوارض خطرناک در بدن میشوند. برخی از داروهایی که ممکن است با این دارو تداخل داشته باشند در ادامه ذکر شدهاند:
دیکلوفناک
هیدروکورتیزون
ناپروکسن
پردنیزولون
ایبوپروفن
وارفارین
پروبنسید
اندانسترون
متادون
هالوپریدول
آمیودارون
مصرف کنندگان باید به این نکته توجه کنند که لیست بالا کامل نیست. در صورت مصرف دارو یا داروهای خاص، لیستی از آنها را قبل از مصرف به پزشک تحویل دهید.
علائم بیش مصرفی یا اوردوز با تاوانکس
در صورتی که مصرف کننده مقدار دوز مصرفی زیادی را در یک بازه زمانی کوتاه مصرف کند ممکن است دچار بیش مصرفی یا اوردوز با این دارو شود. برخی از شایعترین علائم اوردوز با تاوانکس شامل موارد زیر هستند:
سرگیجه شدید
مشکلات تنفسی
احساس خواب آلودگی
حالت تهوع
استفراغ
موارد بالا کامل نبوده و تنها شامل شایعترین علائم اوردوز با این دارو هستند. در صورت مصرف بیش از حد و مشاهده علائم تهدید کننده و یا غیرمعمول با اورژانس (۱۱۵) تماس بگیرید.
تاوانکس در سه شکل قطره، قرص و آمپول در داروخانههای ایران موجود است که پزشک معالع با توجه به نوع بیماری شما، یکی از انواع آن را برای شما تجویز میکند.
نام دیگر تاوانکس
یکی از سوالات متداولی که مصرف کنندگان میکنند تفاوت تاوانکس و لووفلوکساسین است. در اصل لووفلوکساسین نام به اصطلاح ژنریک این دارو بوده و تفاوتی با این دارو ندارد. بنابرین ممکن است پزشک شما این دارو را با این نام به شما معرفی کند.
نکته مهم هنگام مصرف تاوانکس
همانطور که پیشتر ذکر شد، این دارو تنها برای درمان عفونتهای باکتریایی مورد استفاده قرار میگیرد. بنابرین از تاوانکس برای درمان عفونتهای ویروسی استفاده نکنید.
قرص تاوانکس برای عفونت گلو
همانطور که پیشتر ذکر شد تاوانکس برای درمان سینوزیت و گلو درد نیز به کار میرود. اما باید به این نکته توجه کنید که عموما برای گلودردهایی که منشا باکتریایی دارند تجویز میشود.
قرص تاوانکس برای درمان کرونا
همانطور که چندین بار در این مقاله ذکر شد، تاوانکس تنها برای درمان عفونتهای باکتریایی مورد استفاده قرار میگیرد. درمورد ویروس کرونا هم مصرف این دارو آن هم به صورت خودسرانه نه تنها فایدهای ندارد، بلکه ممکن است برای شما مضر نیز باشد. عموما این دارو زمانی برای بیماران کرونایی تجویز میشود که فرد در کنار عفونت ویروسی خود به عفونت باکتریایی نیز مبتلا شده باشد. در صورت تجویز پزشک متخصص مصرف این دارو در کرونا مانعی ندارد.
منبع: طبنا
انتهای پیام/