بدلکاران ستون فیلم‌های اکشن و خالقان پشت پرده هیجان و خطر در فیلم‌ها یا سریال تلویزیونی هستند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،ارشا اقدسی متولد ۱۳۶۱ بود که در یک حادثه تلخ در بیروت بعد از چند روز کما در بیمارستان جان باخت. ارشا اقدسی در کارنامه حرفه‌ای خود موفقیت‌های بسیاری را ثبت کرده بود. ارشا اقدسی در طول حرفهٔ خود در فیلم‌های گوناگونی نظیر اسکای‌فال (۲۰۱۲)، مرگ روشنایی (۲۰۱۴) و کونگ فو یوگا (۲۰۱۷) ایفای نقش کرده‌است. او بنیان‌گذار بدلکاران ۱۳ بود.

بدلکاران می‌دانند که در خطر هستند و زندگی آن‌ها با خطر عجین شده است، بیشتر اوقات هم همه چیز خوب پیش میرود، اما متأسفانه گاهی اوقات اینطور نیست.

بدلکاران ستون فیلم‌های اکشن و خالقان پشت پرده هیجان و خطر در فیلم‌ها یا سریال تلویزیونی هستند، اما در حالی که به تماشای بدلکاری‌های شگفت انگیز آن‌ها بر روی پرده سینما یا در قاب تلویزیون می‌نشینیم، شاید فراموش کنیم که این خطرات بسیار واقعی است و گاهی اوقات نیز بدترین اتفاق روی می‌دهد.

گرچه بدلکاران بسیار ماهر و آموزش دیده اند تا از آسیب در امان باشند، اما در برخی موارد تصادفات غم انگیزی آن‌ها را به کام مرگ کشانده است.

ارشا اقدسی بدلکار ایرانی که چند روز پیش بر اثر وقوع یک تصادف در صحنه فیلمی در کشور لبنان آسیب دید و روز گذشته درگذشت به همراه استادش پیمان ابدی که او نیز در سال ۱۳۸۸ و در حین فیلمبرداری جان خود را از دست داد، اولین و آخرین بدلکارانی نیستند که در سینما با مرگ رو به رو می‌شوند.

«پیمان ابدی» پیمان جلالی ابدی (۱۱ آبان ۱۳۵۱ – ۱۶ اردیبهشت ۱۳۸۸) بدل‌کار، کارگردان و طراح صحنه‌های اکشن و قهرمان ورزشی اهل ایران در آلمان و قهرمان شیرجه و پرش طی چندین دوره در اروپا و آلمان بود که پس از دوره آموزشی در شرکت اکشن کانسپت، کمپانی طراحی جلوه‌های ویژه میدانی و طراح صحنه‌های اکشن فیلمسازی در آلمان به‌خاطر فعالیت در مجموعهٔ هشدار برای کبرا ۱۱ به شهرت رسید.

ابدی تا مقطع پیش دکترا در رشته روانشناسی ورزش در آلمان تحصیل کرده بود. همچنین او به پنج زبان دنیا تسلط داشت. او اوایل سال ۱۳۸۵ همراه با دستیار اولش علیرضا قره‌خانی به ایران آمد و اتفاقی با پیشنهاد‌های کاری در ایران ماندگار شد. ابدی در آلمان رکورد پرش آزاد از ساختمان بلند دارد که در رکورد‌های گینس ثبت شده‌است. وی پس از حضور در ویژه برنامه بدلکاران در نوروز سال ۸۵ طی پانزده روز با حضور ایرج نوذری و توضیح در مورد کار و فعالیت‌هایش به شهرت عمومی در ایران دست یافت. در ایران اولین مدرسه آموزش بدل‌کاری و طراحی اکشن و جلوه‌های ویژه میدانی نمایشی را تأسیس کرد. وی اولین بانجی جامپینگ ایران را در توچال تأسیس کرد. به علت سهل انگاری‌های پیش آمده در حفظ ایمنی کار و امکانات سطحی در تدارکات یک پروژه فیلمسازی، وی در ۱۶ اردیبهشت ۱۳۸۸ در حین ایفای نقش بدل‌کاری و بعد از سه سال بازگشتن از آلمان به کشور در فیلم ردپایی در جاده که بعد به چشم‌های نامحسوس تغییر یافت بر اثر حادثه از دنیا رفت. پیمان ابدی بیش از چهل نفر شاگرد را آموزش داد. از جمله شاگردان وی ارشا اقدسی بود که مشابه وی در اثر سانحه رانندگی در فیلمبرداری فوت نمود.

«هری اوکانر» قبل از ورود به صنعت بدلکاری به عنوان چترباز و مجری سقوط آزاد، یکی از اعضای یگان ویژه نیروی دریایی آمریکا بود که به دعوت «ویزن دیزل» برای بدلکاری در فیلم «تریپل اِکس» حضور یافت. این بدلکار ۴۵ ساله در حین فیلمبرداری یک صحنه پاراگلایدر در شهر پراگ، با ستون پل پالاکی برخورد کرد و گردنش شکست و در نهایت بر اثر جراحات وارده جان باخت.

«راب کوهن» کارگردان این فیلم بعد‌ها گفت: «ما ۵۰۰ بدلکار در این فیلم داشتیم و ۴۹۹ نفر حتی یک خراش برنداشتند. بدلکاران می‌دانند که در خطر هستند و زندگی آن‌ها با خطر عجین شده است. بیشتر اوقات همه چیز خوب پیش می‌رود و متأسفانه گاهی اوقات اینطور نیست.

این سانحه دردناک در برداشت دوم برای «هری اوکانر» روی داد، در حالی که برداشت نخست با موفقیت انجام شده بود و می‌توانید آن را در فیلم تماشا کنید.

«آرت شول» خلبان و بدلکار مشهور نیز هنگام فیلمبرداری فیلم کلاسیک «تاپ گان» با بازی «تام کروز» در سال ۱۹۸۵ درگذشت. «شول» در حال چرخش وارونه در یک هواپیمای «Pitts S-۲» مجهز به دوربین بود که این هواپیما به اقیانوس آرام سقوط کزد. او لحظاتی پیش از مرگش در پیام از دورن کابین گفته بود: من یک مشکل دارم، من یک مشکل جدی دارم. جسد و هواپیمای این بدلکار ۵۳ ساله هیچگاه پیدا نشد.

«ای جی باکوناس» مصمم بود که با سقوط از طبقه ۲۲ ساختمانی در فیلم «استیل» در سال ۱۹۷۹، که در آن نقش بدل «جورج کندی» را بازی می‌کرد، رکورد ثبت شده توسط «دار رابینسون» را از آن خود کند. او پرش موفقی داشت، اما کیسه هوای زیر او پاره شد و باعث مصدومیت شدیدش شد. او به بیمارستان منتقل شد و روز بعد در ۲۷ سالگی درگذشت.

در فیلم «فقط برای چشمان تو» از محموعه جیمز باند، «راجر مور» توسط قاتلان روسی تعقیب می‌شد و برای فرار کردن از دست آن‌ها در یک مسیر سورتمه سواری به سمت پایین اسکی می‌کند. «پائولو ریگون» ۲۳ ساله که این صحنه بدلکار نقش «راجر مور» بود با گرفتار شدن در زیر سورتمه، کشته شد. یک هفته قبل آن در سال ۱۹۸۱، «جیمز مورگان» سورتمه سوار مریکایی نیز در مسابقات جهانی در همان پیست کشته شده بود.

«جویی هریس» نیز در یک صحنه موتورسورای در فیلم «ددپول ۲» در سال ۲۰۱۷، پس از پریدن از روی موتور به شیشه یک مغازه برخورد کرد و درگذشت. این اولین و آخرین تجربه این دختر بدلکار بود. تهیه کنندگان این فیلم به دلیل فراهم نکردن تجهیزات ایمنی ۳۰۰ هزار دلار جریمه شدند.

فیلم «کوسه» محصول سال ۱۹۶۹ نیز با اتفاقی دردناک همراه بود و یکی از بدلکاران فیلم به نام «خوزه مارکو» توسط یک کوسه سفید که از تور‌های حفاظتی عبور کرده بود کشته شد. نام این فیلم در ابتدا «کین» بود، اما به دلیل این اتفاق نام فیلم به «کوسه» تغییر پیدا کرد. بر روی پوستر این فیلم نوشته است: یک فیلم واقعی که خیلی واقعی شد!

«براندون لی» فرزند «بروس لی» اسطوره سینمای رزمی، بدلکار نبود، اما مرگ او در صحنه فیلمبرداری فیلم «کلاغ»، یکی از بدترین مرگ‌های هالیوودی در حین ساخت فیلم را رقم زد. او در صحنه‌ای که قرار بود با یک گلوله مشقی مورد اصابت قرار گیرد به اشتباه با گلوله واقعی هدف قرار گرفت و به شدت آسیب دید و در حین جراحی در سن ۲۸ سالگی درگذشت.

«جان برنکر» نیز در حین انجام یک سقوط ۶ متری در فیلم «مردگان متحرک» (The Walking Dead) با برخورد با زمین از ناحیه سر آسیب دید و و یک روز بعد در ۳۳ سالگی در بیمارستان درگذشت.

«کریس لمون» در سال ۲۰۰۰ و در صحنه فیلم «زخم‌های کهنه»، «کن لو» ۲۵ ساله در حین ساخت فیلم «یک بار مصرف‌ها ۲»، «دار رابینستون» در صحنه فیلم «راز میلیون دلاری»، «جوزف اسوچ» در فیلم «مردان واقعی» محصول ۱۹۸۳، «سونیا دیویس» در صحنه فیلم «خون آشام در بروکلین»، «جک تایر» در فیلم «شمشیر و جادوگر»، «جیم شپرد» در حین ساخت فیلم وسترن «سوارکاری می‌آید» محصول ۱۹۷۸، «آلن پوروین» در حین بدلکاری در فیلم «ساخت آمریکا» در سال ۲۰۱۵ و «بنی دوبینس» در فیلم «داغ سرخ» محصول ۱۹۸۸ نیز از جمله دیگری بدلکارانی هستند که در صحنه فیلمبرداری جان خود را از دست دادند.

منبع:رکنا

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۴۴ ۱۵ مرداد ۱۴۰۰
چرا از کلا ه ایمنی استفاده نمیکنن یا نباید استفاده کنن