به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه، ۲۴ذیالحجه مصادف با روز مباهله است روزی که آیه مباهله (آیه ۶۱ آلعمران) در حق اهل بیت پیامبر (ص) نازل شد و پیامبر کسانی را که همراه خود به میعادگاه برد، فرزندانش (حسن و حسین)، دخترش (فاطمه) و علی علیهالسلام بودند. بر این اساس منظور از أَبْنَاءَنَا درآیه مورد نظر حسن و حسین هستند، منظور از نسائنا فاطمه و منظور از أَنفُسَنَا علی (ع) است.
مباهله به معنی لعن و نفرین کردن است. وقتی افرادی بر سر یک مساله مذهبی مهمی نظرات متناقضی دارند، در یک جا جمع میشوند و از درگاه خداوند تقاضا میکنند که دروغگو را رسوا و مجازات کند.
هنگامی که پیامبر اسلام (ص) و اهل بیت (ع) در یک سو و مسیحیان نجران در دیگر سو آماده مباهله یا نفرین طرف دروغگو شدند، مسیحیان نجران که به مدینه آمده بودند تا در مورد درستی دعوت پیامبر (ص) پژوهش کنند، با او به محاجه (دلیل آوردن) بپردازند، سرانجام بحثشان به جایی کشید که حضرت محمد (ص) خواست تا با آنها مباهله کند.
هر یک از دو طرف با افراد خود به محل مباهله رفتند. مسیحیان وقتی دیدند که پیامبر اکرم (ص) با عزیزترین کسانش یعنی حضرت علی (ع)، حضرت فاطمه (س)، امام حسن (ع) و امام حسین (ع) میخواهد آنها را به چالش بکشد، مطمئن شدند که حضرت محمد (ص) اگر به خودش مطمئن نبود، جان خانوادهاش را به خطر نمیانداخت؛ پس از مباهله کناره گرفتند.
از ام سلمه نقل کردهاند که در همان روز رسول خدا (ص) همان چهار نفر همراهان خود را در زیر عبای خود گرد آورد و این آیه را تلاوت نمود: «إِنَّما یُرِیدُ اللَّهُ لِیُذْهِبَ عَنْکُمُ الرِّجْسَ أَهْلَ الْبَیْتِ وَ یُطَهِّرَکُمْ تَطْهِیراً» این رویداد از سوی مسلمانان به عنوان یکی از برجستگیهای اهل بیت محسوب شوند و به عنوان دلیلی برای اثبات این امر که اصحاب کساء (حضرت محمد (ص)، امیرالمومنین علی (ع)، حضرت فاطمه (س)، امام حسن (ع) و امام حسین (ع) هستند، استفاده میشود.
اعمال و نماز مخصوص روز مباهله
۱- مستحب است که در این روز غسل کنید.
۲- در این روز روزه بگیرید؛ زیرا باعث شادابی درون میشود.
۳- دو رکعت نماز بخوانید، در هر رکعت یک مرتبه سوره «حمد» و ۱۰ مرتبه سوره «توحید»، ۱۰ مرتبه «آیة الکرسی» و ۱۰ مرتبه سوره «قدر» بخوانید. بهتر است پیش از اذان ظهر نماز را بخوانید؛ همچنین روایت شده است که نمازگزار بعد از نماز ۷۰ مرتبه استغفار کند.
۴ـ خواندن دعای مباهله
انتهای پیام/ ت