در چند سال گذشته به‌ویژه بعد از وقوع سیل ویرانگر بهار سال ۹۸، آستان قدس رضوی دوشادوش مردم خوزستان پای کار آمده است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، این روز‌ها نام استان خوزستان به خاطر خشکسالی و شرایط در مضیقه مردمان صبور و خونگرمش بیش از گذشته بر سر زبان‌ها افتاده؛ در این استان کار‌های بر زمین مانده فراوانی وجود دارد، اما در چند سال اخیر، به‌ویژه بعد از وقوع سیل ویرانگر بهار سال ۹۸، آستان قدس رضوی دوشادوش مردم خوزستان پای کار آمده است.

اینک نیز به‌دستور تولیت آستان قدس رضوی، رسیدگی و حمایت از مردم این استان در دستور کار آستان قدس رضوی قرار گرفته و توانمندسازی مردمان این خطه و دستیابی به خودکفایی اقتصادی به‌ویژه در مناطق محروم خوزستان تبدیل به بخشی از برنامه راهبردی آستان قدس رضوی شده است.

بنیاد کرامت رضوی در حوزه‌های مختلف از جمله اجرای طرح‌های حمایتی تا پروژه‌های زیرساختی ورود کرده و تا امروز بخش قابل توجهی از طرح‌ها به سرانجام رسیده و بخش‌هایی همچنان در حال پیگیری است تا به نتیجه مطلوب برسد.

اشتغال‌زایی در حوزه‌های دامی و صنایع دستی

بر اساس پژوهش‌های صورت گرفته بر روی مزیت‎‌های اقلیمی و نیاز شهرستان‌های خوزستان، طرح ایجاد اشتغال و پایدارسازی پرورش گاومیش در بخش شعیبیه شهرستان شوشتر ضروری قلمداد شد و مقدمات اجرای آن در دستور کار قرار گرفت.


بیشتر بخوانید


محمدحسین استادآقا مدیرعامل بنیاد کرامت رضوی با اشاره به تعداد طرح‌های اشتغال‌زایی برنامه‌ریزی شده، گفت: راه‌اندازی ۳۲۰ واحد دامداری پرورش گاومیشِ ۶ رأسی با ارائه تسهیلات قرض‌الحسنه چهار درصد به ازای هر واحد ۷۰ میلیون تومان و در مجموع به میزان ۲۲۴ میلیارد ریال با بازپرداخت پنج ساله تعریف شد.

او ضمن اعلام تعداد طرح‌های اجرا شده و تسهیلات پرداخت شده، افزود: تاکنون برای راه‌اندازی ۱۵۲ واحد، در مجموع ۱۰۰ میلیارد ریال تسهیلات پرداخت شده است. سایر واحد‌ها پس از پرداخت تسهیلات، طی چندماه آینده ایجاد و به بهره‌برداری می‌رسد.

مدیرعامل بنیاد کرامت رضوی با تشریح کیفیت اجرای طرح‌های صنایع دستی در این استان ادامه داد: اشتغال‌زایی برای ۴۷ واحد در حوزه صنایع دستی با مجموع اعتبار ۱۰ میلیارد ریال برای استان خوزستان تعریف شده است.

استاد آقا بیان کرد: تاکنون پنج طرح صنایع دستی با پرداخت تسهیلات ۱۱۰ میلیون تومانی، به سرانجام رسیده و تسهیلات ایجاد و پایدارسازی سایر واحدها، بعد از تکمیل پرونده بانکی برای متقاضیان طرح واریز می‌شود.

پروژه‌هایی برای رفع کمبود‌های آبرسانی و مراکز درمانی

در جریان بازدید از این استان و رصد شرایط موجود، برنامه‌ریزی و هماهنگی‌های لازم با تولیت آستان قدس رضوی برای اجرای دو پروژه عمرانی در زمینه توسعه فضا‌های درمانی هویزه در دستور کار قرار گرفت، این شهر با وجود نیاز شدید، از داشتن اورژانس بین جاده‌ای محروم بود، همچنین، با وجود آمار بالای زایمان در زایشگاه بیمارستان علامه هویزه از شرایط مطلوبی برخوردار نبود.

او به نحوه اجرای پروژه‌های عمرانی در خوزستان هم اشاره و تصریح کرد: آغاز دو پروژه احداث اورژانس بین جاده‌ای و نیز بازسازی و به‌سازی بخش زایمان بیمارستان علامه در هویزه با بودجه‌ای به اعتبار ۱۰ میلیارد ریال در دهه کرامت امسال کلید خورد که نهایتاً در مدت ۶ ماه به افتتاح می‌رسد.

مدیرعامل بنیاد کرامت رضوی از جزئیات طرح ویژه زیرساختی این بنیاد خبر داد و تاکید کرد: با توجه به مشکلاتی که خشکسالی و کمبود آب در خوزستان ایجاد کرده است، تخصیص اعتباری به میزان ۱۲ میلیارد ریال برای طرح به‌سازی شبکه آب شعیبیه در نظر گرفته شده است که امیدواریم زمینه‌ساز رفع بخشی از کمبود‌ها در این حوزه حیاتی باشد.

 

آستان قدس رضوی در کنار مردم خوزستان؛ از آب‌رسانی و اشتغال‌زایی تا حمایت‌های معیشتی

طرح‌های بنیاد کرامت رضوی، صرفاً به برنامه‌های با چشم‌انداز درازمدت محدود نشده و برخی از طرح‌های حمایتی ناظر به شرایط کنونی کشور، به‌ویژه شیوع ویروس کرونا تعریف شده و به اجرا در آمده‌اند تا در کوتاه‌مدت باری از گرفتاری‌های مردم خوزستان برداشته شود.

استادآقا به جزئیات توزیع اجرای طرح «سفره مهربانی ۳» پرداخت و اظهار کرد: جهت کمک به خانواده‌های نیازمند که مشکلات معیشتی جدی داشتند، با اجرای مرحله سوم طرح «سفره مهربانی»، تعداد ۳ هزار و ۷۱۳ کارت اعتباری به ارزش ۴ میلیون و ۱۱ هزار ریال برای یک دوره سه ماهه به سرپرستان خانوار‌های شناسایی شده از طریق کانون‌های خدمت رضوی در استان خوزستان تقدیم شد.

او با اعلام اینکه در مرحله چهارم طرح مهربانی، ۱۲ هزار بسته ارزاق توزیع شده، افزود: به‌منظور رسیدگی به اقشار محروم، در ماه مبارک رمضان امسال طرحی با عنوان پویش «سفره‌ای به وسعت ایران» با هدف توزیع بسته‌های ارزاق بین نیازمندان با استقبال و مشارکت شبکه خادمیاران رضوی با هماهنگی کانون‎‌های خدمت رضوی در استان‌های کشور به اجرا درآمد.

مدیرعامل بنیاد کرامت رضوی ادامه داد: در این طرح با هدف حمایت از محرومین و نیازمندان به نام مبارک حضرت رضا (ع)، هر خادمیار به‌عنوان بانی هشت بسته ارزاق به ارزش مبلغ پنج میلیون ریال را جمع‌آوری کرد که در پایان این طرح در استان خوزستان، ۱۲ هزار بسته ارزاق با همکاری خادمیاران رضوی جمع‌‎آوری و در بین خانوار‌های نیازمند توزیع شد.

استادآقا بیان کرد: تخصیص و توزیع ۲۰ سری جهیزیه به زوج‌های جوان از میان خانواده‌های کم‌بضاعت خوزستان و نیز اطعام عیدانه  با طبخ و توزیع ۱۲۵ هزار پرس غذای گرم در گستره شهرستان‌های خوزستان به مناسب عید غدیرخم را در شمار دیگر طرح‌های حمایتی بنیاد کرامت رضوی است.

انتهای پیام//ف.ب

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.