مدتی است که سرویس‌های نمایش آنلاین در ایران، انیمیشن‌ها و آثاری نامناسب را در پلتفرم‌های خود قرار می‌دهند که در دسترس سنین مختلف قرار دارد.

به گزارش خبرنگار حوزه سینما  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، در سال‌های اخیر انیمیشن‌های غربی زیادی به صورت سریالی یا سینمایی منتشر شده اند که مروج خشونت و یا مسائل غیراخلاقی دیگری از جمله همجنسگرایی بوده اند. انیمیشن‌هایی که در قالبی کودکانه سعی در آسیب به قشر کودک جوامع داشته اند. البته آثاری هم هستند که به صورت انیمیشنی ساخته شده اند، اما موضوعات و محتوای آن‌ها کاملا مخصوص بزرگسالان است. مدتی است که سرویس‌های نمایش آنلاین در ایران هم شروع به انتشار محصولات آمریکایی در پلتفرم‌های خود کرده اند.

«خانه بزرگ»، «خانه پر سر وصدا»، «ریک و مورتی» و «عشق، مرگ، ربات ها» نمونه آثاری هستند که بر خلاف قالب کارتونی و انیمیشنی محتوایی مربوط به بزرگسالان دارند و تماشای آن‌ها برای کودکان اصلا مناسب نیست. با این حال سرویس‌های نمایش آنلاین، این آثار را به طور کامل در پلتفرم خود در دسترس قرار داده اند و تنها به ذکر محدوده سنی این آثار بسنده کرده اند. اما شیوه نمایش این آثار در آمریکا چگونه است؟

آثار خشونت بار آمریکایی در پلتفرم‌های نمایش آنلاین ایرانی

در ایالات متحده، انجمن تصاویر متحرک آمریکا از سیستم درجه بندی برای آثار سینمایی استفاده می‌کند. در این درجه بندی، آثار به پنج دسته تقسیم شده اند که از درجه عمومی تا ممنوعیت کامل برای سنین زیر ۱۷ سال متفاوت است، اما این درجه بندی تنها مخصوص آثار سینمایی نیست و محصولات شبکه‌های تلویزیونی نیز در شش درجه مختلف طبقه بندی می‌شوند. این رتبه‌بندی خانواده‌ها را راهنمایی می‌کند تا به راحتی برنامه‌های مناسب افراد خانواده خود را انتخاب کنند. سرگرمی‌های دیگری مثل بازی‌های یارانه‌ای و حتی موسیقی نیز چنین درجه بندی‌هایی دارند.

به طور خاص به انیمیشن سریالی «عشق، مرگ، ربات ها» اشاره می‌کنیم که هر قسمت آن داستانی مجزا دارد. یکی از قسمت‌های این انیمیشن لحظاتی دارد که ترویج همجنسگرایی است. در صفحه IMDb مربوط به این سریال به تفکیک کشورها، رده سنی لازم برای تماشای سریال آورده شده که بیشتر آن‌ها بالای ۱۸ سال را توصیه کرده اند. آمریکا نیز به عنوان کشور تولیدکننده این اثر، بالاترین درجه موجود آثار تلویزیونی را برای این سریال در نظر گرفته. همینطور به نکاتی که می‌تواند برای کودکان آسیب زننده باشد به تفکیک موضوعات به والدین گوشزد شده است. این در حالی است که این آثار در پلتفرم‌های ایرانی می‌تواند در دسترس کودکان در هر سن و سالی قرار بگیرند.

آثار خشونت بار آمریکایی در پلتفرم‌های نمایش آنلاین ایرانی

مورد دیگر انیمیشن «ریک و مورتی» است که از شبکه «ادالت سویم» آمریکا پخش می‌شود و همانطور که از نام شبکه پیداست مختص به بزرگسالان است. در صفحه مرتبط با این سریال در IMDb علاوه بر ذکر محدودیت‌های بالای سنی، لیست بلند بالایی به عنوان راهنمای والدین آورده شده و به نکاتی از جمله خشونت که تماشای آن می‌تواند به کودکان آسیب بزند اشاره کرده است. این سریال هم به طور کامل در پلتفرم‌های ایرانی در دسترس قرار دارد.

با کنار هم گذاشتن این مسائل می‌بینیم که حتی کشور‌های تولید کننده این آثار به مخاطبان خود قبل از تماشا کردنشان هشدار‌های لازم را می‌دهند و محدودیت‌هایی را در این زمینه ایجاد کرده اند و راه پیدا کردن این سریال‌ها و آثار سینمایی به پلتفرم‌های ایرانی بدون هیچ نظارتی جای تعجب دارد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۳
در انتظار بررسی: ۰
Romania
ناشناس
۰۰:۱۴ ۱۲ مرداد ۱۴۰۰
تا وقتی که سطح دسترسی یه پسربچه 14 ساله با بچه 20 ساله متمایز نشده وضع همینه! هرچند با توجه به وضعیت خانواده ها مگه یه پسر 14 ساله نمیتونه با گوشی یا اکانت پدرش ورداره فیلم نگاه کنه اینترنت بره و ....؟؟؟ این قضیه الزاما نتیجه بخش نیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۲۲ ۱۱ مرداد ۱۴۰۰
والا انیمیشن «آرمن» که از شبکه پویا پخش میشه از اون انیمیشن هایی که گفتید چیزی کم نداره!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۲۳ ۱۱ مرداد ۱۴۰۰
خب تو نگاه نکن مجبورت که نکردن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۱۱ ۱۱ مرداد ۱۴۰۰
عجبه
Iran (Islamic Republic of)
Javad
۱۹:۵۳ ۱۱ مرداد ۱۴۰۰
خیلی ها فضای مجازی را صرفا پیام رسان های داخل گوشی خود فرض میکنند، در حالی که بسترهای اینرنتی و سایت های مختلف مثل آپارات و یوتیوب و غیره دارای محتواهای بسیار نامناسب هستند و امیدواریم طرح صیانت از حقوق کاربران به سراغ این فضاها هم رفته و از ولنگاری آنها نیز جلوگیری کند
Iran (Islamic Republic of)
ممد
۱۹:۰۴ ۱۱ مرداد ۱۴۰۰
اینا رو من خیلی وقت پیش دیدم خیلی جالب بودن
مخصوصا ریک و مورتی
Iran (Islamic Republic of)
فرزند ایران
۱۷:۳۵ ۱۱ مرداد ۱۴۰۰
آفرین گزارش خوبی بود رحمت بر خودت و پدر و مادرت.
حیف زمان با ارزش و عمر اندک نیست که به پای دیدن همچنین فیلمهای بی محتوایی هدر شود.
بیچاره فرزندان مظلوم ما مردم.
France
ناشناس
۲۰:۴۸ ۱۱ مرداد ۱۴۰۰
در این کشور فلج که بجز مسئولین و فک و فامیلاشون دسترسی به هیچ امکانی ندارند بشینن ملت به دیوار زل بزنن یا خبرها اختلاس بخونن سرگرم بشن!
Iran (Islamic Republic of)
بختیاری
۱۷:۳۳ ۱۱ مرداد ۱۴۰۰
اطلا این فیلمها ارزش نگاه کردن و عمر تلف کردن و نشستن به پای تلویزیون برای نگاه کردن را ندارند .
خاک بر سر مدیر و مسولیت که این فیلمهای مسخره و بی محتوا را برای فرزندان خود و کشورش پخش کند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۱۱ ۱۱ مرداد ۱۴۰۰
جناب با کلیپایی که گذاشتی و نوع بیان اشتباه بدتر منو موجاب کردی برم بشینم ببینم اینارو!
Iran (Islamic Republic of)
امیر
۱۶:۵۸ ۱۱ مرداد ۱۴۰۰
دو حالت داره
یک زیر پانزده سالگی پس سایت خبر واسه چی میای
دو بالای پانزده سالی برو با خیال راحت نگاه من
France
ناشناس
۲۰:۴۹ ۱۱ مرداد ۱۴۰۰
امیر با میزان مثبت ها جوابتو گرفتی...نمیخوای نبین ملت بچه نیستن قیم بخوان
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۳۲ ۱۱ مرداد ۱۴۰۰
۱۵ سال هم بده بیاد باید ۱۸ باشه
آخرین اخبار