طرح ابتکاری متخصصان نیروگاه نکا صرفه جویی روزانه بیش از یک میلیون لیتر آب را به همراه داشته است.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، اجرای پیشنهاد " بازیابی بخار فلاش و انرژی کندانسیت خروجی استیم ایرهیتر‌ها " در آب دمین مصرفی واحد‌های بخار نیروگاه شهید سلیمی نکا، در هر شبانه روز بیش از یک میلیون لیتر صرفه جویی درپی دارد.

محسن نعمتی مدیرعامل شرکت مدیریت تولید برق نکا با بیان اینکه آب یکی از اصلی‌ترین مؤلفه‌های تولید انرژی در نیروگاه‌های بخار است، گفت: چگونگی تأمین آن همواره و بویژه در سال‌های کم بارش و کم آبی، یکی از چالش‌های جدی نیروگاه‌ها است و یافتن راهکاری برای صرفه جویی در مصارف، کاهش هزینه‌های تولید و افزایش راندمان واحد‌ها از مسائل و مباحث راهبردی صنعت تولید برق است.

او افزود: متخصصان نیروگاه به منظور کاهش تلفات آب و مصرف سوخت مازوت واحدها، با بازیابی بخار فلاش کندانس استیم ایرهیتر‌های واحد‌های بخار ا در ۳ واحد بخاری، در هر شبانه روز بیش از ۷۵۰ هزار لیتر آب مصرفی واحد‌ها را بازیافت می‌کنند.

محسن نعمتی با بیان اینکه بازگشت سرمایه این پروژه کمتر از ۱۰ روز است، ادامه داد:این طرح با حدود دو میلیارد ریال هزینه توسط کارکنان نیروگاه در واحد یک اجرا شد و در طول شبانه روز از هدررفت بیش از ۲۴۵ هزار لیتر آب دمین جلوگیری کرد.

مدیرعامل شرکت مدیریت تولید برق نکا گفت: این طرح در مرحله دوم با افزایش در حجم مبدل و با صرف حدود ۵ میلیارد ریال، در واحد ۲ بخار اجرایی شد و حدود ۲۸۵ هزار لیتر آب مصرفی بازیافت شد و در واحد ۳ بخار نیز همین نتایج بدست آمد.

نعمتی گفت: اجرای پروژه در واحد ۴ بخار نیز درحال انجام است که با اجرای آن در مجموع میزان آب بازیافتی به حدود یک میلیون و یکصد هزار لیتر در شبانه روز درحالت مازوت سوز بودن نیروگاه خواهد رسید.

او از کاهش برداشت آب‌های زیرزمینی، کاهش میزان محدودیت تولید به علت کمبود آب مقطر، صرفه جویی اقتصادی در نتیجه کاهش هزینه مصرف مواد شیمیایی جهت تأمین آب دمین، افزایش راندمان مجموع سیکل واحد‌های نیروگاه بخار به میزان حداقل یک درصد، کاهش انتشار آلاینده‌های زیست محیطی، جلوگیری از اعمال جریمه‌ها به نیروگاه در نتیجه عدم تولید ناشی از کمبود آب دمین، کاهش هزینه‌های تعمیراتی در نتیجه کاهش خوردگی بسکت‌های ایرپری هیتر و بهبود شاخص‌های عملکردی نیروگاه را مزایا و اهداف این طرح نام برد.

مدیرعامل شرکت مدیریت تولید برق نکا با بیان اینکه اجرای این طرح حداقل روزانه هفت میلیارد ریال صرفه جویی دربرخواهد داشت، گفت: با اجرای این پروژه در چهار واحد بخار حداقل ۴۰ تن بر ساعت امکان بازیابی بخار وجود خواهد داشت که این میزان کاهش تلفات آب، معادل ۲۳ درصد ظرفیت تولید تصفیه خانه نیروگاه بخار است.

نعمتی گفت: اجرای این طرح با فرض در نظر گرفتن سهم ۵۰ درصدی نیروگاه‌ها از سوخت مازوت برای تولید برق، از اتلاف حدود ۱۴۶ میلیون لیتر آب و ۷ میلیون و ۵۰۰ هزار لیتر سوخت مازوت در سال جلوگیری می‌کند.

انتهای پیام / ک

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار