ترور رئیس جمهور هائیتی بار دیگر پیشینه بلندبالای فتنه انگیزی و اعتیاد آمریکا به راه اندازی کودتا در دیگر کشور‌ها را فراروی افکار جهانی قرار داد.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، حدود ۲۰  روز پیش بود که خبر ترور ژوونل موئیز، رئیس جمهور هائیتی به تیتر یک رسانه‌های جهان تبدیل شد. ژوونل موئیز حوالی ساعت یک بامداد روز چهارشنبه، هفدهم تیرماه (هفتم ژوئیه) به ضرب شلیک ۱۶ گلوله در اقامتگاه شخصی خود در پورتو پرنس، پایتخت هائیتی کشته شد.

ترور موئیز  هم هائیتی را در شوک و آشوب فرو برد و هم رد پای بازیگران خارجی را در این اقدام تروریستی در کانون توجه قرار داد. شواهد ماجرا به گروهی از مزدوران کلمبیایی ختم می‌شد که ظاهرا گذراندن دوره‌های آموزشی در آمریکا را در پیشینه حرفه‌ای خود داشتند. مسئله‌ای که صراحتا در بیانیه جاناتان هافمن، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا تائید شد.

اگر چه پرونده موئیز ۵۸ ساله با ترور از سوی گروهی از مزدوران کلمبیایی، هائیتی و آمریکایی برای همیشه مختومه شد، اما گمانه زنی‌ها در مورد نقش واشنگتن در این ترور را قوت بخشید و همزمان پرونده مداخله آمریکا در سیاست داخلی کشور‌هایِ به ویژه در حوزه کارائیب را بار دیگر باز کرد.

پیگیری سرنخ‌ها به جوخه ترور رئیس جمهور هائیتی می‌رسید، گروهی ۲۶ نفره؛ عمدتا متشکل از نظامیان بازنشسته کلمبیایی (۱۷ تن). ۳ آمریکایی هم در ارتباط با این ترور بازداشت و ۳ نفر دیگر نیز کشته شدند. آنگونه که کلاد جوزف، نخست ‌وزیر موقت هائیتی می‌گوید مزدوران کلمبیایی این پرونده از طریق یک شرکت مستقر در فلوریدای آمریکا برای توطئه علیه موئیز استخدام شده بودند.

نقش شرکت هواپیمایی مستقر در فلوریدا در انتقال مزدوران کلمبیایی به هائیتی، فروش تسلیحات به عاملان ترور «موئیز» از سوی سه شرکت تجهیزات امنیتی آمریکایی، بازداشت ۳ شهروند آمریکایی در ارتباط با ترور و ارتباط میان «اداره مبارزه با مواد مخدر آمریکا» با عاملان ترور رئیس جمهور هائیتی تنها بخشی از شواهد این پرونده را تشکیل می‌دهد که بر مداخله بی چون و چرای آمریکا در این اقدام تروریستی صحه می‌گذارد.

هر چند اثبات زودهنگام نقش غیر قابل انکار آمریکا در ترور موئیز خبری جالب توجه برای رسانه‌های جهان بود، اما مداخله واشنگتن در امور داخلی دیگر کشور‌ها و تلاش برای براندازی حکومت های غیرهمسو، به امروز و دیروز مربوط نمی شود.

هائیتی، طعمه‌ همیشگی فتنه انگیزی آمریکا

نخستین مداخله آمریکا در هائیتی به سال ۱۷۹۰ بر می‌گردد، زمانیکه آمریکا در حمایت از فرانسه علیه معترضان برده داری پاریس در هائیتی، وارد عمل شد. اگرچه هائیتی در سال ۱۸۰۴ به صورت رسمی استقلال یافت، اما آمریکا تا سال ۱۸۶۲ استقلال این کشور را به رسمیت نشناخت. در سال ۱۹۱۵ و پس از ترور رئیس جمهور هائیتی، نگرش آمریکا به یکباره تغییر یافت.

امپراتوری کودتا؛ بازخوانی دسیسه چینی آمریکا برای براندازی حکومت های مستقل

دولت وقت آمریکا با اعزام تفنگداران خود به هائیتی، اشغال نظامی ۲۰ ساله‌ای را در این کشور رقم زد که به سلطه واشنگتن بر بخش‌هایی از دولت هائیتی و حتی تغییر قانون اساسی این کشور منجر شد. آمریکا در سال ۱۹۹۴ نیز با هدف به قدرت برگرداندن رئیس جمهور سرنگون شده هائیتی، بار دیگر به مداخله نظامی متوسل شد.

کودتا، نسخه ای برای تحقق سودای هژمونی جهانی آمریکا

البته رویکرد مداخله جویانه آمریکا منحصر به هائیتی نبوده و سابقه تاریخی بی‌شماری در اثبات این مسئله موجود است. گویی تاریخ آمریکا با مداخله جویی در امور دیگر کشور‌ها عجین شده است. آمریکا از همان ابتدای شکل گیری و پس از رهایی از جنگ‌های داخلی و زمانی که توانست به عنوان کشوری مستقل نامی برای خود دست و پا کند، در راستای تحقق سودای «قدرت اول دنیا»، آرامش دیگر کشور‌ها را فدای زیاده‌خواهی و جاه طلبی خود کرد.

تبعیدی‌های انگلیس و مهاجرانی که از اقصی نقاط دنیا، کشوری به نام آمریکا را برای خود تأسیس کردند، از لحاظ تاریخی از تمام کشور‌های دیگر دنیا عقب بودند. جبران این عقب ماندگی و دست و پا کردن هویتی تازه برای خود، می‌طلبید که دیگر کشور‌ها را پله رسیدن به این مهم کنند. در تمامی این سال‌ها در پس هر جنگ داخلی و خارجی، هر نسل‌کشی و دیکتاتوری و بکارگیری سلاح‌های کشتار جمعی که در گوشه‌ای از جهان رخ داده، رد پای سازمان سیا و دیگر عوامل آمریکایی هویدا بوده است.

رویه آمریکا در مواجهه با انقلاب‌های مردمی، شکاف عمیق میان شعار‌ها و اقدامات آن‌ها را به خوبی نشان می‌دهد. کودتا‌های هدایت شده از کاخ سفید، زمانی بواسطه نظامیان، پاکستان و مصر را هدف قرار داد و در برهه دیگری از تاریخ پیاده نظام و اراذل و اوباش برای واگذاری قدرت به مهره مورد نظر آمریکا وارد میدان شدند. شاهد محکم چنین کودتایی، حوادثی است که در ۲۸ مرداد سال ۱۳۳۲ در تهران رخ داد. گاهی اقدامات براندازانه، نام انقلاب رنگی به خود گرفت و شماری از روشنفکران با سرلوحه قرار دادن نسخه‌های پیچیده شده از سوی غرب، اعتراض و ناآرامی را در کشور خود رقم زدند.

امپراتوری کودتا؛ بازخوانی دسیسه چینی آمریکا برای براندازی حکومت های مستقل

در مواردی آمریکا که ید طولایی در نقض قوانین بین‌المللی دارد، از لاک پوششی خود خارج شده و با حمایت علنی مالی و نظامی از گروهی شورشی وارد میدان براندازی می شد. حوادث سال‌های اخیر در سوریه و البته عراق هم گواه این دست کودتاهاست. آمریکا و متحدان غربی آن همواره برای سرپوش گذاشتن بر اقدامات مخرب و براندازانه خود در دیگر کشور‌ها از القابی چون جنبش‌های آزادی بخش و آزادی خواهی بهره برده اند. در چنین مواردی نیز شاهد صداقت از نوع آمریکایی هستیم!

پیشینه مداخلات آمریکا در امور دیگر کشور‌ها به دوران پس از جنگ جهانی دوم بر می‌گردد. پیروزی در جنگ جهانی دوم به همراه متفقین آنهم با کمترین هزینه، آمریکا را مهیای دخالت در امور دیگر کشور‌ها کرد. از آن زمان تا به امروز، آمریکا وظیفه سنگین تفرقه افکنی در دیگر نقاط دنیا را بر عهده گرفته و در چندین کشور عامل اصلی کودتا بوده است.

کودتا، ترور سیاسی، کمک مالی به مخالفان، ارعاب، تطمیع و تبلیغات ابزار‌ این سال‌های آمریکا برای سرنگونی دولت‌های مخالف آمریکا و تسکین درد اعتیاد به کودتای خود بوده است. رجوع به تاریخ اقدامات دولت‌های مختلف واشنگتن در دنیا در طول ۱۰۰ سال گذشته، سند موثقی است بر این واقعیت که آمریکا به طور مستقیم و یا غیرمستقیم در بیش از ۵۰ کودتا نقش داشته، هر چند همیشه مقاصد شوم قابل حصول نبوده و مداخلات آن‌ها گا‌ها به ناکامی ختم شده است.

سفارتخانه‌های آمریکا؛ اتاق فکر عملیات کودتا در دنیا

روحیه مداخله جویی و آشوب طلبی نهادینه شده در میان دولتمردان آمریکا به خوبی در گفته‌های «آیرا کورزبان» وکیل «ژان برتراند آریستید» رئیس‌ جمهو وقت هائیتی عیان می‌شود. زمانیکه وی اندکی پس از کودتای سال ۲۰۰۴ آمریکا در هائیتی در سخنرانی خود پرسش و پاسخ جالبی را مطرح کرد: "چرا تاکنون در واشنگتن کودتا شکل نگرفته است؟ چون در واشنگتن «سفارت آمریکا» وجود ندارد. "

از صحنه‌گردانی سفارت‌های آمریکا در طراحی و هدایت کودتا در دیگر کشور‌ها نباید غافل شد. این سفارتخانه‌ها همواره محلی برای طراحی توطئه علیه مردم کشور میزبان بوده و نقش خود را در تثبیت رفتار‌های استعماری واشنگتن به خوبی ایفا کرده اند. زمینه‌چینی کودتا در برزیل در سال ۱۹۶۴، آشوب‌های السالوادور در دهه ۱۹۶۰ میلادی، دخالت در امور داخلی کاستاریکا در سال‌های ۱۹۷۰ و ۱۹۷۱، آشوب و بی‌ثباتی در جمهوری دومینیکن در فاصله سال‌های ۱۹۶۰ تا ۱۹۶۶ و توطئه‌چینی در ایران در برهه‌های مختلف، تنها نمونه‌هایی از فهرست بلندبالای فتنه انگیزی‌های آمریکاست.

در ادامه مواردی از نفوذ و توطئه آمریکا در امور داخلی دیگر کشور‌ها از کانال سفارتخانه‌های خود آورده می‌شود.

سفارت واشنگتن در آمریکای جنوبی؛ مجری بلوا‌های مداوم در کارائیب

از نقش بی بدیل سفارت آمریکا در ریودوژانیرو در کودتای نظامیان برزیل در فاصله سال‌های ۱۹۶۱ تا ۱۹۶۴ میلادی نمی‌توان چشم پوشی کرد. سفارت آمریکا با گزارش‌های خود بستر فضای مسموم علیه دولت وقت را ایجاد کرد تا زمینه برای اقدام عملی دولت آمریکا در برزیل فراهم شود.

در دهه ۱۹۶۰ میلادی آمریکا با تمام قوای خود درصدد تقویت دستگاه‌های امنیتی و اطلاعاتی السالوادور برای سرکوب جنبش‌های مردمی برآمد. با سرکوب دانشجویان دانشگاه ملی السالوادور، که با حمایت آمریکا صورت گرفت، فرصت کودتا برای ارتش این کشور به وجود آمد.

در سال‌های ۱۹۷۰ و ۱۹۷۱ ویلیامسون به عنوان دبیر اول سفارت آمریکا در سان‌خوزه معرفی شد، در حالی که وی بواقع رئیس سازمان سیا بود. او بار‌ها حکومت کاستاریکا را به سقوط تهدید کرده بود. ناگفته نماند سفارت آمریکا در کاستاریکا همه توان خود را برای سقوط فیگرس (رئیس‌جمهور وقت کارستاریکا) به کار گرفت.

سفارت آمریکا در سانتو دومینگو، صحنه‌گردان اصلی آشوب در جمهوری دومینیکن

جمهوری دومینیکن آشفتگی سیاسی- اجتماعی خود در فاصله سال‌های ۱۹۶۰ تا ۱۹۶۶ را مرهون سفارت آمریکا بود که در پشت صحنه، بازیگردانی بی ثباتی‌ها را به عهده داشت.

دولت وقت آمریکا در حالیکه در بی‌ثباتی جمهوری دومینیکن و ترور رئیس‌جمهور آن نقش اصلی را بازی می‌کرد، همزمان سعی داشت خود را ناجی مردم این کشور جا بزند و با صحنه‌سازی، روند انتخابات پس از کودتا را به دست گیرد. در این میان باز هم سفارت آمریکا بیشترین نقش را برعهده داشت.

سفارت واشنگتن در تهران؛ لانه جاسوسی آمریکا

بدون داشتن پایگاهی داخلی، امکان توطئه آفرینی‌های آمریکا علیه ملت ایران فراهم نبود. در کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲، سفارت آمریکا و شخص لوئی هندرسن، سفیر وقت این کشور در تهران نقش ویژه‌ای ایفا کردند. در واقع سفارت آمریکا در تهران، اتاق فکر و ستاد اجرایی کودتای مرداد ۳۲ بود، آنجا که کیم روزولت، رئیس شعبه خاورمیانه سازمان سیا، مراحل کودتا را مستقیما از سفارت آمریکا در تهران هدایت می‌کرد.

منابع:

https://apnews.com/article/north-america-caribbean-ap-top-news-venezuela-honduras

https://www.aa.com.tr/en/americas/america-s-role-in-latin-american-regime-change

https://www.muckrock.com/news/archives/2019/feb/12/cia-latin-america-overview

https://www.trtworld.com/americas/the-secret-history-of-us-interventions-in-latin-america

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۹
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
فرزند ایران
۱۴:۴۸ ۰۶ مرداد ۱۴۰۰
بی نیازی غیرت میخواهد ،تلاش میخواهد،دانش و دانشگاه میخواهد ،ملت خوب و تلاشگر میخواهد ،مدیر و مسول با عرضه و دلسوز میخواهد و گر نه با تنبلی و گیجی، هیچ ملت و کشوری رشد نکرده .
Iran (Islamic Republic of)
Bakhtiyari
۱۴:۴۵ ۰۶ مرداد ۱۴۰۰
هر ملت و کشوری
باید توان سازندگی و ساختن خودش را داشته باشد و طبق مثل ما ایرانیها ،
بتواند گلیم خودش را از آب بکشد.
Iran (Islamic Republic of)
بختیاری
۱۴:۴۲ ۰۶ مرداد ۱۴۰۰
ساده لوحی است اگر حالا، آمریکا را ابرقدرت جهان بدانیم ،ابرقدرتی شاخصه های زیادی از جمله تولید،ثروت،جمعیت و تجارت و فناوری دانش و دانشگاه و نظامی و توان صنعتی بالا ،تسخیر فضا و کیهان و...دارد.
در حال حاضر همه این شاخصه ها در چین وجود دارند.
پس با کمی تفکر و دقت خواهیم دید ابرقدرت حال حاضر چین است .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۲۳ ۰۶ مرداد ۱۴۰۰
سلام حل مشکلات داخلی ایران تنها بهدست خودایرانیها وهمسایکان وفادار وصمیمی منطقهایران قابلیت اجرا دارد ولاغیر عقل که دربدن نباشد جان درعذاب هست مسئله همین هست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۲ ۰۶ مرداد ۱۴۰۰
بایدکشورها دست بدست هم بدهندونطام امریکا را تعویض کنندچون نطام امریکا هم برای کشورخودش دیکتاتوری میکند وهم برای کشوران مستقل وهم برای سازمان ملل مگر دیکتاتوری خلاف حقوق بشر نیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۱ ۰۶ مرداد ۱۴۰۰
فعلا که همه ی کشور ها دوست دارند با آمریکا کار و تجارت کنند.حتی چین و روسیه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۰ ۰۶ مرداد ۱۴۰۰
از عوارض واکسن کرونا توهم هم هست؛دوستان بعد از تزریق حتما به انداره استراحت کنند و از صحبت کردن در مسائل مختلف بخصوص سیاسی اجتناب کنند
Iran (Islamic Republic of)
بختیاری
۱۴:۳۶ ۰۶ مرداد ۱۴۰۰
آمریکا خودش هم وابستگی به چین و روسیه دارد نمی‌دانی بدان.
Iran (Islamic Republic of)
عمار
۱۱:۱۶ ۰۶ مرداد ۱۴۰۰
«أعوذ بِاللَّهِ مِنَ الشَّیطَانِ الرَّجِیمِ» والسلام و صلوات التماس دعا .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۸ ۰۶ مرداد ۱۴۰۰
دقیقا برنامه ای که برای کشور ها ریختن
در تلاش هستن حکومت های مصر و عراق رو هم از هم بپاشن.
قدرت واقعی در اتحاد و ایمان بالای مردم هستش.
وقتی این 2 از بین بره هیچی به جز ذلت و بدبختی باقی نخواهد موند
Iran (Islamic Republic of)
عمار
۱۱:۰۴ ۰۶ مرداد ۱۴۰۰
بنام خداوند جان و خرد :
ای ابرقدرتهای جهان در شرق و غرب و شمال و جنوب کره زمین بدانید و آگاه باشید و خوب تفکر خردمندانه بصیرانه کنید که در مقابل با قدرت با عظمت خداوند جل جلاله هیچ عددی نیستید هیچی نیستید با این همه ادعاهی پوچ بی ارزشتان آخر عاقبت اعمال و رفتار ظلم کردن و ستمکردن و زورگویهای دروغگویان بی عدالتان تبعیضگران فراعنه برده داران فتنه گران توطئه گران موذیهای خبیث ملعونین در جهان عذابها و بلیات آسمانی و زمینی طبیعی و امراض جسمی روحی لاعلاج است که برتان نازل می شود و تا دست از خباثتها و دروغگویها و شامورتی بازیهای نکبتتان بر ندارید مداوم به انواع و اقسام بلیات آسمانی و زمینی گرفتار می شویدو این بلیات و عذابها بر شما و همانند شما هر ابرقدرتی ادعا کند و ظلم و ستم کند و فسادهای مختلف به راه بی اندازد و مومنین مستضعفین بینوایان جهان را اذیت و آزار برساند همانند این آتش سوزیهای ویرانگر و زلزله های ویرانگر و طوفانهای ویرانگر و خشک سالیها و گرمای بی سابقه ویرانگر و سیل ویرانگر و رانش زمین ویرانگر و ریزش کوهای ویرانگر و عافتهای مختلف ویرانگر و دیگر بلیات طبیعی خسارات مالی و جانی جبران ناپذیر فراوانی واردتان می کند بنابراین به خداوند جل جلاله روی بیاورید و با مردمانتان و مردمان مومنین مستضعفین سر تا سر جهان با عدالت بدون تبعیضگریهای مختلف عمل کنید و پیروی کنید از راه و روش و قوانین و مقرارات خداوند یگانه جل جلاله تا عذابها و بلیات ازتان دور شود اگر خردمند و دانا و با شعور باشید و درک مطلب کنید در غیر این صورت بد از بدتر به سرتان خواهد آمد خداوند جل جلاله بینا و شنوا و حی و حاضر و عادل است و انتقام سخت می گیرد از حکومتهای و مردمان فاسد فاسقین ظالمین ستمگران لامذهبان خبیث ملعونین سر تا سر جهان .
والسلامئ و صلوات التماس دعا و التماس تفکر خردمندانه آزاده اندیشانه مومنانه عادلانه خداپسندانه . افتاااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۰ ۰۶ مرداد ۱۴۰۰
صفت پشت صفت دستور زبان فارسی نابود شد عمار!!!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۵ ۰۶ مرداد ۱۴۰۰
به قول جیمی کارتر آمریکا از زمان تشکلیل تا الان فقط ۱۶ سال در حال جنگ نبوده. در واقع زمانی که هم که در وضعیت جنگی و اشغال کشورهای دیگه نبوده در حال کودتا و دخالت در انتخابات کشورهای دیگه بوده. جالب اینجاست رسانه‌های آمریکایی با این سابقه خراب ۴ سال تئوری توطئه مسخره و بی پایه دخالت روسیه در انتخابات آمریکا و کمک به ترامپ رو مطرح کردند که در نهایت مشخص شد دروغ محض بوده و با اینحال دست بردار نیستند و حاضر نشدند به خاطر این حجم وسیع از پروپاگاندا و دروغ عذرخواهی کنند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۶ ۰۶ مرداد ۱۴۰۰
جمع کن بابا این مقاله های آبکی رو
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۶ ۰۶ مرداد ۱۴۰۰
پسرم
تو جوانی و جاهل
طبیعی که فرق درست و اشتباه رو از هم تشخیص نمیدی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۸ ۰۶ مرداد ۱۴۰۰
راستی پسرم این رو هم نگفتم
فراموش نکن که دشمن اصلی ما آمریکای فاسده
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۱۲:۱۲ ۰۶ مرداد ۱۴۰۰
تو خودتو جمع کن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۷ ۰۶ مرداد ۱۴۰۰
آره پسرم.آمریکا قطعا دشمن ماست.ولی به مسئولانی که تورم سالانه ی۱۰۰ درصدی به تو تحمیل می کنند به چشم یار مهربان بنگر.کسانی که داشتن خودرو و مسکن و ازدواج و شغل و حتی خرید مایحتاج زندگی را از ما گرفته اند.آره پسرم قطعا آمریکا دشمن ماست ولی وای از دست خودمان.yjc حرف حق را منتشر نکن.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۰ ۰۶ مرداد ۱۴۰۰
مسئولین که گناهی ندارن
آمریکاست که تحریم میکنه و قیمت همه چی میره بالا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۱ ۰۶ مرداد ۱۴۰۰
Yjc نمیدونم چرا حرف اینو رو پخش کردی
ولی فکر کنم این بچه پاک عقلش رو از دست داده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۴ ۰۶ مرداد ۱۴۰۰
اصلا نمیدونم چرا کامنت این تایید شده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۵ ۰۶ مرداد ۱۴۰۰
کاری به جز فوش دادن بهم بلد نیستید؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۶ ۰۶ مرداد ۱۴۰۰
کاری به جز توهین بهم بلد نیستید؟؟
گره ای که با دست باز میشه
با دندون چرا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۸ ۰۶ مرداد ۱۴۰۰
خجالت بکشید دیگه این چه وضعشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۲ ۰۶ مرداد ۱۴۰۰
عه محمد آقا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۳ ۰۶ مرداد ۱۴۰۰
پسرم فعلا بهتره درستو بخونی ببینیم در آینده چی میشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۵۱ ۰۶ مرداد ۱۴۰۰
عزیزم بیشتر کسانی که اینجا پیام میذازن همونایی هستن که حسابشون همیشه پره و هر اتفاقی کشور بیافته حقوق اونها بیشتر و بیشتر میشه و از مزدم عادی خبر ندارن و وظیفشون ماله کشی به همه گندهاییه که مردم ایرانو به فللکت رسونده و طبیعیه همیشه موضع بگیزن.شما ناراحت نباش همه میدونیم واقعیت چیه حتی اون بی ترمز ضد آمریکایی که کارش نخ نما شده و باید این کارو کنه و این حرفارو بزنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۵۷ ۰۶ مرداد ۱۴۰۰
بسه دیگه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۶ ۰۶ مرداد ۱۴۰۰
مرگ بر آمریکا و آمریکایی صفت، و غرب گراها، کشوری که بر پایه تجاوز بنا شده و با ریختن خون بومیان این کشور منحوس به وجود آمده دوامی نخواهد داشت به امید نابودی آمریکا
آخرین اخبار