رئیس انجمن فیزیوتراپی استان کرمانشاه با اشاره به نبود رشته دکترای حرفه‌ای فیزیوتراپی در کشور، گفت : فیزیوتراپیست‌های ما برای تحصیل در این رشته به کشور‌هایی همچون پاکستان می‌روند.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه، حسن بالوی رئیس انجمن فیزیوتراپی استان کرمانشاه با اشاره به فعالیت بیش از ۱۰۰ فیزیوتراپیست در سطح استان کرمانشاه، گفت : این تعداد با مدارک مقاطع مختلف کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترای تخصصی فیزیوتراپی در استان فعالیت دارند.

او به کمبود فیزیوتراپیست‌ها در استان اشاره کرد و گفت : در حال حاضر استاندارد جهانی فعالیت یک فیزیوتراپیست به ازای هر ۱۰ هزار نفر جمعیت است، این درحالی است که در کشور و استان ما به ازای هر ۵۰ تا ۱۰۰ هزار نفر جمعیت یک فیزیوتراپیست فعالیت دارد.

بالوی به نیاز روزافزون جامعه به رشته فیزیوتراپی اشاره کرد و افزود: این کمبود تعداد فیزیوتراپیست‌ها در کشور و استان در حالی است که با توجه به ماشینی شدن سبک زندگی و افزایش کم تحرکی، با افزایش روزافزون آسیب‌های اسکلتی مواجه هستیم و روز به روز نیاز به فیزیوتراپی و فیزیوتراپیست‌ها در سطح جامعه در حال افزایش است.

رئیس انجمن فیزیوتراپی استان کرمانشاه افزود: در کنار معضلات کم تحرکی و زندگی ماشینی که نیاز به رشته فیزیوتراپی را تشدید می‌کند، واقعیت دیگر این است که جامعه در حال پیر شدن است و در سال‌های آینده مشکلات جسمی و حرکتی افزایش چشمگیری می‌یابد که باز هم نیاز به فیزیوتراپیست‌ها در جامعه را افزایش می‌دهد.

بالوی در تشریح مشکلات فعلی فیزیوتراپیست‌ها به مشکلات بیمه‌ای اشاره کرد و ادامه داد: در حال حاضر بیمه‌های پایه خدمات فیزیوتراپی را پوشش می‌دهند، اما برای همکاری با نیرو‌های جدید فیزیوتراپیست روند عقد قرارداد به کندی صورت می‌گیرد و برخی نیرو‌ها باید دو تا سه سال در صف انتظار بمانند.

او افزود: از طرفی بیمه‌های پایه و تکمیلی برای قرارداد با فیزیوتراپیست‌ها سقف تعیین کرده اند و بطور مثال یک فیزیوتراپیست نمی‌تواند بیش از ۱۰ تا ۱۲ بیمار در ماه پذیرش کند و از طرفی سقف ریالی هم برای فیزیوتراپیست‌ها هم تعیین شده و همین امر مشکلاتی برای فیزیوتراپیست‌ها ایجاد کرده است.

بالوی به هزینه‌های بالای نگهداری کلینیک‌های فیزیوتراپی اشاره کرد و گفت: بیشتر فیزیوتراپیست‌ها در کلینیک‌های اجاره‌ای استقرار دارند و هزینه ماهانه آن‌ها برای نگهداری کلینیک‌ها بسیار بالاست و این هزینه‌های بالا در حالی است که در یک سال و نیم گذشته به دلیل کرونا مراجعات به مراکز فیزیوتراپی کاهش پیدا کرده است.

او افزود: همین هزینه‌های بالا موجب شده در یک سال گذشته پنج تا شش کلینیک فیزیوتراپی در سطح استان تعطیل شود.

 رئیس انجمن فیزیوتراپی استان کرمانشاه گفت: هم اکنون بیش از ۶۰ کلینیک فیزیوتراپی در سطح استان فعالیت دارند.

او به مشکل نبود رشته تحصیلی دکترای حرفه‌ای فیزیوتراپی در دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور اشاره کرد و ادامه داد: در حال حاضر نهایت تحصیل در رشته فیزیوتراپی محدود به رشته دکترای تخصصی فیزیوتراپی است که عمدتا جنبه تحقیقاتی دارد و این درحالی است که ما به رشته دکترای حرفه‌ای فیزیوتراپی نیاز داریم که بیشتر بالینی است.

بالوی گفت: این رشته سال ۱۳۹۰ در برخی دانشگاه‌های کشور راه اندازی شد، اما متاسفانه بنا به دلایلی روند پذیرش دانشجو در این رشته متوقف شد و فقط یک دوره دانشجو از این رشته فارغ التحصیل شدند.

رئیس انجمن فیزیوتراپی استان کرمانشاه گفت: در حال حاضر فیزیوتراپیست‌های ما به کشور‌هایی مثل پاکستان رفته و در رشته دکترای حرفه‌ای فیزیوتراپی تحصیل کرده و به کشور برمی‌گردند و برخی از آن‌ها نیز از همانجا به کشور‌های اروپایی و کانادا مهاجرت می‌کنند و قطعا این شرایط به نفع آینده فیزیوتراپی کشور نیست .

انتهای پیام/د

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.