به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، محسن نجات مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان رضوی در نشست هماهنگی کمیته پدافند غیرعامل و مدیریت شرایط اضطراری در منطقه چهار عملیات انتقال گاز با تأکید بر استفاده از تجهیزات نوین در کنترل و کاهش تبعات بلایا، گفت: منطقه چهار عملیات انتقال گاز اهتمام بالایی در مدیریت بحران و نگاه استراتژیک محور دارد و بهرهمندی از امکانات روز دنیا و تجهیزات ماهوارهای، احتمال شناسایی عوامل بحران را امکانپذیر نموده و ضمن تقویت توان مقابله با خطرات احتمالی، فرصت مناسب جهت اتخاذ تدابیر اصولی را پدید میآورد.
او با توجه به پراکندگی حوزه عملیاتی منطقه و ویژگیهای خاص آن افزود: با در نظر گرفتن وابستگی مردم و صنایع به انرژی گاز و عدم امکان انفکاک این نعمت الهی از زندگی روزمره مردم، هوشیاری و آمادگی جهت مقابله با بحران و همچنین برگزاری دورههای آموزشی، بیش از پیش ضروری مینماید.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان رضوی با اشاره به اینکه ایران جزو ۱۰ کشور حادثه خیز جهان و استان خراسان جزو ۶ استان حادثه خیز کشور است، ادامه داد: ۴۲ حادثه و بلای طبیعی در سطح جهانی شناخته شده که در کشور ما ۳۲ مورد و در خراسان رضوی ۳۰ مورد آن اتفاق میافتد؛ لذا نگاه ما به مسئله بحران و هدایت آن یک امر مهم و اساسی است.
بیشتر بخوانید
نجات، سوخترسانی در زمستان را از اصلیترین برنامهها در حوزه انرژی در سطح استان خواند و بیان کرد: به دستور رییس جمهور، کارگروهی در سطح استانداریهای کشور تشکیل شده که در حال بررسی برنامهها، برای تأمین پایدار سوخت در زمستان میباشند.
او هماهنگی و مدیریت بحران در زمان وقوع حوادث طبیعی و غیرطبیعی را دارای اهمیت بالایی دانست و تصریح کرد: امروزه عمدهترین نقاط ضعف مدیریت بحران عدم هماهنگی و همکاری سازمانها، کمبود ضوابط و مقررات جامع، پراکندگی و ناکافی بودن قوانین و مقررات موجود و محدودیت منابع مالی است؛ اما خوشبختانه نقاط قوت بسیاری نیز وجود دارد که شامل تجارب مفید در مدیریتهای بحران، روحیه تعاون و نوع دوستی در جامعه و مشارکت خوب و ارزشمند مردم و سازمانهایی همچون جمعیت هلال احمر میباشد که میتوان با مرتفع نمودن نقاط ضعف و توجه بیشتر به نقاط قوت، ایجاد و تحکیم فرهنگ همدلی بین سازمانی، راه را برای عملکرد هر چه بهتر و قویتر در امر مدیریت بحران هموار کرد.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان رضوی پس از بازدید میدانی از کارگاه عملیات ساختمانی و فرآیند بسیار ارزشمند تعمیرات برروی شیرهای معیوب فشار قوی گاز در منطقه و همچنین نمایشگاه دائمی خود اتکایی، مرکز کنترل و نظارت بر توزیع گاز منطقه و ایستگاه تقویت فشار گاز رضوی، منطقه چهار عملیات انتقال گاز را بسیار چابک برشمرد و با مطلوب خواندن اجرای پروژههای مختلف ستاد بحران منطقه در حوزه آموزش و برگزاری مانورهای مختلف، تاکید کرد: انصافاً آمادگی منطقه چهار عملیات انتقال گاز برای رفع بحرانها در زمان اوج مصرف ستودنی است.
محمد کامل، مدیر منطقه چهار عملیات انتقال گاز نیز در این جلسه گفت: این منطقه با دارا بودن بیش از پنج هزار و ۶۰۰ کیلومتر خطوط انتقال فشار قوی گاز یکی از مناطق تأثیرگذار در مجموعه انتقال گاز کشور، به حساب میآید.
او افزود: منطقه چهار عملیات انتقال گاز عهدهدار انتقال گاز استانهای خراسان رضوی، شمالی، جنوبی و بخشهایی از استانهای سمنان و گلستان است و از حجم روزانه انتقال گاز کشور، حدود ۸۲ میلیون مترمکعب آن از طریق خط لوله این منطقه انجام میشود.
مدیر منطقه ۴ عملیات انتقال گاز با بیان اینکه آشنایی با مدیریت بحران کمک مؤثری در حل معضلات خواهد کرد، ادامه داد: نگرش سنتی به مدیریت بحران، مدیریتی انفعالی بوده و در آن نگرش سعی میشد ضرر و آسیبهای ناشی از حوادث و خرابیهای آن، رفع و یا محدود گردد؛ اما اکنون نگرش به این واژه عوض شده است. براساس معنای اخیر، همواره باید مجموعهای از طرحها و برنامههای عملی برای مواجهه با تحولات احتمالی آینده در داخل سازمانها پیشبینی و تنظیم گردد و مدیران باید درباره اتفاقات احتمالی آینده بیاندیشند و آمادگی رویارویی با وقایع پیشبینی شده و حتی غیرمترقبه را کسب کنند.
انتهای پیام//ف.ح