طرح جامع پدافند غیرعامل خراسان رضوی با حضور معاون امور استان‌های سازمان پدافند غیرعامل کشور در مشهد رونمایی شد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، پدافند غیرعامل نوعی دفاع غیرنظامی است و به مجموعه اقداماتی اطلاق می‌شود که به جنگ افزار نیاز ندارد و با اجرای آن می‌توان از وارد شدن خسارات مالی به تجهیزات و تاسیسات حیاتی و حساس نظامی و غیرنظامی و تلفات انسانی جلوگیری کرد یا میزان این خسارات و تلفات را به حداقل ممکن کاهش داد.

طرح جامع پدافند غیرعامل خراسان رضوی با حضور معاون امور استان‌های سازمان پدافند غیرعامل کشور و معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان رضوی طی مراسمی در استانداری خراسان رضوی رونمایی شد.

محمد علی نبی پور معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان رضوی در این مراسم گفت: رونمایی از طرح جامع پدافند غیرعامل اقدام مهمی است، اما باید توجه داشت اجرا کردن طرح از تدوین آن مهم‌تر و سخت‌تر است.

او افزود: معتقدیم در قالب این سند جامع باید برش‌های دستگاهی برای هر بخش تهیه شود تا نهاد‌های مختلف پای کار بیایند و بتوانند ۱۲ برنامه از این سند جامع را امسال در استان اجرا کنند.


بیشتر بخوانید


معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان رضوی ادامه داد: باید برش شهرستانی در این طرح تهیه شود و فرمانداران طرح‌های ریزتر و عمیق‌تر را احصا کرده و در نهایت برش‌های شهرستانی را به کار گیرند.

نبی پور تشکیل کمیته‌های تخصصی را موثر دانست و بیان کرد: پیگیری مصوبات ستاد پدافند غیرعامل و برخورد با افرادی که در اجرای مصوبات کوتاهی می‌کنند ابزار مدیریتی و ضمانت اجرای این طرح است.

او با بیان این که طرح جامع پدافند غیرعامل استان آمادگی بیشتری به ما در برابر تهدیدات می‌دهد، تصریح کرد: با نفود فناوری در لایه‌های زندگی قدرت مانور و رفاه افزایش یافته، اما آسیب پذیری ما دو چندان شده است.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان رضوی تاکید کرد:به طور مثال چند ساعت قطع جریان برق و انرژی می‌تواند به زندگی ما به شدت آسیب برساند کما این که در جهان امروز قطع برق یک تهدید امنیتی برای هر کشور محسوب می‌شود.

نبی‌پور اظهار کرد: اگر تهدید‌های سخت در جامعه کم شده، اما تهدید‌ها در جا‌هایی که جنگی در کار نیست اثر گذارتر و سخت‌تر شده است و امروزه مدیریت سیاسی بسیاری از کشور‌ها با دخالت در زیرساخت‌های نرم دچار تغییر شده است.

رونمایی از طرح جامع پدافند غیرعامل خراسان رضوی در مشهد

او افزود: اهمیت و با ارزش بودن پدافند غیرعامل زمانی عینیت پیدا می‌کند که بتوانیم احصا کنیم چه زیرساخت‌ها و دارایی‌های داریم چنانچه در حال حاضر خراسان رضوی یک مرکز حیاتی و ۱۴ مرکز حساس دارد و آسیب دیدن این دارایی‌ها تبعات و اتقاقات فاجعه باری به همراه خواهد داشت.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان رضوی اجرای پدافند غیرعامل را ضامن ایجاد امنیت در استان عنوان کرد و ادامه داد: در خرداد ماه گذشته که روند قطعی برق در خراسان رضوی آغاز شد در یک روز هفت هزار نفر در آسانسور گیر کردند که این موضوع تبعات خاصی داشت و این مورد نشان داد بحث پدافند در زندگی امروز موضوع مهم و حساسی است.

نبی‌پور بیان کرد: رسانه باید حساسیت مردمی را در حوزه پدافند غیرعامل فعال کند، وقتی می‌گوییم مباحث پدافند غیرعامل را مردم محور کنیم تا مردم به عنوان مثال در انجام امور شخصی نظیر ساخت بنا ضوابط پدافند غیرعامل را مدنظر قرار دهند لازم است مباحث مرتبط با پدافند از پوسته سخت امنیتی خارج شود و سپس حساسیت موضوع برای مردم تبیین شود.

او تصریح کرد: با توجه به اجرایی شدن طرح جامع پدافند غیرعامل در خراسان رضوی، لازم است توسط مرکز و تهران پیش بینی هزینه‌ها در استان در چارچوب طرح‌های پدافند غیرعامل مورد توجه قرار گیرد.

سردار مهدی رحیمی معاون امور استان‌های سازمان پدافند غیرعامل کشور نیز در این مراسم گفت: در این سند همه دارایی و اماکن مهم استان احصا خراسان رضوی و امروز سند جامع حفاظت از این دارایی‌ها رونمایی و عملیاتی شده است.

او افزود: این سند مطابق برنامه مصون سازی و کاهش آسیب پذیری‌ها در خراسان رضوی به اجرا در خواهد آمد و امیدواریم خراسان رضوی در پیشبرد این سند پیشتاز باشد.

معاون امور استان‌های سازمان پدافند غیرعامل کشور ادامه داد: این سند مهم می‌تواند راهبردی برای کاهش هزینه‌ها در راستای حفظ سرمایه‌های استان بر اساس چرخه اقدامات پدافند غیرعامل باشد.

رحیمی بیان کرد: همه دستگاه‌های استانی می‌بایست قبل از این نسبت به شناسایی و احصا‌ی زیرساخت‌های خود در قالب این سند اقدام می‌کردند و اکنون نیز حفاظت از این زیرساخت‌ها در قالب این طرح جامع اجرا خواهد شد، همچنین دستگاه‌ها باید خطرات و تهدیداتی را که متوجه این حوزه است شناسایی کنند.

او تصریح کرد: اهداف کلی پدافند غیرعامل شامل حفظ جان انسان‌ها و کاهش تلفات انسانی، کاهش آسیب پذیری و پایدارسازی زیرساخت‌ها در برابر تهدیدات، حفظ سرمایه‌های زیرساختی و فیزیکی و همچنین حفظ و تداوم کارکرد‌ها در زیرساخت‌های سایبری است.

انتهای پیام//ف.ب

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.