یک مقام مسئول گفت: طغیان آفت کرم ابریشم باف ناجور مساحت زیادی ازجنگل‌های استان‌های اردبیل، آذربایجان شرقی، گیلان و گلستان را درگیر کرده است. برای مبارزه با این آفت ۱۰۷ میلیارد تومان اعتبار نیاز است.

امیرمسعود جلالی مدیر کل دفتر حفاظت و حمایت منابع طبیعی سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور در گفت‌وگو با  خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: آفات و بیماری ها جزء اکوسیستم مناطق طبیعی هر کشوری هستند ولی گاهی اوقات حوادثی شرایط زیستی آنها را تغییر می دهد.

او با بیان اینکه امسال "کرم ابریشم باف ناجور" تحت تاثیر تغییرات اقلیمی و خشکسالی طغیان کرده است، افزود:هم اکنون این آفت در جنگل های استان اردبیل، آذربایجان شرقی،گیلان و گلستان در شرایط طغیانی است.

او ادامه داد: از اواسط فروردین ماه اقدامات کنترلی برای مبارزه با این آفت آغاز شد. ابتدا با محلول پاشی لاروها کنترل، شفیره ها به شیوه مکانیکی جمع آوری و تخم ها با کاردک از تنه درختان تراشیده و سوزانده می شوند.

جلالی با اشاره به اینکه ۱۲ تا ۱۳ هزار هکتار در عرصه‌های درگیر محلول پاشی صورت گرفته است، اظهار کرد: برای مبارزه با کرم ابریشم باف ناجور از آفت کش‌های شیمیایی و سموم به دلیل آلودگی منابع آبی، ازبین رفتن حشرات مفید و طغیان آفت‌ها استفاده نمی‌کنیم.

مدیرکل دفتر حفاظت و حمایت منابع طبیعی سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور، تصریح کرد: برای مدیریت و پایش آفت ۱۰۷ میلیارد تومان نیاز است که در شرایط فعلی با چالش تامین اعتبار رو به رو هستیم. از طرفی برای رصد و پایش آفات، نیازمند ارتقاء نیرو‌های فنی، کارشناسان، تجهیزات و مراکز تحقیقاتی است.

او در پایان گفت: سازمان مدیریت بحران و سازمان برنامه و بودجه ردیف‌های اعتباری برای مبارزه با آفات در نظر بگیرند تا در شرایط بحرانی اعتبارات را به استان‌ها تزریق کنیم.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار