شهاب اولیایی رژیم شناس و متخصص تغذیه در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه شکر قهوهای و سفید هر دو از یک منبع تامین میشوند، بیان کرد: شکر قهوهای از نیشکر استخراج میشود و حاوی مادهای به نام ملاس است که باعث رنگ تیره آن میشود؛ البته این شکر حاوی مقداری ویتامین و مواد معدنی هم است. وباید به این نکته توجه داشت در وزن مساوی شکر قهوهای نسبت به نوع سفید کم کالریتر و دارای قند کمتری است.
او افزود: در مجموع هر دو نوع شکر از ساکارز تشکیل شده اند و این موضوع باعث میشود قند خون را مانند غذاهای حاوی قند افزایش دهد. تبلیغات زیاد و غلطی انجام میشود که قند و شکر قهوهای برای مبتلایان به دیابت مفید است؛ در صورتی که میزان قند در شکل سفید و قهوهای تفاوتی ندارد و میتواند برای این افراد خطرناک باشد.
این مشاور تغذیه بیان کرد: قند و شکر قهوهای برای افراد عادی در صورتی که متعادل مصرف شود مناسب است؛ البته مصرف قند و شکر در همه افراد باید کاهش پیدا کند؛ اما افراد عادی برای مصرف قند و شکر اگر تمایل دارند بهتر است از نوع قهوهای استفاده کنند؛ چراکه قند و شکر قهوهای مقداری ویتامین و مواد معدنی به خود اختصاص داده است و باید به این نکته توجه داشت که برای بیماران دیابتی هر دو نوع سفید و قهوهای مضر است و میتواند قند خون آنها را با نوسان رو به رو کند.
اولیایی در پایان تصریح کرد: افراد دیابتی اگر گاهی اوقات تمایل به مصرف منابع شیرین دارند، میتوانند از فرآوردههای حاوی قندهای مصنوعی یا رژیمی به صورت متعادل و بسیار کم استفاده کنند؛ همچنین برگ گیاه استویا برای دیابتیها مناسب است؛ چرا که قند این گیاه قابل جذب نیست و ضرری برای این افراد ندارد.
بیشتر بخوانید:
انتهای پیام/