اگر برای رژیم گیاهخواری درست برنامه‌ریزی شود، می‌تواند رژیم کاملی باشد.

به گزارش حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، در یک رژیم گیاهی همه محصولات حیوانی حذف می‌شوند و اگر این برنامه غذایی به درستی دنبال شود، می‌تواند برای سلامتی مفید باشد، به طوریکه خطر بیماری‌های مزمن را کاهش داده و به کاهش وزن کمک کند.

رژیم‌های گیاهی غنی از مواد مغذی و حاوی چربی اشباع کمی هستند، تحقیقات نشان می‌دهد که این رژیم غذایی می‌تواند سلامت قلب را بهبود بخشد و از شما در برابر سرطان محافظت کند و خطر دیابت نوع ۲ را کاهش دهد.

با این حال، افرادی که فقط غذا‌های گیاهی می‌خورند باید آگاه باشند که چگونه مواد مغذی از جمله آهن، کلسیم و ویتامین B-۱۲ را که معمولاً از یک رژیم غذایی، به دست آورند.

۱. عمر طولانی‌تر خواهید داشت

مطابق با یک مطالعه انجام شده در دانشگاه لوما لیندا، گیاهخواران، ۷ سال بیشتر از افراد گوشتخوار عمر می‌کنند، این یافته‌ها نشان داده چینی‌هایی که کمترین میزان چربی و محصولات حیوانی مصرف می‌کنند، با کمترین خطر ابتلا به سرطان، حمله قلبی و دیگر بیماری‌های دژنراتیو مزمن مواجه می‌شوند. 

۲. قلب‌تان سالم‌تر خواهد بود

هنوز هم بیماری قلبی قاتل شماره یک در بسیاری از کشورهاست و رژیم غذایی سرشار از چربی اشباع و کلسترول موجود در گوشت و محصولات لبنی است.

۳. از دیابت دور می‌مانید

یک فرد گیاهخوار نباید زیاد نگران ابتلا به دیابت باشد، زیرا رژیم غذایی او که سرشار از غذا‌های گیاهی با چربی پایین مانند غلات کامل، سبزیجات و میوه است برای تثبیت سطح قند خون عالی است.

۴. پوست سالم‌تری خواهید داشت

میزان آنتی اکسیدانی که گیاهخواران به صورت روزانه دریافت می‌کنند از آنتی اکسیدان دریافتی یک فرد غیرگیاهخوار بیشتر است، آنتی اکسیدان‌ها به بازسازی سلول‌های پوست کمک کرده و پوست را سالم، سفت و جوان می‌کنند. 

۵. خلق و خوی‌تان بهبود می‌یابد

مطالعات نشان می‌دهند که اسید آراشیدونیک (نوعی اسید که در محصولات حیوانی یافت می‌شود) ارتباط نزدیکی با اختلال در خلق و خو دارد، به عبارت دیگر، یکی از فواید کنار گذاشتن گوشت برای سلامتی است.

گیاه خواری

۶. کلسترول خون‌تان به خوبی تنظیم می‌شود

چربی حیوانی منبع اصلی کلسترول است، اگر می‌خواهید آن را پایین بیاورید باید از مصرف چربی حیوانی پرهیز کنید، برحی مطالعات نشان می‌دهند که افراد گیاهخوار، سطح کلسترول خود را بهتر از افراد غیر گیاهخوار تنظیم می‌کنند.

۷. خطر چاقی در شما پایین می‌آید

عواملی مانند عادات غذایی ناسالم و اختلال در فرآیند متابولیسم، می‌توانند باعث چاقی شوند. 

۸. خطر بروز سنگ کلیه در شما کم می‌شود

یک مطالعه که در مرکز پزشکی دانشگاه نیویورک انجام شد نشان داد که حذف مصرف پروتئین حیوانی از رژیم غذایی روزانه و مصرف سبزیجات به جای آن باعث افزایش pH ادرار می‌شود. بالا بودن pH ادرار به معنای کاهش خطر ابتلا به سنگ کلیه است.

۹. دیرتر پیر می‌شوید

یکی از فواید گیاهخواری کند شدن روند پیری است. هیچ کس قادر نیست فرایند پیری را متوقف کند، اما با داشتن یک سبک زندگی سالم می‌توانید این فرایند را کند کنید. 

۱۰. خطر ابتلا به سرطان در شما کمتر می‌شود

با استناد به مطالعه سلامت پرستاران هاروارد، زنانی که حداقل یک وعده سبزیجات در روز مصرف می‌کنند، خطر ابتلا به سرطان را ۲۰ تا ۳۰ درصد کاهش می‌دهند. 

۱۱. وزن کم می‌کنید

گیاهخواران به طور متوسط از گوشتخواران لاغرتر هستند و زمانی که رژیم غذایی گیاهی دارید، وزنتان تا مدت طولانی‌تری ثابت می‌ماند. زیرا رژیم‌های غذایی حاوی پروتئین سبزیجات، چربی و کالری کمتری نسبت به رژیم غذایی معمولی دارند. گیاهخواران، کمتر دچار مشکلات مربوط به وزن مانند بیماری قلبی، سکته و دیابت می‌شوند.

گیاه خواری

۱۲. به پاکسازی بدن‌تان کمک می‌کند

حذف گوشت از برنامه غذایی به پاکسازی سموم بدن کمک می‌کند، زمانی که افراد برنامه‌های سم‌زدایی را شروع می‌کنند، اولین قدم جایگزین کردن گوشت و لبنیات با میوه، سبزیجات و آبمیوه است، این مواد حاوی مواد شیمیایی گیاهی هستند که به سم‌زدایی طیبعی بدن کمک می‌کنند.

۱۳. استخوان‌های‌تان قوی‌تر می‌شوند

تحلیل استخوان در زنان گیاهخوار در سن ۶۵ سالگی، به طور متوسط ۱۸ درصد است و در زنان غیرگیاهخوار، این رقم دوبرابر می‌شود. متخصصان این مسئله را به مصرف بیش از اندازه پروتئین نسبت می‌دهند.

مصرف بیش از حد پروتئین، باعث بروز اختلال در جذب و حفظ کلسیم شده و در نتیجه به دفع کلسیم منجر می‌شود که زمینه ابتلا به پوکی استخوان را فراهم می‌کند. 

۱۴. از مشکلات کمر خلاص می‌شوید

به گفته نیل برنارد، موسس کمیته پزشکان برای پزشکی مسئولانه و نویسنده غذا‌هایی که با درد مبارزه می‌کنند، کمردرد نه در کمر، بلکه در عروق شروع می‌شود. 

۱۵. گوارش بهتری خواهید داشت

گوارش بهتر از مزایای آشکار گیاهخواری است، مصرف زیاد سبزیجات به معنای مصرف فیبر بیشتر است که مواد اضافی را از بدن دفع می‌کند، مطالعات انجام شده در هاروارد نشان داده افرادی که رژیم غذایی سرشار از فیبر دارند، ۴۲ درصد کمتر با خطر ابتلا به دیورتیکولوم مواجه می‌شوند. این افراد، یبوست، هموروئید و اسپاسم روده کمتری نیز دارند.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/ 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۵۸ ۲۶ تير ۱۴۰۰
من بیش از ۲۰ ساله هیچ نوع گوشتی نمی خورم
بدم میاد
غذایی بهتر از سیب زمینی، لبنیات، آش لوبیا و عدس و آش رشته و ماکارونی وجود ندارد.
Iran (Islamic Republic of)
حمید
۰۶:۴۰ ۲۵ تير ۱۴۰۰
من این رژیم را دو مرحله اجرا کردم مشکل اینجاست که فرد گیاه خوار با رژیم گیاه خواری اصلا سیر نمیشه و یکسره احساس گرسنگی می کنه بنده در یک مرحله ۴۵روزه این رژیم را امتحان کردم ویک مرحله ۱۵ روزه.
آخرین اخبار