تجربه تلخ خشکسالی ها در دهه های اخیر سبب شد تا دست اندرکاران بخش کشاورزی در سال های گذشته ، بهره برداران را به سمت ایجاد و توسعه کشت گلخانه ای هدایت کنند.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از البرز، کشت گلخانه‌ای راهی مطمئن در مدیریت مصرف و صرفه جویی آب و برون رفت از بحران کم آبی با توجه به چالش جدی خشکسالی‌های اخیر و پیش رو و بهره وری بهینه از منابع آبی برای تولید محصولات باکیفیت کشاورزی است.

اکنون بحران آب چالشی بسیار بزرگ برای  البرز، ایران و تمام کشورهای جهان است به گونه‌ای که برنامه‌های بسیار زیادی برای مصرف بهینه و بهره وری درست از منابع آبی در کشورهای مختلف اجرا می‌شود و  ایران نیز با قرار گرفتن در ناحیه گرم و کم بارش جهان از این قاعده خارج نیست.

یکی از مهم ترین مزیت کشت محصولات گلخانه‌ای مصرف کم آب است به گونه‌ای که برای تولید محصولات یک ششم فضای باز نیاز به آب است و در شرایط کم آبی، گلخانه‌ها بالاترین میزان تولید را دارند.

سمیه فیروزبخت، مجری طرح توسعه گلخانه های البرز در خصوص استقبال کشاورزان و علاقمندان به این حوزه به ایجاد گلخانه های کشاورزی، گفت: تا چندی پیش مجوز ساخت گلخانه در اراضی فاقد سند صادر می شد ولی بنا به دستور وزیر جهاد کشاورزی باید مجوز گلخانه ها از این پس فقط برای اراضی که دارای سند باشند صادر شود که به همین دلیل درصد ساخت و ساز به میزان زیادی کاهش داشته است.

کشت گلخانه‌ای راه برون‌رفت از بحران کم‌آبی

 فیروزبخت با اشاره به ۱۳ پروژه شهرک گلخانه ای کشاورزی در استان، افزود: پنج پروژه در بخش دولتی شامل شهرک گلخانه‌ای چوپان آباد شهرستان نظرآباد به مساحت ۵۰ هکتار، شهرک گلخانه‌ای اسماعیل‌آباد شوربلاغ شهرستان کرج به مساحت ۵۰ هکتار، شهرک گلخانه‌ای حسین‌آباد خره‌سر شهرستان نظرآباد به مساحت ۵۰ هکتار، شهرک گلخانه‌ای برغان شهرستان ساوجبلاغ به مساحت ۱۰ هکتار و شهرک گیاهان دارویی طالقان  مساحت ۶ هکتار مجوزهای لازم صادر شده است.

او گفت: همچنین در بخش خصوصی نیز تاکنون برای پنج شهرک گلخانه‌ای به مساحت مجموع ۹۰ هکتار جواز تاسیس صادر شده و سه شهرک گلخانه‌ای به مجموع مساحت ۱۹۷ هکتار نیز، برای صدور جواز تاسیس معرفی شده‌اند و در مراحل پایانی اخذ جواز تاسیس هستند.

فیروز بخت افزود: برای حدود ۵۰۰ هکتار از اراضی بخش خصوصی نیز برای ساخت شهرک گلخانه‌ای، اقدامات لازم در حال انجام است که انتظار می‌رود با پیگیری‌های مداوم و مستمر زمین‌های مورد نیاز برای ساخت این شهرک‌ تامین شود.

مجری طرح توسعه گلخانه های البرز گفت: سیستم گرمایش و سرمایش این شهرک به صورت طرح ژئوترمال که سرمایش و گرمایش از کف می باشد، اجرا شده است به طوری که کانال های زمینی به عمق ۴.۵ متر حفر شده و هوای بیرون از گلخانه به درون این کانال ها رفته و در زمستان به هوای گرم و در تابستان به هوای خنک تبدیل می شود.

کشت گلخانه‌ای راه برون‌رفت از بحران کم‌آبی

فیروز بخت افزود: اجرای این روش نه تنها به توزیع مناسب دما در تمام گلخانه کمک می کند بلکه در کاهش هزینه گرمایش و سرمایش کمک زیادی می کند.

او گفت: متقاضیان گلخانه برای ایجاد گلخانه می توانند از تسهیلات دولتی با سود ۱۵ درصد بهره مند شوند.

انتهای پیام/خ

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار