حجت الاسلام والمسلمین علی بیرانوند سخنران و کارشناس مذهبی درگفت و گو با خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: یکی از حوزههای بسیار مهم و راهبردی که بسیاری از کشورهای مستقل تلاش دارند آن را از لحاظ امنیتی حفظ کرده و از وجود هرگونه آسیب و تهدیدی مصون نگه دارند، حوزه فرهنگی است. ایران اسلامی با وجود آداب، رسوم و فرهنگ غنی ایرانی و اسلامی از دیرباز مورد شدیدترین تهدید و آسیبهای فرهنگهای غیر بوی و مهاجم قرار گرفته است. بعد از پیروزی انقلاب اسلامی این موضوع به تعبیر دقیق مقام معظم رهبری (حفظه الله) با عنوان «شبیخون فرهنگی» معرفی شده است. شبیخونی که در غفلت و بیتوجهی مسئولان فرهنگی، تلاش دارد هویت ملّی و دینی آحاد مردم را به تاراج برده و آثار شوم و مرگبار فرهنگ غیرخودی و غربی را برای ایران اسلامی به ارمغان آورد.
شبیخون فرهنگی در قالب رقص و آواز کرهای
وی افزود: در سایه بیتدبیری و بیبرنامگی مدیران و متولیان امور فرهنگی کشور، تولیدکنندگان محتواهای رسانه غربی تلاش دارند ذائقه فرهنگی و فکری مردم ایران اسلامی را به نفع خود مصادره نموده و فرهنگ و محتوای غیر معتبر، پوچ و آسیبزای خود را بر فکر و فرهنگ جامعه اسلامی تحمیل نمایند. یکی از تولیدات مسمومی که در زمان کنونی تلاش دارد فکر و ذهن مردم ایران را مسخر خود نماید، رقص و آهنگهای کرهای است که توسط گروههای افراطی و تندروی کرهای تولید میشود و آثار مخرب و ویرانگری بر امنیت فرهنگی ایران اسلامی داشته است. خارج از توصیف و تشریح ماهیت اینچنین گروههایی که نوعاً در فضای مجازی دارای مخاطبین فراوانی از اقشار مختلف ایرانی میباشند، در این نوشتار تلاش داریم برخی از مواردی را که فرهنگ بومی را تهدید مینماید، مورد بررسی قرار دهیم.
تغییر ذائقه فرهنگ ایرانی باعطر و بوی سریالهای کرهای
این کارشناس مذهبی گفت: با وجود ظرفیتهای فراوانی که هنرمندان ایرانی برای تولیدات رسانهای و هنری دارند، متأسفانه در خلأ بیتدبیری متولیان امر، شاهد تصرف تریبون رسانهی ملّی توسط تولیدات کرهای هستیم. تصاویر جذاب و صحنههای هنری که در تولیدات رسانهای در طول سالهای متمادی به خورد آحاد مردم داده شد، بدون شک بسیاری از افراد را شیفته جذابیتهای بصری کرده و تنها یک تلنگر ساده از طرف این ابررسانههای مجازی و ماهوارهای کافی است تا طیف وسیعی از مردم را به دنبال خواهشهای نفسانی آنها بکشاند. در ادامه به برخی از آسیبها و معضلهای محتواهای رسانهای که ابرقدرتهای جنگ نرم از آن بهره میجویند، اشاره خواهیم کرد.
محتوای مبتذل و متخاصم
وی ادامه داد: یکی از مهمترین خطرات محتواهای مسموم رسانههای غربی که فرهنگ ملّی و دینی را تهدید مینماید، محتواهای مبتذل و فاسدی است که هیچگونه تناسبی با آداب و رسوم ملّی و دینی نداشته و تنها بر اساس امیال و خواستههای شهوانی و شیطانی تهیه و تنظیم شده است. محتواهای فاسد و خطرناکی که میتواند در تضاد جدی با آرامش و سعادت دنیوی و اخروی مخاطبان باشد و نهتنها آرامش و لذت مادی و دنیوی را برای آنها به دنبال نداشته باشد، بلکه آثار مخرب و ویرانگر آن، آرامش دنیوی آنها را نیز مخدوش نماید. این در حالی است که اگر به محتواهای مختلف هنری که توسط حکما و هنرمندان ایرانی و اسلامی تولید شده، توجه بیشتری شود، علاوه بر بهرهمندی مخاطبین این تولیدات از لذت هر چه بیشتر، آرامش و شعف وصفناپذیری نیز عائد آنها خواهد شد.
افراطی و بهدور از عقلانیت و هوشمندی
حجت الاسلام و المسلمین بیرانوند بیان کرد: اگر اندکی با شعر و هنر ایرانی و اسلامی آشنا باشیم، اذعان خواهیم داشت از قدیمالایام شعرا و قصیده سرایان ایرانی، حکیمانی صاحب سخن بودند که اشعار آنها سرشار از پیامهای حکیمانه و درسآموز بوده است، بهطوری که محتواهای هنری آنها علاوه بر عنصر علمیّت و هوشمندی و احساسات از شاخصهای دینی و اخلاقی نیز برخوردار بوده که برای مخاطبین خود، پیام درست زندگیکردن را با خود به همراه داشته است.
قتلعام فرهنگی با اشاعه فرهنگ فساد و فحشا
وی افزود: مقام معظم رهبری (حفظه الله) در دهه هفتاد با توجهدادن همه مردم و مسئولین، بهآثار شوم شبیخون فرهنگی، اشاره کرده و اینچنین بیان داشتند: «دشمن از راه اشاعهی فرهنگ غلط - فرهنگ فساد و فحشا - سعی میکند جوانهای ما را از ما بگیرد. کاری که دشمن از لحاظ فرهنگی میکند، یک تهاجم فرهنگی بلکه باید گفت یک «شبیخون فرهنگی» یک «غارت فرهنگی» و یک «قتل عام فرهنگی» است. امروز دشمن این کار را با ما میکند. چه کسی میتواند از این فضیلتها دفاع کند؟ آن جوان مؤمنی که دل به دنیا نبسته، دل به منافع شخصی نبسته و میتواند بایستد و از فضیلتها دفاع کند. کسی که خودش آلوده و گرفتار است که نمیتواند از فضیلتها دفاع کند! این جوان بااخلاص میتواند دفاع کند. این جوان، از انقلاب، از اسلام، از فضایل و ارزشهای اسلامی میتواند دفاع کند. لذا، چندی پیش گفتم: «همه امر به معروف و نهی از منکر کنند.» الآن هم عرض میکنم: نهی از منکر کنید. این، واجب است. این، مسئولیت شرعی شماست. امروز مسئولیت انقلابی و سیاسی شما هم هست.»
الگو سازی و تغییر سبک زندگی
این کارشناس مذهبی در پایان اظهار کرد: وقتی یک فرهنگ متخاصم میتواند به وسیله و ابزار آهنگ و رقص و ترانه، طیف وسیعی از مردم یک جامعه و کشور دیگر را متوجه خود نماید، به سرعت میتواند بازیگران و دست اندرکاران و سلبریتیهای این چنین برنامههایی را بهعنوان مدل و الگوی فرهنگی و اجتماعی به خورد سایر جوامع دهد. در این چنین فضایی آنها میتوانند به سرعت علاوه بر تغییر ذائقه فکری و فرهنگی، طیف وسیعی از جامعه را با عملکرد و تفکر خود همراه سازند. از این رو شاهد هستیم زمانی که یک خواننده پاپ و یا راک تصمیم به خودکشی و یا عمل افراطی مینماید، طرفداران آنها نیز به سرعت از رفتار او تقلید کورکورانه مینمایند.
انتهای پیام/
درود بر ایران و ایرانی
ما احتیاج به " اعتماد به نفس فرهنگی ( ایرانی ) " داریم.