به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از البرز، علی حیدری، مدیر امور زراعت جهاد کشاورزی البرز با بیان این که در سال جاری و پس از برداشت محصول از اراضی زراعی فقط سه یا چهار مورد آتش سوزی مشاهده شده است،گفت: پیش از این بیشتر ذرت کاران برای سرعت بخشیدن به کار کشت، پس از برداشت محصول غلات اقدام به آتش زدن کاه و کلش باقی مانده در مزارع میکردند.
مدیر امور زراعت جهاد کشاورزی البرز به علل کاهش آتش سوزیها در سال جاری اشاره کرد وافزود: شکایت و برخورد قضایی با افرادی که اقدام به آتش افروزی در اراضی خود میکردند و بازداشت تعدادی از آنها از جمله اقدامات پیشگیرانه بوده است.
حیدری همچنین بالا رفتن ارزش افزوده کلش در سال جاری را از دیگر دلایل عدم آتش زدن دانست و گفت: ارزش کلش برای خوراک دام افزایش زیادی داشته به طوری که کشاورزان تلاش میکنند حداکثر باقی مانده کلش و محصول را از اراضی خود جمع آوری کرده و به فروش برسانند.
او افزود: افزایش کمباینهای کاه کوب در استان در زمان برداشت محصول از دیگر اقدامات است به طوری که این دستگاهها در زمان برداشت علاوه بر گندم و جو، کاه و کلش موجود در اراضی را نیز برداشت میکنند.
مدیر امور زراعت جهاد کشاورزی البرز گفت: اکنون ادوات بذرکار و ساماندهی کلش در اراضی استان با گذشته متفاوت شده است به طوری که در زمان کشت و رشد محصول، رویش به خوبی انجام میشود.
حیدری افزود: همچنین بذرکاری به صورت مستقیم انجام میشود و بذر به زیر خاک میرود و دیگر نیازی به برداشت کلش از مزارع نیست علاوه بر این که بقایای کلش بر روی زمین به عنوان یک سایه بان برای حفظ رطوبت زمین عمل میکند.
انتهای پیام /ر .ن