به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز،مهرانگیز رحمانی معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی با بیان اینکه توسعه معادن و صنایع معدنی یکی از محوریترین برنامههای وزارت و سازمانهای صمت استانها در سال " تولید، پشتیبانیها و مانع زداییها " میباشد، گفت: در سه ماهه اول امسال پنج فقره گواهی کشف معدن با مساحت حدود ۲.۸ کیلومتر مربع صادرشده است.
اوافزود: تا پایان خرداد ماه سال جاری ۴۸ فقره مجوز برداشت شن و ماسه و خاک رس از سوی ادارات صمت شهرستانها صادر شده است که بیشترین مجوز برداشت صادره مربوط به شهرستانهای تبریز و مرند میباشد.
او با تأکید بر اینکه مزیتهای معدنی خدادادی در منطقه، قابلیت و فرصت سرمایه گذاری در معادن استان را فراهم ساخته و نیازمند توجه بیش از پیش به این بخش مهم و تأثیرگذار اقتصادی است ادامه داد: ایجاد و راه اندازی واحدهای فرآوری، توسعه و تکمیل چرخه و زنجیرههای بعدی معادن و صنایع پائین دستی، زمینه ایجاد اشتغال پایدار را تحقق میبخشد.
معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی از وجود بیش از ۸۰۰ معدن و فعالیت نزدیک به ۴۰۰ واحد معدنی بدون احتساب معادن شن و ماسه در استان خبر داد و گفت: ظرفیت اسمی استخراج در معادن استان ۴۸ میلیون تن بوده و با حل مشکلات و چالشهای پیش رو و رفع موانع میتوانیم ظرفیتهای اشتغال و استخراج را ارتقاء دهیم.
رحمانی پیش بینی تمهیدات لازم براساس برنامههای وزارت صنعت، معدن و تجارت در خصوص جذب سرمایه در بخش صنایع معدنی را یکی از مهمترین اولویتهای امسال دانست و خاطرنشان کرد: تنوع محصولات معدنی ویژگی عمده معادن استان بوده و تحقق " نهضت کاهش خام فروشی " بر اساس منویات مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در سرلوحه برنامههای ما قرار دارد.
او راه اندازی شهرک تخصصی مس در شهرستان ورزقان را در راستای حرکت به سمت ایجاد واحدهای فرآوری و توسعه صنایع پایین دستی در بخش معدن برشمرد و گفت: ایجاد ارزش افزوده، افزایش ظرفیت اشتغال و همچنین پرهیز از خام فروشی از دیگر موارد مهمی است که با جدیت دنبال میشود.
او افزود: تامین نیاز داخل اولویت اول استان بوده و در بحث صادرات نیز بخشی از مواد معدنی نظیر پوکه که از استانداردهای جهانی برخوردار است به بازارهای جهانی صادر میشود.
انتهای پیام/