استاندار آذربایجان شرقی از تشکیل کمیته‌ای تخصصی برای بررسی زمینه‌های توسعه مبادلات تجاری و اقتصادی استان آذربایجان شرقی با ترکیه خبر داد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز،پورمحمدی استاندار آذربایجان شرقی عصر دیروز در هفتاد و چهارمین جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان آذربایجان شرقی با اشاره به روابط دیرینه ایران و ترکیه، گفت: مناسبات تجاری و اقتصادی دو کشور همواره از اهمیت بسیار زیادی برخوردار بوده و علاوه بر مناسبات اقتصادی و تجاری، ارتباطات فرهنگی، سیاسی و اجتماعی دو کشور نیز باید مورد توجه قرار گیرد.

او به توافق دو کشور برای افزایش سقف مبادلات تجاری به بیش از ۳۰ میلیارد دلار اشاره کرد و افزود: متاسفانه این رقم در حال حاضر بسیار پایین‌تر از این رقم و در حدود یک دهم میزان توافق است.

استاندار آذربایجان شرقی همچنین از تشکیل صف‌های طولانی کامیون‌های ایرانی در مرز‌های ترکیه و بازرسی‌های سخت‌گیرانه طرف ترک از این کامیون‌ها انتقاد کرد و خواستار همکاری دولت ترکیه برای حل این مشکلات شد.

او توسعه صادرات را یکی از اصلی‌ترین مولفه‌های رشد اقتصادی در جوامع برشمرد و تاکید کرد: این موضوع برای استانی چون آذربایجان شرقی که در همسایگی با چندین کشور همسایه قرار گرفته است اهمیت مضاعفی دارد.

او با بیان اینکه توسعه مناسبات اقتصادی و تجاری جمهوری اسلامی ایران با محوریت آذربایجان شرقی در سال ۱۴۰۰ نیز با جدیت دنبال می‌شود اظهار داشت: اجرای خط آهن جلفا به چشمه ثریا، تکمیل آزادراه تبریز- اهر و چند طرح مهم دیگر در راستای اتصال محور‌های مواصلاتی به کشور‌های همسایه از موضوعاتی است که در اعتبارات بودجه‌ای سال ۱۴۰۰ مورد توجه قرار می‌گیرد.

او با اشاره به مشکلات اقتصادی ناشی از تحریم و کرونا خاطرنشان کرد: به رغم تمامی این مشکلات شاخص‌های اقتصادی استان به لحاظ میزان صادرات، میزان سرمایه گذاری و نرخ بیکاری روند مثبتی دارد.

پورمحمدی با تشبیه شرایط اقتصادی فعلی کشور به شرایط جنگ تحمیلی، گفت: تولیدکنندگان و کارآفرینان، سربازان جنگ اقتصادی هستند که در شرایط حساس فعلی مردانه در این میدان حضور دارند.

استاندار آذربایجان شرقی همچنین به قطعی‌های اخیر برق در کشور و استان اشاره کرد و با بیان اینکه از هر کاری برای صرفه جویی در مصرف برق استقبال می‌کنیم، افزود: کاهش ۵۰ درصدی مصرف برق در ادارات، تعطیلی یک روزه برخی واحد‌های تولیدی و صنعتی استان و فعالیت شبانه واحد‌های بزرگ صنعتی استان با مجوز استان از مهمترین تصمیماتی است که با هدف صرفه جویی در مصرف برق اتخاذ شده است.

بررسی مسائل و مشکلات محموله‌های صادراتی ایران به کشور‌های همسایه، ضرورت رعایت اخلاق تجاری از سوی بازرگانان ایرانی، پیشنهاد به نمایندگان برای حذف و یا اصلاح قوانین مزاحم و دست و پاگیر حوزه تولید، برندسازی و بازاریابی محصولات ایرانی برای فروش و عرضه در بازار‌های ترکیه، ضرورت توسعه ارتباطات تجاری و بازرگانی با کشور‌های همسایه و به خصوص ترکیه از مهمترین موضوعان مطروحه در این نشست بود.

درخواست از وزارت صمت برای واقعی‌تر کردن سهمیه فولاد واحد‌های متقاضی، طرح موضوع تامین ورق‌های فولادی شرکت تراکتورسازی ایران در جلسات تخصصی، بررسی مشکلات ناشی از عدم اجرای کامل قانون مالیات بر ارزش افزوده واحد‌های تولیدی و هم اندیشی در رابطه با رایزنی‌های مورد نیاز با طرف ترک برای سهولت در عبور کامیون‌های حامل بار ایرانی به کشور ترکیه از دیگر موضوعاتی بود که در نشست شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

انتهای پیام/ک

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار