به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، علی صباحی کارشناس مسئول شبه خانواده بهزیستی خراسان رضوی گفت: در حالی که ۲ هزار نفر از ابتدای راهاندازی سامانه فرزندخواندگی در این سامانه ثبت نام کردهاند و تعداد ثبت نام کنندگان از ابتدای امسال ۴۱۵ نفر بوده، اما از این تعداد، فقط ۲۰۰ پرونده به کمیته فرزندخواندگی استان رسیده است.
او افزود: ۴۲ درصد از تقاضاهای ثبت شده در سامانه فرزندخواندگی به دلیل نبود پیگیری خانواده ها، از نوبت خارج شده است؛ این مسئله به این معناست که اکثریت خانوادههای متقاضی فرزندخواندگی، پیگیر درخواست خود نیستند و تصور میکنند که ثبت نام آنها کافی است و اگر خبری باشد بهزیستی با آنها تماس میگیرد.
کارشناس مسئول شبه خانواده بهزیستی خراسان رضوی ادامه داد: این تصور درست نیست، چون پیگیری موضوع تا رسیدگی کامل، بررسی صلاحیت، مراحل قانونی و مشاوره باید انجام گیرد و سپس پرونده به استان ارسال شود.
بیشتر بخوانید
صباحی بیان کرد: اگر خانواده، خودش پیگیر نباشد، منصرف از فرزندخواندگی تلقی شده و کسی پیگیر درخواست نمیشود.
او تصریح کرد: از بین متقاضیان امسال، ۶۵ درصد خانواده بدون فرزند هستند، ۲۹ درصدشان خانواده دارای فرزند و ۷ درصد آنها را خانمهای مجرد بدون فرزند تشکیل میدهند.
کارشناس مسئول شبه خانواده بهزیستی خراسان رضوی تاکید کرد: دو سوم از متقاضیان فرزندخواندگی در مشهد و بقیه در شهرستانها ثبت نام میکنند.
صباحی اظهار کرد: در حال حاضر از ثبت نام کنندگان شهرستانها هیچکس در نوبت بررسی نیست و همهی پشت نوبتیها مربوط به مشهد میباشند.
او افزود: از زمانی که پرونده به استان میرسد تا طرح پرونده در کمیته فرزندخواندگی و تعیین تکلیف نهایی تقاضا، ۲۰ روز زمان لازم است.
کارشناس مسئول شبه خانواده بهزیستی خراسان رضوی ادامه داد: برخلاف اینکه مطابق با دستور العمل تخصصی فرزندخواندگی، نماینده دادستان جزء اعضای کمیته نیست، ولی بهزیستی برای رفع موانع احتمالی در مراحل اخذ مجوز، واگذاری و نیز صدور حکم فرزندخواندگی از نماینده دادستان در جلسات کمیته دعوت میکند.
صباحی بیان کرد: امسال ۷۰ کودک در بهزیستی خراسان رضوی به فرزندخواندگی داده شده و چهار فرزند نیازمند به درمان نیز به زوجین متقاضی واگذار گردیده است.
انتهای پیام//ف.ب