عضو هیئت علمی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی گفت: تقلب‌های علمی باعث ضربه به آبروی علمی و فناوری کشور خواهند شد.

عبدالمجید خشنود عضو هیئت علمی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره بروز تقلب‌های علمی در جامعه دانشگاهی اظهار کرد: تقلب‌های علمی همانند فروش پایان نامه و ... از مهم‌ترین و بزرگ‌ترین معضلات جامعه دانشگاهی در کشور ما به شمار می‌آیند.

او افزود: البته تقلب‌های علمی نه تنها در ایران، بلکه در کشور‌های دیگر هم مشاهده می‌شوند. پدیده «مدرک گرایی» به علت یک رویه در کشور ما و در قالب بحث‌های دانشگاهی پررنگ شده است و نسبت به موضوع‌های دیگر حساسیت بیشتری هم پیدا کرده است.

خشنود تصریح کرد: بزرگ‌ترین ضربه تقلب‌های علمی به فعالیت دانشجویان نخبه و اساتید پرکار و دانشجویان تحصیلات تکمیلی که کار‌های بسیار ارزشمندی انجام می‌دهند، وارد می‌شود و باید گفت که تمامی این فعالیت‌ها آبروی علمی و فناوری کشور را مورد هدف قرار داده است و با تقلب‌های علمی به آن‌ها ضربه جبران ناپذیری وارد خواهد کرد.

عضو هیئت علمی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی ادامه داد: باید وزارت علوم ودانشگاه‌ها برای مقابله با تقلب‌های علمی پیگیری‌های لازم را انجام دهند، البته در این زمینه قوانین و مقررات زیادی تدوین شده که اگر مشخص شوند حتما متقلبان، مشمول جریمه‌های سنگین خواهند شد.

لزوم جلوگیری مسئولان از بروز تقلب‌های علمی در کشور

خشنود اضافه کرد: رویه جاری تقلب‌های علمی در بازار، سایت‌های مختلف، فضای مجازی و ... دیده می‌شوند و قاعدتا باید مسئولان مربوطه از بروز چنین مسائلی در کشور جلوگیری کنند.

معاون اداری و مالی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی گفت: جلوگیری از تقلب‌های علمی کار سختی نیست و مسئولان باید در همه فضا‌هایی که این موضوعات تبلیغ می‌شوند راهکار گره گشایی برای رفع مشکل داشته باشند. در ضمن اگر از بروز چنین معضلاتی پیشگیری نشود گفتنی است که حتما فضای علمی کشور دچار خدشه خواهد شد.

خشنود بیان کرد: حتی برخی از افراد هم کار‌های علمی مفید و ارزشمندی انجام می‌دهند، اما احتمال دارد که برای بهتر شدن کار خود از مجموعه‌های دیگر هم کمک بگیرند که در اینصورت جامعه علمی را زیر سوال خواهند برد.

عضو هیئت علمی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی ادامه داد: حوزه پژوهشی سازمان آموزش عالی کشور باید تدابیر جامعی برای مقابله با پدیده مدرک گرایی و تقلب‌های علمی داشته باشد تا آبروی فعالیت‌های ارزشمند علمی حفظ شود.

خشنود بیان کرد: تقلب‌های علمی را نمی‌توان میان دانشگاه‌های دولتی و غیر دولتی تقسیم بندی کرد، اما قاعدتا وقتی دانشجو و استاد راهنما روی یک موضوع تسلط دارند و از عهده آن بر می‌آیند و هدف گذاری مشخصی روی موضوع پایان نامه خود دارند؛ بنابراین هیچ زمانی به سمت و سوی تقلب‌های علمی حرکت نکرده و در نهایت از یافته‌های خود استفاده می‌کنند.

عضو هیئت علمی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی ادامه داد: بسیاری از دانشجویان توانمند و با استعداد دانشگاه‌های دولتی بعد از تعیین موضوع پایان نامه از طریق استاد راهنما روی آن مقاله تسلط پیدا می‌کنند و به همین ترتیب از عهده کار برخواهند آمد؛ بنابراین چنین روندی باعث می‌شود تا دانشجو به سمت و سوی تقلب‌های علمی و پژوهشی سوق پیدا نکند.

خشنود گفت: تقلب‌های علمی در فضا‌هایی رونق می‌گیرند که از سوی اساتید کار‌های اغراق آمیزی تعریف می‌شود یا اینکه دانشجویان از پایه توانمندی فعالیت‌های موثری را ندارند که در این زمان مسئولیت دانشگاه و اعضای هیئت علمی بسیار پررنگ است و باید به آن‌ها توجه کنند.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۵۱ ۲۳ تير ۱۴۰۰
دانشگاه ازاد و کپی پایان نامه ها . نهادهای نظارتی تعطیلند